loader

Nedir Bu Yabancı Hayranlığı ve Özentisi?

Ahmet KALAYCI
Yazar:Ahmet KALAYCI
Bu yazı

Nedir Bu Yabancı Hayranlığı ve Özentisi?
 
Sevgili meslektaşlarım; Türk aşçı haber takipçileri herkesi sevgi saygılarımla selamlarım.
 
Herkesinde bildiği gibi Türk aşçı haber olarak Osmanlı Türk mutfağı ve yöresel lezzetlerimizi, mutfak kültürümüzü ön plana alarak takip etmektedir haberleride yapılmaktadır.
 
Son zamanlarda görülüyorki yapılan organizasyonlarda ve çevremizde bulunan yeme içme sektörü işletmelerin menülerinde yer almaktadır, tabi ki buda gurur vericidir. Çünkü her zaman Osmanlı Türk mutfağıyla övünmekteyiz.
 
Ama lakin görülüyorki federasyon ve dernekler tarafından düzenlenen  Uluslararası organizasyonlarda yabancı jüriye daha çok yer verilmektedir.
 
Evet verilsin, verilmeside gerekir tabi ki onlarda bizim meslektaşlarımız bizlerden birileri ama uygun oranda olmalıdır. Özellikle yöresel yemek yarışması kategorilerinde görülüyorki 6 kişilik jüri kadrosunun 4'ü yabancı 2'si yerli jüri bu sizce uygun mu, etik mi modern mutfak kategorilerinde aynı durumu görebiliyoruz?
 
Evet olsunlar ama adil olsun ki yurt dışında da tanıtma fırsatımı olsun. Böyle oluncada bizim değerli şeflerimiz arka plânda kalmaktadır.
 
Değerlendirme sonuçları neticesinde görülüyorki yapılan, çıkartılan tabak sunumlarının sevgili hocalarımız, öğrencilerimiz, ustalarımız, şeflerimiz hakkının verilmediğini düşünmektedir.
 
Bizler niçin, neden kendi şeflerimizi, kendi kültürümüzü ön plânda tutmuyoruz, tutmamız gerekmez mi?
 
Genel olarak görülüyorki işletmelerde menülere hep yabancı isimlerle doldurmaktadır.
 
Neden, niçin nedir bu yabancı hayranlığı, özentisi anlaşılmamaktadır. Onlara kendimizi örnek aldırmamış gerekmez mi?
 
Sevgi ve saygılar sevgili meslektaşlarım...





Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.