loader

Gençliğin Önemi Nedir? Nasıl Bir Gençlik...

Abdi ÖZDEMİR
Yazar:Abdi ÖZDEMİR
Bu yazı

Gençliğin Önemi -01-
Gençlerimiz, geleceğin ümidi, Çok emek versen de az gelir ona. Din, vatan, millet, devletin ümidi, Köklü bir eğitimle büyüt sen onu! Kim ki gençliğini çok ihmal etmiş? Sen bil ki onların zevali yetmiş, İhmalci devletin ömrü de bitmiş, Gençler baş tacımız, unutma onu! Bugün küçük ama yarın büyüktür, Büyük sözü, gençlere bir öğüttür, Sözü dinleyen, büyükten büyüktür, İyi söz dinlemeye alıştır onu! Küçüklere sorumluluk alıştır, İnanın bu, çok büyük bir bakıştır, Eksik ise, daha iyi yakıştır; Ama adam gibi, yetiştir onu. Sen her şeyi ona devredeceksin, Çok faydalı tohumlar ekeceksin, O zaman sevinerek biçeceksin, Aman pasif yerlerde koyma sen onu!
 
Gençliğin Önemi -02-
Düşman hilesini çok iyi öğret, Sadık dostlarından etmesin nefret, Başına taç etsin onu bu millet, Büyüklük nedir? Öğret sen onu. İsraf ve hırsızlığı hiç te bilmesin, Ağlayıp ta gözyaşını silmesin, Tembellikten iyice nefret etsin, Toplum, her an güvenli bilsin onu! Hırsızlar hilesini, çok iyi bilsin, Beyinlerde dönen yanlışı sezsin, Devlet mallarını yiyeni ezsin, O zaman Allah da çok korur onu! Garip gurabayı sevmeyi öğret, Hiçbir insana da yapmasın nefret, En büyük şiarı olsun hürriyet, Zillet çekmeğe, alıştırma onu! Dost ve düşmanını iyice bilsin, Tilki ile aslan farkını bilsin, Din ve bayrağını en üstün bilsin, Başkalara saygıyla eğit sen onu!
 
Gençliğin Önemi -03-
Korkaklık gelmesin onun ruhuna, Bin canı olsa versin, vatanına, Kellesi koltukta onun uğruna, Kefen giymeyi de öğret sen ona! Ecdadı kimdi? fevkâlâ bilsin, Tarihini durmadan okusun dursun, Dünya düzenin de halini görsün, Terakkiyi seven adam yap onu! Toplumla geçimi iyice öğret, Eksik insanlardan etmesin nefret, Bu dünya böyle olmuş ilelebet, Eksik gidermeye alıştır onu! Ekmeğini dostlarla bölüp yemeli, Cimriliği asla öğrenmemeli, Yakın komşuları kardeş bilmeli, Hayırhah olarak yetiştir onu! Gençlerimiz ilim dolu olmalı Gelişen tekniğe, hemen uymalı, Dünyada teknikte önde olmalı, Zalimler hep onlara yalvarmalı.
 
Gençliğin Önemi -04-
Evvelde böyle idi benim dedem, Halinden de memnun idi o ninem, Zamanlar değişti bende ne idem, Çıplak giyinmeyi methetme ona! Hayâ perdesini asla yırtmasın, Birine de çokça atıp da tutmasın, Kalleşlerin hilesini yutmasın, Kötü yerlerde de görme sen onu! Ekmeğini taştan çıkaran olsun, Mazlumu görünce, gözleri dolsun, Dış düşmanlarına büyük görünsün, Madde ve mana ile doldur sen onu! Böyle büyütürsen olur direnci, Sakın ihmal edip yapma dilenci, Aman ha olmasın toplum gülüncü, Alma değil, vermeyi öğret ona! Gençlerim ülkemde öncü olmalı, Göğsünde, vatan sevgisi vurmalı, Din, Millet sevgisi başta olmalı, Abdi Hoca, gözün sevinç yaşıyla dolmalı.
 
Gençliğin Önemi -05-
Gönlünü Vermezsen Gönlünü vermezsen, gönül bulaman, Gel sen gönül dostu, sev insanları. Onlar seni, sevmeseler ne olur, Yaradan ından sebep, sev insanları. Menfaat gözleme, sen hiç kimseden, İnsanları kırıp, döküp üzmeden, Kötülük yollarında durup, ezmeden, Hiçbirini seçmeden, sev insanları. Husumet yanlışa, değil insana, Sevgiler tutuşsun hem yana yana, Acıları iyi bas sen bağrına, Affederek sev sen, hep insanları. ALLAH ve RESULÜ hatırı için,(cc.)(sav) Mevlana, Yunus lar yolları için, Selef-i Salih olan kulları için, Dost kazanmak için sev insanları. Abdi, ne mutludur bunu yapana, İnsanlığa giden yolu bulana, Sevgi dolulara, cennet yoluna, Yürüyen kulları, sev insanları.





Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.