loader
Muz Üretiminde Gazipaşa Zirveye Çıktı...

Muz Üretiminde Gazipaşa Zirveye Çıktı...

Antalya genelinde yaklaşık 202 bin ton muz hasadı yapıldı. Gazipaşa’da 16 bin 400 dekarda 83 bin 689 ton, Alanya’da ise 13 bin 150 dekar alanda 78 bin 900 ton muz hasadı yapıldı...

Muz Üretiminde Gazipaşa Zirveye Çıktı...
GAZİPAŞA’DA yetiştirilen tropik ürünlerin başında gelen muz hasadı her geçen yıl hızla artıyor. Gazipaşa, Antalya genelinde muz üretiminde zirvede yer alıyor. Gazipaşa’da 16 bin 400 dekarlık alanda 83 bin 689 ton üretimi yapıldı. Gazipaşa’nın yanısıra Alanya ve özellikle Manavgat’ta muz üretiminde artış var.
 
Gazipaşa İlk Sırada
Antalya genelinde yaklaşık 202 bin ton muz hasadı yapıldı. Gazipaşa’da 16 bin 400 dekarda 83 bin 689 ton, Alanya’da ise 13 bin 150 dekar alanda 78 bin 900 ton muz hasadı yapıldı. Son yıllarda muz üretiminde atağa geçen Manavgat’ta 3 bin 400 dekarlık alandan 27 bin 200 ton muz üretimi yapıldı. Kepez ve Aksu’da ise muz üretiminde artış gözlendi. 
 
Gazipaşa’da muzculuk yapan üreticiler ise hem rekolteden hem de fiyattan memnunlar.  Yerli muzun kalitesinin iyi olduğunu belirten üreticiler, “Açıkta yapılan üretimin yanısıra kapalı alanlarda da yatırımlar artıyor. 
 
Gazipaşa’da bir dekar alana yaklaşım 200 muz ağacı dikiliyor, her ağaçtan ise ortalama 50-70 kilogram arasında verim alınıyor. Gazipaşa’da üretilen muzlar, ülkemizin dört bir yanına gidiyor. Türkiye artık ithal değil, yerli muz yiyor” dediler.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • avatar
    Yorumlayan: Pelin Serel
    12.03.2020

    Gazipasa ve cevresi muz yetiştiriciliği konusunda gercekten iyi konumda

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler