loader
Myo Öğrencileri Tarım Firmalarını Ziyaret Ettiler

Myo Öğrencileri Tarım Firmalarını Ziyaret Ettiler

Su kültürü, topraksız tarım ve konvansiyonel üretim modelleri ile yaprağı yenen sebzeler, yenilebilir çiçekler, baharat bitkileri ve yenilebilir bitki filizlerini üretip, daha sonra...

Myo Öğrencileri Tarım Firmalarını Ziyaret Ettiler
ALANYA Alaaddin Keykubat Üniversitesi M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu (MYO) Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri,  tarım firmalarını ziyaret etti. Tıbbı Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri, Antalya’da tarım firmalarını gezerek yerinde bilgi aldı.  
 
Su kültürü, topraksız tarım ve konvansiyonel üretim modelleri ile yaprağı yenen sebzeler, yenilebilir çiçekler, baharat bitkileri ve yenilebilir bitki filizlerini üretip, daha sonra bunları modern ekipmanlarla paketleyip ülkenin çok bilindik büyük marketlerinde kendi stantlarında tüketiciye sunan Erüst Tarım’ı ziyaret eden öğrenciler;
 
Modern tarımsal üretimin sadece bitki üretmek olmadığını, bitkilerin işlenmesi ve tüketiciye uygun koşullarda ulaştırılması gerektiğini görerek öğrendi.
 
Günün ikinci ziyareti ise henüz yeni kurulmuş olan ve şeker otu (stevia spp.) üzerine çalışmalar yürüten Tor Tarım'a yapan öğrenciler, ülkemizde çok az bilinen ve yeni yeni yetiştiriciliği yapılmaya başlanan bitkinin ticari değeriyle ilgili firma yetkililerinden bilgi alarak, firmanın tohum elde etmeye çalıştığı şeker otu bitkilerini incelendiler.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • avatar
    Yorumlayan: Mehmet Pınar
    12.03.2020

    Bilgilenme acısından güzel bir etkinlik olmuş düzenleyenleri tebrik ederim.

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler