loader
  • Adli Tatil Ne Zaman Bitecek?

    Adli Tatil Ne Zaman Bitecek?

  • Adli Tatil Ne Zaman Bitecek?

    Adli Tatil Ne Zaman Bitecek?


Adli Tatil Ne Zaman Bitecek?

Gazipaşa Adliyesi, bugün itibariyle tatile girdi. Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil bugün başlayacak ve 31 Ağustos'ta sona erecek. Gazipaşahaberler...

Adli Tatil Ne Zaman Bitecek?
 
Antalya Gazipaşa Adliyesi, bugün itibariyle tatile girdi. Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil bugün başlayacak ve 31 Ağustos'ta sona erecek. 
 
Adli tatil boyunca adliyelerde görev yapacak nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davaları görüşecek. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verilecek. 
 
Antalya Gazipaşahaberler Olarak Edindiğimiz bilgiye göre;
 
Yüksek yargı organları Danıştay ile Yargıtay’da nöbetçi heyetler görev yapacak. Danıştay’da görev yapacak nöbetçi heyet, esastan karar veremeyecek ve yalnızca "yürütmenin durdurulması" taleplerini karara bağlayacak. 
 
Yargıtay’da da ceza ve hukuk olmak üzere iki nöbetçi daire görev yapacak. 
 
Ceza dairesi, tutuklu sanıklarla ilgili dosyalara bakacak. Anayasa Mahkemesi ise adli tatil kapsamına girmiyor. Adli tatil, 31 Ağustos'ta sona erecek.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler