loader
Gökçeler Barajı Tarımsal Sulamaya Açıldı...

Gökçeler Barajı Tarımsal Sulamaya Açıldı...

Gökçeler Barajı`nda depolanan 56 milyon metreküp suyla Gazipaşa Ovası`nda bulunan 47 bin 400 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanma..

Gökçeler Barajı Tarımsal Sulamaya Açıldı...
 
DSİ`den yapılan açıklamada, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
 
Açıklamada, Antalya ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığına dikkati çekildi.
 
Gökçeler Barajı Tarımsal Sulamaya Açıldı
Görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Gazipaşa Ovası Sulama Projesi kapsamında çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
 
Antalya Gazipaşahaberler Olarak Edindiğimiz bilgiye göre;
Gökçeler Barajı`nda depolanan 56 milyon metreküp suyla Gazipaşa Ovası`nda bulunan 47 bin 400 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanmasının sağlanacağını açıklayan Yıldız, şunları kaydetti: 
 
Antalya Gazipaşada Ziraat Ve Tarım' a katkı sağlayacak Projede tamamlanan kısımlarda hidrantlardan deneme amaçlı su verilmeye başlandı. İlk etapta 13 bin dekarlık alanda sulama yapılması planlanıyor. 
 
Gökçeler Barajı Tarımsal Sulamaya Açıldı
İş kapsamında toplam şebeke hattı uzunluğu 141 bin 892 metre olan iletim hattında bugüne kadar 70 bin 210 metre boru döşendi. Sulama projesinin tamamlanmasıyla dekar başına 2 bin 549 lira gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 120 milyon 822 bin lira katkı ve 5 bin 688 kişiye de istihdam alanı sağlanması planlanmaktadır."
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler