loader
Kapya Biberden Yapılan Salçanın Kilosu Kaç Lira?

Kapya Biberden Yapılan Salçanın Kilosu Kaç Lira?

Geleneksel Türk mutfağında yemeklerin vazgeçilmezi Kapya biberden yapılan salçanın kilosu kaç lira? Her gecen gün Gazipaşada ziraat ve tarım..

Kapya Biberden Yapılan Salçanın Kilosu Kaç Lira?
 
Her gecen gün Gazipaşa’da ziraat ve tarım faaliyetlerinde üretim artıyor. Son yıllarda kapya biber üretiminin de artması ile birlikte biber salçası da Gazipaşa’da gelir kazandıran kaynaklardan biri haline geldi.
 
Gazipaşa’da ziraat ve tarım kapya biberden yapılan salçanın kg. 40 liradan satılıyor.
 
Geleneksel Türk mutfağında yemeklerin vazgeçilmezi Kapya biberden yapılan salçanın kilosu kaç lira?
 
Her gecen gün Gazipaşada ziraat ve tarım faaliyetlerinde üretim artıyor. Son yıllarda kapya biber üretiminin de artması ile birlikte biber salçası da Gazipaşa’da gelir kazandıran kaynaklardan biri haline geldi.
 
Antalya Gazipaşada ziraat ve tarım kapya biberden yapılan salçanın kg. 40 liradan satılıyor. 
 
Kış hazırlıklarından Biber salçası nasıl yapılır?
 
Salçalarınızı koyacağınız kavanozları kaynatıp dezenfekte edin ve kurutun. Mümkünse kavanozların iç kısımlarına ellerinizle temas etmemeye çalışın. Kullandığınız kapakların da mümkünse yeni olmasına dikkat edin. Kapakları da kavanozlarla birlikte kaynatabilirsiniz.
 
Salçalarınızı kavanozlara bölüştürdükten sonra üstüne bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyun. Böylece salçanız hava ile temas etmez ve bozulmaz. Sıvı yağ yerine erittiğiniz tereyağını da salçanın üzerine dökebilirsiniz. Yağ donduğunda ikinci bir kapak vazifesi görecektir.
 
Salçanın içine arzu ederseniz beşte bir oranında domates de ilave edebilirsiniz. Domates salçanızın lezzetini artırdığı gibi malzemeleri süzgeçten geçirmenizi de kolaylaştırır.
 
Kapya Biberden Yapılan Salçanın Kilosu Kaç Lira?
Kış hazırlıklarından Biber salçasında kullanılan malzemeler;
 
5 kilogram kapya biber
500 gram acı sivri biber (miktarını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz)
3 yemek kaşığı kaya tuzu
 
Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini iyice ayıklayın.
 
Hepsini iyi parçalar halinde doğrayıp aralarına kaya tuzu serperek tencereye aktarın.
 
Az miktarda sıcak su eklediğiniz malzemelerin tencerenin kapatıp 20 dakika kadar pişirin.
 
Suyunu süzdüğünüz biberlerin posasını tel süzgeçten geçirin ya da biberleri el blender’ı ile püre haline gelene kadar çekin.
 
Ardından biber püresini kurutmaya başlayın. Bunun için tuz eklediğiniz salçanızı geniş tepsilere koyup güneşte ya da fırında kurutabilirsiniz. Güneşte kurutacaksanız üzerine temiz bir örtü örtmeyi unutmayın.
 
Kurumakta olan salçalarınızı üstlerinin kabuk bağlamaması için günde birkaç kez karıştırmayı ihmal etmeyin.
 
Bir başka yöntem de salçayı bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte suyu buharlaşana kadar pişirmektir.
 
Kavanozlara aktardığınız salçaların kapaklarını sıkıca kapatın. Salçalarınızı güneş almayan bir yerde saklayın. Kapağını açtığınız salçayı buzdolabına kaldırın.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler