loader
  • Şifalı Bitkilerden Nanenin Faydaları Nelerdir?

    Şifalı Bitkilerden Nanenin Faydaları Nelerdir?

  • Şifalı Bitkilerden Nanenin Faydaları Nelerdir?

    Şifalı Bitkilerden Nanenin Faydaları Nelerdir?


Şifalı Bitkilerden Nanenin Faydaları Nelerdir?

Şifalı Bitkilerden Nanenin Çeşitleri Nelerdir? Nanenin Özellikleri Nelerdir? Nanenin Faydaları Nelerdir? Naneden sakız, şeker, diş macunu yapılması tabi...

Şifalı Bitkilerden Nanenin Faydaları Nelerdir?
 
Nane daha ilk dönemlerden beri alternatif tıp için vazgeçilmez bir bitki olmuştur. Naneden sakız, şeker, diş macunu yapılması tabii ki tesadüf değildir. Nane ilk olarak solunum yollarına iyi gelen bir bitkidir. 
 
Fakat nanenin faydaları sadece bununla sınırlı değildir. Nane tam anlamıyla bir A vitamini deposudur. Aynı zamanda içeriğinde C vitamini de bulunmaktadır. Kalsiyum, magnezyum ve demir bakımından da çok zengin olan bu bitkinin hâliyle insan sağlığına faydası da çok fazladır.
 
Eğer sindirim sisteminizde bir sorun varsa ya da mide ağrıları çekiyorsanız, nane derdinize deva olabilir. Çünkü bu bitki çok iyi bir temizleyicidir. Bağırsaklarınıza iyi gelir ve bağırsaklarınızı hareketlendirir. 
 
Antalya Gazipaşa Haberleri olarak yaptığımız araştırmada;
Nanenin diğer faydaları ise baş ağrısına iyi gelmesi, kilo vermeyi kolaylaştırması, yatıştırıcı ve yumuşatıcı özelliğinden dolayı da cilde iyi gelmesidir.
 
Günümüzde Şifalı ve faydalı Bitkilerden Nanenin Çeşitleri Nelerdir?
Nanenin Çeşitleri Nelerdir?Kapalı tohumlu bir bitki olan nane Temmuz ve Ağustos aylarında çiçek açar ve taze yapraklarından faydalanılır. Birçok türü olan nanenin ülkemizde yetişen 7 türü şu şekildedir; Su Nanesi, Japon Nanesi, Bergamot Nanesi, Tüylü Nane, Yarpuz, Elma Nanesi ve Kıvırcık Nane.
 
Şifalı Bitkilerden Nanenin Özellikleri Nelerdir?
Nanenin Özellikleri Nelerdir?Ilıman iklimleri seven nane yaz aylarında çiçek açmaktadır. Boyu 30-90 cm arası olan nanenin çiçekleri, bir demet halinde dizilmiştir. Eğer naneyi taze halde kullanmak veya kış için kurutmak istiyorsanız, henüz çiçek açmadan toplamalısınız. Ferahlatıcı bir kokuya sahip olan nane; tanen,reçine, mentol ve jasmon gibi bileşenlere sahiptir.
 
Nane birçok şekilde kullanılabilmektedir ancak öncelikli olarak nanenin ne amaçla ve nasıl tüketildiği belirlenmelidir. Nane hemen her mevsim ulaşılabilir olsa da özellikle yaş, yani taze naneye kış aylarında ulaşmak pek de mümkün görülmemektedir.
 
Şifalı Bitkilerden Nanenin Faydaları Nelerdir?
 
Şifalı Bitkilerden Nanenin Faydaları Nelerdir?
Nanenin Faydaları Nelerdir? Nanenin iştah açıcı ve bulantı giderici özellikleri vardır. Özellikle nane limon çayının nesillerdir şifa niyetine kullanıldığını duymayan veya bilmeyen yoktur. Nane yaprakları ve limon kabukları kaynayana kadar belli bir miktar su içerisinde tutulduktan sonra demlenmesi beklenerek tüketildiğinde her türlü mide rahatsızlığına iyi geldiği bilinir.
 
Nanenin sinir sitemi üzerinde de yatıştırıcı etkisi bulunduğu bilinir. Ayrıca ülsere, mide yanmasına ve gaz sancılarına iyi gelmektedir. Görüldüğü üzere nane birçok faydası olan, kolay ulaşılabilir ve hatta kolay yetiştirilebilir hoş kokulu bir bitkidir. Nanenin bilinen diğer faydaları şunlardır;
 
Nanenin Faydalarından biri de Mide bulantısını giderir.
Nanenin Faydalarından biri de Binlerce yıldır hazımsızlık ve bağırsak gazlarını giderme sorunlarında kullanılmaktadır. Nane çayı şişkinliği almaktadır.
 
Nanenin Faydalarından biri de Antioksidan ve antienflamatuar etkilidir.
Nanenin Faydalarından biri de Mevsimsel alerjilerin etkilerini azaltır.
Nanenin Faydalarından biri de Boğaz kuruluğuna iyi gelir.
Nanenin Faydalarından biri de Gebelik bulantılarını geçirir ve kusmayı önler.
 
Nanenin Faydalarından biri de Midedeki yanma ve ekşime benzeri sorunları çözer.
Nanenin Faydalarından biri de Balgam söktürmede oldukça etkili bir bitkidir.
Nanenin Faydalarından biri de Kronik ağrıları geçirir.
 
Nanenin Faydalarından biri de Migren benzeri ağrılarda faydalıdır. Özellikle nane yağının alın kısmına masaj yapılması önerilmektedir.
 
Nanenin Faydalarından biri de Nanenin en önemli faydalarından birisi ağız kokusunu gidermesidir. Ağız kokusu sorunu olanlar veya sarımsak-soğan gibi keskin kokulu bir yemek yiyen kişiler ağızlarda birkaç yaprak nane alıp çiğneyebilirler. Bu yöntem en etkili ağız spreylerinden veya sakızlardan bile daha çok işe yaramaktadır.
 
Nanenin Faydalarından biri de Sindirime yardımcı olur.
Nanenin Faydalarından biri de Safra taşını çözer.
Nanenin Faydalarından biri de Grip ve nezle gibi sağlık sorunlarında tedaviye destek olur.
 
Nanenin Faydalarından biri de C vitamini açısından zengin olan bitki bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Nanenin Faydalarından biri de Alerjik astım ve bronşite iyi gelir.
Nanenin Faydalarından biri de Stresi azaltarak, kişiye sakinlik hissi verir.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler