loader
Türkiyede Tam Kapanma Gazipaşalı Çiftçileri Mağdur Etti

Türkiyede Tam Kapanma Gazipaşalı Çiftçileri Mağdur Etti

Başkan Yusuf Çelik Gazipaşada ziraat ve tarımda yaşanan sıkıntılardan dolayı devlet Büyüklerine Seslendiği Yazısında Tam kapanma hususu..

Türkiyede Tam Kapanma Gazipaşalı Çiftçileri Mağdur Etti...
 
Antalya Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik Sokağa Çıkma Yasağında  Gazipaşalı Çiftçilerin mağduriyeti hakkında bir devlet büyüklerine seslendi.
 
Başkan Yusuf Çelik Gazipaşada ziraat ve tarımda yaşanan sıkıntılardan dolayı devlet büyüklerine seslendiği açıklamasında:
 
Çok değerli devlet büyüklerim;
 
Tam kapanma hususunda alınan tedbirler arasında pazar yerlerinin 3 hafta kapalı olması üreticilerimizi; havanın tam olarak ısınması nedeniyle hem sebzelerde hem de mevsimlik meyvelerin yoğun olduğu bugünlerde il dışından gelen tüccarların halde ürünlerimize talip olmaması nedeniyle ürünlerimiz bugünlerde ciddi fiyat düşüşü yaşamaktadır. 
 
İlerleyen zamanlarda ise haldeki komisyoncularımız tarafından da üreticilerimize ürün getirmeyin diye uyarılar alacağımızdan eminiz.
 
sayın valimiz Antalya için, değerli devlet büyüklerimiz ise Ülke genelini kapsayacak şekilde alacakları bir kararla pazar yerlerimizi haftanın bir gününde halkımıza açmaları yerinde olacaktır. 
 
Bu şekilde yapılacak olan bir uygulama ile hem dar gelirli vatandaşlarımız sebze ve meyve ye daha ucuza  ulaşmış olacaklar, hemde kapalı alanda çok daha riskli olan Covid 19 un bulaşma riskinden kurtulacaklar dır.
 
Zaman çok uzun olduğu için bu tür bir uygulama yapılmaz ise üreticilerimiz ürünlerini satamayınca sökmek durumunda kalacaklar önümüzdeki günlerde turizm sezonu için sebze başta olmak üzere gıda temininde zorluk yaşayacağız. 
 
Antalya il koordinasyon kurulu olarak öncesinde yapmış olduğumuz talep doğrultusunda ülke genelinde pazar yerleri kurallara uyarak açılması hem üreticilerimiz ekonomisine hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır.
 
Üreticilerimiz adına devlet büyüklerimizden ricamızdır.
 
Saygılar sunarım...
 
Yusuf ÇELİK
Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı 
 
Gazipaşa haberler olarak tavsiye linkimiz olan Şifalı ve Faydalı Bitkiler Nelerdir haberlerimizi inceleyebilirsiniz.

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler