loader
Çok Düşük Kalorili Diyetler Ve Yoyo Sendromu

Çok Düşük Kalorili Diyetler Ve Yoyo Sendromu

Hızlı kilo verebilmek için son yıllarda giderek popülerlik kazanan çok düşük kalorili diyetler, sıvı detox programları vb. gibi sanal alemlerden kolayca erişilebilen..

Çok Düşük Kalorili Diyetler Ve Yoyo Sendromu....
 
Ramazan, tam kapanma ve bayramın ardından herkesin hızla kilolarından kurtulma telaşı içinde olduğunu hisseder gibiyim. 
 
Hızlı kilo verebilmek için son yıllarda giderek popülerlik kazanan çok düşük kalorili diyetler, sıvı detox programları vb. gibi sanal alemlerden kolayca erişilebilen diyet listelerine sıkça başvuruluyor. 
 
Peki Sağlıklı Beslenmenin püf noktalarını dikkate aldığınızda kendi başınıza bilinçsizce kilo vermeye çalışmak ne kadar doğru ve size ne gibi etkileri olacak hiç düşündünüz mü?
 
Kişinin yaşam tarzına uygun olmayan çok düşük kalorili diyet programları ile kısa sürede kilo verilmesi ve verilen kiloların hatta daha fazlasının geri alınması döngüsü ise yoyo sendromu olarak adlandırılır. En kötüsü de çoğu bireyin bu döngünün sürekli içinde olması ve bunun farkında bile olmamasıdır. 
 
Çok düşük kalorili diyetler, tek tip beslenme programları, zayıflama hapları, laksatif kullanımı vb. gibi sürdürülebilir olmayan yöntemler yoyo sendromunu kaçınılmaz hale getirmektedir.
 
Vücuda etkileri nelerdir?
 
* Enerji alımındaki ani değişiklikler sebebiyle metabolizmanız bozuluyor ve yavaşlıyor.
 
* Fiziksel ve psikolojik açlığın etkisiyle vücut kısa süre sonra tekrar aç kalma korkusuyla tüketilen her şeyi yağ olarak depoluyor ve vücut yağ oranı artıyor.
 
* Kan şekeri düzensizliklerine bağlı olarak yeme atakları ve tatlı krizleri baş gösteriyor.
 
* Kısa sürede gerçekleşen yüksek kilo kayıplarında kas kaybına bağlı olarak vücutta güçsüzlük, halsizlik vb. gibi şikayetler meydana gelebiliyor.
 
* Böbrek ve karaciğer fonksiyonlarında bozulma, kalp ritim bozuklukları, kas ve kemik dokusu deformasyonları gibi birçok sağlık problemleri açığa çıkabilmektedir.
 
Ne yapabiliriz, doğrusu ne?
 
* Diyeti geçici, zorlayıcı, yasaklı bir süreç olarak değil kalıcı bir yaşam tarzı değişikliği olarak kabul etmeli ve uygulamalısınız.
* Besinlerle ilişkinizi sağlamlaştırın. Yasaklı, korkulu listeler yerine yeterli ve dengeli beslenmeyi hayatınıza oturtmayı deneyin.
* Tek tip, hazır beslenme programları yerine vücut ağırlığınız, boyunuz, yaşınız, hastalıklarınız, sosyokültürel ve sosyoekonomik durumunuza uygun beslenme uzmanınız tarafından size özel hazırlanmış beslenme programları ile ideal kilomuza ulaşmayı deneyin.
* Kilo vermek için mucizeler aramayı bırakın ve kendiniz, sağlığınız için önemli bir karar alıp başlayın.
 
Antalya Gazipaşa Sağlık Ve Yaşam Haberleri ile Sağlıklı, mutlu günler dilerim...
 
Diyetisyen
Cahide Çağlayan - Gazipaşa
 
İletişim:  
GSM: 05386044110 
E-posta: dytcahidecaglayan@gmail.com
Instagram: dytcahidecaglayan
 
Adres: 
Cumhuriyet Mah. Güvenlik Cad. No: 22/5 Gazipaşa/ANTALYA


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler