loader
Gazipaşa Toptancı Halinde Fiyatlar Dip Yaptı...

Gazipaşa Toptancı Halinde Fiyatlar Dip Yaptı...

Hale giren ürün geçen önceki haftalara göre 4-5 kat artarken, fiyatlar ise neredeyse yarı yarıya düştü. Kış aylarında 25-30 liradan satılan domates..

Gazipaşa’da havaların ısınmasıyla birlikte sebze fiyatları düştü. Salatalık 1, biber 2.5 liraya geriledi
 
TÜRKİYE'NİN en önemli örtü altı üretim üssü Antalya'da uzun süredir devam eden soğuk ve yağışlı hava yerini güneşli günlere bıraktı. Gazipaşa’da havaların ısınmasıyla birlikte seralardaki özellikle domates, salatalık, patlıcan, kabak, biber çeşitlerinin üretiminde artış başladı. 
 
Hale giren ürün geçen önceki haftalara göre 4-5 kat artarken, fiyatlar ise neredeyse yarı yarıya düştü. Kış aylarında 25-30 liradan satılan domates, biber, kabak, patlıcan ve salatalık ise adeta dibe vurdu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Toptancı Halinde dün domates 10-12 TL, sivri biber 2.5 TL, sivri biber kıl 6 TL, köy biberi biber 4 TL, Çarliston 2,5 Kapya biber 20 TL, salatalık 1 TL’den alıcı buldu.
 
ŞEKER FASULYE 12 LİRA
 
Gazipaşa Toptancı Hali’nde çalı fasulye 10, şeker fasulye ise 12 liradan işlem gördü. Sivri patlıcan 5 TL, Topa ve Kristal patlıcan ise 4.5 liradan satıldı. Dökme çilek ise 12-13 lira arasında alıcı buldu. Muz fiyatları ise 10 lira civarında. Grand muz 10 TL, Sarı Grand Muz ise 11.50 TL.
 
FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ
 
Toptancı Halindeki komisyoncular havaların ısınması ve ürünlerin artmasıyla fiyatlarda düşüş yaşandığını belirtti. Şuanki fiyatların çiftçiye para kazandırmayacağını da belirten komisyoncular, “Bundan 1.5-2 ay önce sivri biberin 30-40 TL, domatesin 25-30 TL, salatalığın dahi 25-30 TL olduğu bir dönem geçirdik. Çünkü üretim azdı. Hava soğuktu. 
 
Yaz geldi, tüketicilerimiz için müjdeli haber vermeye devam edelim; bugün için salatalık 1 TL, domates 10-12 TL, patlıcan 5 TL, fasulye ise 10-12 TL arasında. Geçen hafta ile bu hafta arasında fiyatlar yarı yarıya düştü. Havaların ısınması ile birlikte üretim bolluğu yaşanıyor” diye konuştular.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler