loader



Prof. Dr. A. Gani ARIKAN
Yazar:Prof. Dr. A. Gani ARIKAN
Gazipaşalı Hemşerim, Kardeşim, Gazipaşa Hepimizin...
Memleketimde yanlış giden bir şeyler olduğunu düşündüğüm için “Gazipaşa Hepimizin Platformuna” sosyal medya üzerinden destek vermeye çalışıyorum. Ya hu kardeşim yazmayayım dedim ama; bu platformda olan Gazipaşalılar için “onlar zaten Gazipaşa dışında yaşıyorlar”, “Onların tuzları kuru zaten hepsi zengin”, “Gazipaşa’ya hiç geliyorlar mı? 
 
"En son ne zaman sahilde denize girmişler”, “çoğunluğu memur veya emekli ne anlar onlar”, “Gazipaşa’nın gelişmesini istemiyorlar”, “sorun bakalım yakınlarından kimse Alanya’da turizmde çalışıyor mu”, “sahilde yeri olanlar bu planları istemiyor” vs. tarzda samimiyetten uzak, gerçekleri yansıtmayan söz ve söylemleri farklı mecralarda okuyunca gönlüm razı olmadı ve zülfü yâre dokunma zamanının geldiğini anladım!
 
Gazipaşalı Hemşerim, Kardeşim...
Ben Gazipaşalıyım, lisede okurken parasızlıktan kaç kez Göçük Köyüne, Sümbüllere yürüyerek gitmiş gelmişliğim vardır, üniversite hayatım dahil geçmiş hayatımın birçok kesitinde yokluktan çokça aç kalmışlığım vardır. Bundan gocunacak ta değilim ve şu an Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesiyim zengin falan da değilim ama fakir de değilim. Memleketimden uzaktaki birçok hemşerim de hemen hemen bu durumdadır.
 
Biz “tuzu kuru” mu oluyoruz şimdi? Zaten çok zengin olduğum için mi cennet memleketimden uzakta yaşıyorum? Bakınız; fakirliği yokluğu gerekçe göstererek yapılan/ yapılacak yanlış işleri aklamaya çalışmayınız. Eğer biz yanlış bir şey söylüyorsak buyurun anlatın!
 
Bu platformun üyesiyim neden; çünkü ülkemin sahillerinde yağmalanmadık yer kalmadı. Gazipaşa, Anamur ve Aydıncık şeridi kaldı bırakın buralar bari doğal kalsın. Yaşadığımız ülke için her türlü sıkıntıyı çektik, vatan için her zaman her şeyi yaparız ama bırakın da kardeşim vatanımız talan edilirken birkaç söz söyleme hakkımız bari olsun!