loader
Tropikal Meyve Cenneti Gazipaşada Festival

Tropikal Meyve Cenneti Gazipaşada Festival

Gazipaşa ilçesinde düzenlenen Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. 18 bin 640 dekarda 20 çeşit tropikal meyve ve...

Tropikal Meyve Cenneti Gazipaşada Festival
 
Antalya Gazipaşa’da Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali yapıldı. İlçeye adını veren Atatürk de anıldı
 
ANTALYA'NIN Gazipaşa ilçesinde Ziraat Ve Tarım alanindan düzenlenen Çekirdeksiz Nar Festivali ve Tropikal Meyve Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. 18 bin 640 dekarda 20 çeşit tropikal meyve ve 61 bin 105 ton çekirdeksiz nar üretimi yapılan Gazipaşa'daki festival renkli görüntülere sahne oldu. Bando takımı eşliğinde gerçekleşen kortej festival alanında sona erdi.
 
Adını Atatürk Vermişti
21 Ekim 1922 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün unvanı olan 'Gazipaşa' ismini alışının yıl dönümünde gerçekleşen festivalde, Atatürk anıldı. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yıllmaz, Atatürk'ün unvanını taşımanın pek az yerleşim yerine nasip olduğunu belirterek Atatürk'e şükranlarını sundu. 
 
Önceki yıllarda nar üzerine olan festivale, tropikal meyve üretiminin artmasıyla muz, mango ve ejder meyvesi gibi ürünler de eklendi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler