loader
Coronavirüs Türkiye’ye Girdimi? Aşısı bulundumu?

Coronavirüs Türkiye’ye Girdimi? Aşısı bulundumu?

Coronavirüs Tedavisi Bulundu Mu? Koronavirüs yani Korona -virüs ile ilgili pek çok sansasyo 'nel bilgi ortaya çıkmaktadır. Virüs Aşısı bulundumu?...

Coronavirüs Türkiye’ye Girdimi? Coronavırus Tedavisi Bulundu Mu? Koronavirüs Aşısı bulundumu?
Coronavirüs yani Koronavirüs ile ilgili pek çok sansasyonel bilgi ortaya çıkmaktadır. Türkiye’de şu ana dek koronavirüse rastlanmadı.  Koronavirüs Van sınırlarına ya da farklı bir ilimizin sınırlarına gelmemiştir. 
 
Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili tüm tedbirleri aldı ve antiviral ilaçlarla medikal malzemeleri depoladı. Yani coronavirüs Türkiye sınırları içinde yok. Koronovirüs salgını nedeniyle gerek Türkiye gerekse tüm dünya ülkeleri gereken önlemleri almıştır.
 
 
Corona virüsü alarmı tüm dünyada devam ediyor. İran’ın Kum kentinde virüs can alırken şehirden tahliye edilen Türkler dün Ankara’ya getirildi ve karantinaya alındı. Peki, Corona virüsü Türkiye’ye geldi mi? Acı bilanço artmaya devam ederken gözler “Coronavirüs’ün tedavisi bulundu mu ve korunma yolları nedir?” sorularının cevabında… İşte, Corona ile ilgili son gelişmeler...
 
Tüm dünya diken üzerinde Corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini takip ediyor. Virüs nedeniyle ölü sayısı her geçen gün artmaya devam ederken virüsün yayıldığı merkezler arasındaki İran’ın kum kentindeki Türkler dün yurda getirildi. Virüs bulaşma olasılığına karşı İran’dan gelen yolcular Ankara’da karantina alındı. 
 
Dünyayı teyakkuza geçiren salgınla ilgili en çok merak edilenler arasında ise “Corona virüsü Türkiye’ye geldi mi?” ve “Coronavirüs tedavisi bulundu mu?” sorularının cevabını araştırıyor. İşte, Corona ile ilgili son dakika haberleri…
 
 
Corona Virüsü Türkiye Geldi Mi?
Kum kenti de dahil olmak üzere İran’dan Türkiye'ye gelmek isteyen 132 Türk vatandaşını taşıyan Türk Hava Yollarına ait uçağın, Esenboğa Havalimanı'na saat 10.30'da iniş yapmasının ardından yolcular ve mürettebat, Sağlık Bakanlığı ekiplerince ön muayeneye tabi tutuldu.
 
Muayeneleri tamamlanan vatandaşlar, karantina hastanesi olarak hazırlanan Dr. Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesine ambulanslarla sevk edildi. Yolcuların tamamının ön muayene ve tahliye işlemi, saat 17.00'de tamamlandı.
 
Bununla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklamayla Türkiye’de Coronavirüs vakasına rastlanmadığını duyurdu. İşte, Bakan Koca’nın açıklaması:
 
Tekrar hatırlatmak isterim ki, ülkemizde Yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. İlgili bakanlıklarımızın iş birliği, Bilim Kurulumuzun rehberliği ve tecrübeli sağlık çalışanlarımızla, ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz.
 
Hali hazırda şimdiye kadar Çin ve ABD’den virüsle ilgili “Coronavirüs Aşısı bulundu!” haberi geldi. Ancak yapılan iki açıklamada da aşının deneme sürecinin devam ettiği bildirildi. Yani henüz virüsün tedavisi bulunmadı. Ancak umutlu bekleyiş sürüyor.
 
 
Ölü Sayısı Artıyor
Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 717’ye çıktı.
 
Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 52 kişi yaşamını yitirdi, 406 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi.
 
Ülkedeki Kovid-19’a yakalanma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 2 bin 491’e, müşahede altına alınanların sayısı 79 bin 108’e geriledi.
 
Bununla birlikte toplam ölü sayısı 2’si Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 2 bin 717’ye, tespit edilen toplam vaka sayısı ise 78 bin 64’e ulaştı. Kovid-19’dan iyileşerek taburcu edilenlerin sayısı ise 29 bin 745’e çıktı.
 
İŞTE "CORONAVİRÜS'ün Panzehir "TARİFi" (Herkesin Faydasına Yayalım Lütfen...)
 

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler