loader
Bu Meyve Her Derde Deva

Bu Meyve Her Derde Deva

Gazipaşa’da kendiliğinden yetişen dikenli incir hasatı başladı. Üzerindeki dikenler nedeniyle toplanırken büyük bir özen isteyen dikenli incir, vatandaşlar tarafından sevilerek tüketiliyor. Gazipaşa’da Cuma günleri kurulan meyve...

Bu Meyve Her Derde Deva
 
Gazipaşa’da kendiliğinden yetişen dikenli incir hasatı başladı. Üzerindeki dikenler nedeniyle toplanırken büyük bir özen isteyen dikenli incir, vatandaşlar tarafından sevilerek tüketiliyor. Gazipaşa’da Cuma günleri kurulan meyve sebze pazarında dikenli incir hem kilo hem de adet ile satılıyor.
 
Kilosu 30 liradan satılan dikenli incirin tane fiyatı ise büyüklüğüne göre 2-3 lira arasında değişiyor. Yemesi lezzetli, soyması ise zahmetli olan dikenli inciri satan üreticiler, meyveyi toplarken kalın eldiven veya uzun maşalar kullandıklarını söylüyorlar. 
 
Sert kabuğundan ayrıldığında yumuşak ve tatlı meyvesi ortaya çıkan dikenli incirin faydası da saymakla bitmiyor. Yazın kaktüslerde yetişen incir, olgunlaştıktan sonra boyu 10 santimetreye ulaşıyor. Genelde soğuk olarak tüketilen meyvenin, faydaları ise saymakla bitmiyor.
 
Gazipaşa’da tarımla uğraşan Faruk Yılmaz, “Biz bunu dikenli olduğu için eldivenle topluyoruz. Çok faydalı bir bitki. Sayılmayacak kadar faydası var. Buzdolabına koyup yenirse daha güzel olur ama ben tazecik dalından kesip yiyorum. Anlatılmaz bir tadı var. Çok doğal, bağırsaklara her şeye faydası var. Hem kabuklu hem de soyulmuş olarak satıyoruz. Soyulmuş dikenli incirini tanesi şuanda 4 liradan satılıyor” dedi.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler