loader
Fuar Alanında Sağlık Standına İlgi

Fuar Alanında Sağlık Standına İlgi

Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli sağlık çalışanları, halka bağırsak kanseriyle) kolorektal kanser) ilgili bilgiler verilerek broşür dağıttı. Beslenmeye dikkat edilmeli, bol miktarda...

Fuar Alanında Sağlık Standına Büyük İlgi 
GAZİPAŞA İlçe Sağlık Müdürlüğü, Belediye Fuar Alanı’nda stant kurarak vatandaşları bilgilendirdi.  Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli sağlık çalışanları, halka bağırsak kanseriyle) kolorektal kanser) ilgili bilgiler verilerek broşür dağıttı. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından dağıtılan broşürlerde Bağırsak kanseriyle ilgili şu bilgiler yer aldı: 
 
Kolorektal kanser; 
kalın bağırsağın kanseridir. Kalın bağırsağın (kolon ve rektum bölümü) polip ve kanserleri çoğu kez iyice büyüyene kadar belirti vermezler. Ancak tarama programları ile erken dönemde kanserleri saptamak ve tedavi etmek mümkündür” dedi.
 
Erken Teşhis Uyarısı
Bağırsak kanserinin belirtileri ve kansere yakalanmamak için yapılması gerekenlerinde yer aldığı broşürde, “Bağırsak akışkanlığında değişiklikler olması, büyük abdestte kan görülmesi, büyük abdest yapılamaması gaz çıkarılamaması, hızlı kilo kaybı ve yorgunluk hisse bağırsak kanserinin belirtileri arasında yer alır. Bağırsak kanserine yakalanmamak için; 
 
Beslenmeye dikkat edilmeli, bol miktarda meyve, sebze tüketilmeli, fazla yağlı yiyecekler tercih edilmemeli, kızarmış, yanmış, ızgarada pişirilmiş etlerin sık tüketiminden kaçınılmalı, fiziksel olarak aktif olunmalı, kilo alınmamalı ve içki tüketiminden kaçınılmalı.” Bağırsak kanseri taramasıyla ilgili olarak ise, “50-70yaş aralığındaki bireylere 2 yılda bir kez dışarıda kan tetkiki yapılır. 10 yılda bir ise kolonoskopi yapılır. Bağırsak kanseri taraması erken teşhis sağlar.”
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • avatar
    Yorumlayan: Hamit Yıldız
    12.03.2020

    Bu alanda calışma yapildigini gördüğüm zaman gercekten sevindim.

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler