loader
İş Kadınları Sessiz Cennet’te İki Gün Geçirdiler...

İş Kadınları Sessiz Cennet’te İki Gün Geçirdiler...

Profesyonel Tur Rehberi Bülent Şahan’ın önerisiyle ilçemize gelen iş kadınları, yöresel lezzetlerin tadına bakarken, tarihi ve turistler yerle..

İş Kadınları Sessiz Cennet’te İki Gün Geçirdiler...
İSTANBUL’DA özel şirketlerde yöneticilik yapan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla geldikleri Gazipaşa’da unutulmaz 2 gün geçirdiler. Profesyonel Tur Rehberi Bülent Şahan’ın önerisiyle ilçemize gelen iş kadınları,  Gazipaşa lezzetlerinin tadına bakarken, tarihi ve turistler yerlerini gezdiler.
 
Haftasonu havayoluyla ilçemize gelen kadınlar ilçe esnafından alışveriş yapıp Gazipaşa’daki otelde konakladı. Her fırsatta ‘Gelen Değil Gezen Turist’ vurgusu Turizm Rehberi Bülent Şahan, ilçemize gelmesini istediği turizm modelini uygulamalı olarak gösterme fırsatı buldu.
İş Kadınları Sessiz Cennet’te İki Gün Geçirdiler...
Güney’de Yürüdüler
İlk defa geldikleri Gazipaşa’da, Muzkent-Güney mahalleleri arasında 5 kilometrelik yürüyüş yapan iş kadınları, tarihi antik kent Antioch Ad Cragum, Selinus Antik Kenti, su kemerleri, Koru doğal havuzlar ile Cumhuriyet meydanını gezdiler. Turizm Rehberi Bülent Şahan, başka ilçenin kültürü ve tarihi olmak üzere, antik kentler ile doğal havuzlar hakkında bilgiler verdi. 
 
İlçemizde bulunan restoranlarda Gazipaşa’nın yöresel lezzetleri tadına bakan iş kadınları ilk kez göleviz yediler.
 
Güneyköy Mahallesi’nde muz bahçelerini gezen iş kadınları, yerli muzun tadına tam not verdiler. Gazipaşa’da unutulmaz 2 gün geçirdiklerini belirten iş kadınları ilk fırsatta yine geleceklerini söylediler. Kendilerini Gazipaşa’ya davet eden Profesyonel Tur Rehberi Bülent Şahan ve gezi boyunca kendilerine eşlik eden Öğretmen Mustafa Akkoca’ya da teşekkür ettiler.
İş Kadınları Sessiz Cennet’te İki Gün Geçirdiler...
Gelen Değil Gezen Turist Kazandırır
Profesyonel Tur Rehberi Bülent Şahan, Gazipaşa turizmine tanıtımına katkı sağlamak için çalıştığını söyledi. Turizm sektöründe yer aldığı için, gelen değil gezen turistin kazandıracağını bildiğini söyleyen Şahan, “Daha önce yaptığımız bir turda karşılaştığımız iş kadınlarına Gazipaşa’ya gelmelerini teklif ettim. 
 
Teklifimi geri çevirmeyerek 2 günlük program için ilçemize geldiler, ilçemizin kültürünü, tarihi, turizm alanlarını gezip, doğal güzelliklerini gördüler. 2 gün boyunca yerel esnaftan alışveriş yaptılar. İlçemizde konakladılar. Güneyköy Mahallesi’ndeki muz üreticileriyle tanışıp telefon numarası aldılar. Bundan sonra İstanbul'dan kargoyla muz siparişi verecek. Muz üreticimiz aracısız bir şekilde doğrudan muz gönderecek ve para kazanacak. Turizm önemli, ancak nasıl bir turizm geleceği daha önemli” diye konuştu. 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • avatar
    Yorumlayan: Bülent Koca
    12.03.2020

    Gercekten güzel karar vermişler.

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler