loader
Gazipaşa'da Havacılık Paneli Düzenlenecek...

Gazipaşa'da Havacılık Paneli Düzenlenecek...

Havacılık ve Kadın’ ile Kadın Kooperatiflerinin Önemi ve Gazipaşa’da Üreten Kadınların Birleşmesi’ konulu söyleşiler yer alacak. ‘Havacılık ve Kadın...

Gazipaşa'da Havacılık Paneli Düzenlenecek
 
GAZİPAŞA Belediyesi ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi iş birliğinde ‘İstikbal Göklerde Kadınlar Her Yerde’ konulu panel düzenleniyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Havacı Kadınlar Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek panel, 13 Mart Cuma günü 13.45-17.30 saatleri arasında Belediye Kültür Merkezi’nde yapılacak. 
 
Panelde; ‘Havacılık ve Kadın’ ile  ‘Kadın Kooperatiflerinin Önemi ve Gazipaşa’da Üreten Kadınların Birleşmesi’ konulu söyleşiler yer alacak. ‘Havacılık ve Kadın’ konulu söyleşiye, konuşmacı olarak Gazipaşa Havalimanına inen ilk kadın pilot olan ve halihazırda yurtdışındaki havayollarında çalışarak Türkiye ile Türk kadınını temsil eden pilot Elif Güveyler katılacak. 
 
Ayrıca Gazipaşa Havalimanı’nda çalışan hava trafik kontrolörü, hava trafik memuru, emniyet memuru, yer hizmetleri işletmesi müdürü ve yöneticisi kadınlar da konuşma yapacak. Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Meltem Akca ile Dr. Deniz Macit tarafından organize edilen etkinliğin, havacılık sektöründe kadın istihdamını arttırmak, Gazipaşalı gençlerin havacılık sektörünü yakından tanımalarını sağlamak ve sektöre yönelik ilgilerini arttırmak amaçlarıyla düzenlendiği belirtildi. 
 
‘Kadın Kooperatiflerinin Önemi ve Gazipaşa’da Üreten Kadınların Birleşmesi’ konulu söyleşiye ise Antalya bölgesinde kooperatifçilik alanında çalışmalar gerçekleştiren bilgi ve tecrübe sahibi yönetici kadınlar, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ile Antalya Ticaret Odası Kırsalda Kadın Temsilcisi konuşmacı olarak katılacak.
 
Gazipaşa’da kadın kooperatifi kurulmasının ilk adımının bu panelde atılacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Belediyemizin destekleriyle, ilçede bireysel olarak üretimde bulunan kadınların kooperatif çatısı altında birleşerek, üretimlerinden kazanç sağlamaları ve organize bir şekilde üretimlerini arttırmaları amacıyla Gazipaşa’da kadın kooperatifi kurulmasının ilk adımı bu panelde atılacaktır. 
 
Bu kapsamda uzman ve tecrübeli kadınlardan bilgi almak, kooperatifçilik konusunda kadınlarımızı aydınlatmak ve ilçemizde kooperatif çatısı altında kadınların faaliyet gösterebileceği alanlar hakkında bilgi alışverişi yapmak amacıyla bu panel düzenlenecektir. Faaliyet gösterdikleri her alanda yüksek başarı elde eden kadınlarımıza yeni ufuklar açmak ve kadın girişimciliğini arttırmak amacıyla düzenleyeceğimiz panelimize tüm kadınlarımızı davet ediyoruz” dedi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler