loader
Mustafa Erdoğan İsveç’te Korona Virüsünü Anlatıyor…

Mustafa Erdoğan İsveç’te Korona Virüsünü Anlatıyor…

Gazipaşa’nın Yeşilyurt mahallesinde dünyaya gelen Mustafa Erdoğan İsveç’te korona virüslü günleri anlatıyor. İsveç’in güneyinde...

Mustafa Erdoğan İsveç’te Korona Virüsünü Anlatıyor…
GH - Sadi GÜR
 
Antalya Gazipaşa’nın Yeşilyurt mahallesinde dünyaya gelen Mustafa Erdoğan  İsveç’te korona virüslü günleri anlatıyor… 
 
Mustafa Erdoğan'dan Gazipaşa Haberlerine gelen aciklamada;
İsveç’in güneyinde bulunan Başkent Stockholm ve çevre şehirde  etkisini altına Alan korona su ana kadar 146 can aldı. Maalesef İsveç sınırlarını kapatmakta Türkiye kadar hızlı olamadı. 
 
Yüzlerce binlerce kişi son İtalya’da korona virüsünün cirit attığı yerlere kayak merkezlerine ara tatili nedeniyle tatile gitti ve maalesef dönüşlerde virüsü getirdiler. 
Mustafa Erdoğan İsveç’te Korona Virüsünü Anlatıyor…
Başkent ve çevre illerde Yüzlerce vaka görülüyor ama herkesi muayene etmiyorlar.
Eğer risk grubunda değilsen. Hastaneler Ateş öksürük varsa evde kal diyor. Yaklaşık 18bin kişi isinden oldu, belli bir kısmı devlet destekli olmak üzere, şu an hayat çoğu yerde durmak üzere. 
 
Benim bulunduğum Umeå şehrinde hala ilk ve orta okullar eğitime devam. Diğer yüksek okullar evde eğitime geçti. Volvo fabrikası yedek parça sıkıntısı nedeniyle elemanları permite etti. Yani devlet destekli izin diyelim. 
 
Restoranlarda ayak üstü yemek yasak. Sadece servisli yemek oluyor. Pizzacılar gel al ya da eve sipariş edebiliyorsunuz. Alışveriş merkezlerinde satışlar tavan yaptı. 
Mustafa Erdoğan İsveç’te Korona Virüsünü Anlatıyor…
Millet Karantina korkusuyla rafları boşalttı, ama Boşa panik yaptılar. Malzeme bitmez, yenisi her gün geliyor. Tek sıkıntı personel… çok fazla kişi 14 günlük Karantina nedeniyle evde kalıyor. 
 
Sağlık malzemesinde baya bir sıkıntı var.  Kolonya tipi şeyler yok satıyor. Zaten maske yok piyasada, olanlar da sağlık personeli önceliğine gidiyor. 14 nisana kadar norwegen havayolları uçuşu durdurdu…


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler