loader
Cumhur İttifakı'nın Olması Gereken Seçim Stratejisi...

Cumhur İttifakı'nın Olması Gereken Seçim Stratejisi...

milliyetçi- muhafazakar ve pragmatist ekolü temsil eden bloğun, her daim iktidarı hedeflemesine imkan sağlanacağı gibi hem de Cumhur İttifakı..

Cumhur İttifakı'nın Olması Gereken Seçim Stratejisi...Türkiye’nin 2023 Yılı Başkanlık Seçimlerine Uzanan Yolda, Cumhur İttifakı'nın Olması Gereken Seçim Stratejisi Ve Yaşanacaklar…
Avukat Sedat ÇETİNKAYA
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, seçimlerin ilk turunda ülke yönetimini üstlenmek için oy kullananların yarısından bir fazlasının oyunu zorunlu kılan başkanlık sistemine geçiş yaptıktan sonra siyasi konjonktür, bu sistemin gereklerine uygun olarak şekillenmeye başladığını, açık ve üstü kapalı ittifakların oluşmasıyla, yerel seçimler dahilinde ortaya koymuş bulunmaktadır.
 
Ak Parti ile MHP arasında oluşan ve diğer bazı partiler ve halk kesimleri tarafından desteklenen Cumhur İttifakı, Sayın Erdoğan’ın şahsında şekillenmek suretiyle başkanlık seçimlerine yansımış olsa da bu ittifakın hükümete yansıyan boyutuyla şekillenmiş olduğunu söyleyebilmek ve daha da açık biçimde MHP’nin hükümette temsil edildiğini ifade edebilmek mümkün değildir. Dolayısıyla önümüzdeki başkanlık seçimlerinde çok daha güçlü bir etki oluşturabilmek için, MHP’nin ve katılım sağlayan diğer kişi ve grupların çeşitli şekillerde yer alacağı bir hükümeti öngören siyasi katılım zeminin oluşturulması gereği bulunmaktadır.
 
Bu uygulama ise birkaç seçim sonra aynı çatı altında siyasi faaliyet icrasının mümkün olmasını sağlayacak süreci de başlatmış olacaktır. Böylece ülkemizde ; milliyetçi- muhafazakar ve pragmatist ekolü temsil eden bloğun, her daim iktidarı hedeflemesine imkan sağlanacağı gibi hem de Cumhur İttifakı ile temelleri atılmış olan siyasi yapının çatısı da inşa edilmiş olacaktır.
 
Diğer taraftan, CHP’nin bana göre ta temelinden Müslüman- Türk Milleti’nin değerleri ile bağdaşmayan ve İttihat ve Terakki Partisi'nin kısmen devamı olan zihniyetinin, günümüz CHP yönetiminin Müslüman- Türk milleti bir tarafa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mevcudiyetiyle dahi ters düşecek bir zeminde siyaset üreterek adeta vatana ihanet çizgisinde bir anlayışla hareket etmesi nedeniyle, alternatif sol yapıların ortaya çıkıp, merkez oluşturmasıyla güç kaybedeceğini görmek gerekmektedir. 
 
Ancak bu güç kaybının, başkanlık seçimlerinde bir oy kaybı oluşturacak nitelikte olup olmadığını belirleyecek şey ise alternatif yapının ortaya koyacağı çekim gücü ve CHP’nin ortaya çıkaracağı veya destekleyeceği başkan adayının siyasi kapasitesi veya İmamoğlu örneğinde olduğu gibi bu hususta oluşturulacak algı olacaktır. 
 
Bu tespitten ortaya çıkan sonuç ise ; CHP’ye alternatif olacak ancak Cumhur İttifakı için tehlike arzetmeyecek olan sol yaklaşımlı siyasi yapıların şimdiden bir miktar ön plana çıkmasını desteklemek, bu yapıların içine sızmak, bu yapıları yönlendirecek güce ulaşmak ve aynı zamanda CHP’nin çıkaracağı adaya ilişkin olarak ön çalışma yaparak, bu adayı bloke etmek ve bu aday üzerinden geliştirilecek algı operasyonuna karşılık vermek için hazırlıklı olmak olmalıdır.
 
Yine Kürt kökenli vatandaşlarımızı temsil etme niteliğinden yoksun olmasına ve küresel güçlerin hiçbir zaman neticeye ulaştıramayacakları yıkıcı ve zararlı etkilere maşa olma görevini üstlenen HDP’nin, Pkk’nın baskı ve yönlendirmesiyle Kürt kökenli vatandaşlarımız üzerinde geliştirdiği hipnoz durumunun kırılması ve aşılması da mutlak surette temin edilmelidir. 
 
Cumhur İttifakı'nın Olması Gereken Seçim Stratejisi...Ülkemizde yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımız, bu ülkede yaşayan insanların sahip olduğu tüm haklara sahip olduklarının ve bu ülkenin şerefli bir temsilcisi olduklarının farkına varmalı ve HDP isimli siyasi yapının kendilerini temsil etmediği gibi ağızlarından barış kelimesini düşürmeseler de geleceğimiz için hiçbir olumlu yaklaşımı benimsemediklerini, HDP’nin küresel güçlerin temsilcisi olarak ülkemizin barış ve huzur içinde yaşamasını, gelişmesini ve tüm bölgeyi kuşatan bir güce ulaşmasını engellemek için oluşturulmuş olan silahlı bir örgütün siyasi tetikçiliğini yapan, terörizm açısından ön açıcı ve zemin sağlayıcı bir yapı olduğunu artık idrak etmelidir. 
 
Dolayısıyla Pkk’nın etkisiz kılınmasından elde edilen güçle, HDP’nin bu olumsuz vasfı ülkemiz insanına çok iyi anlatılarak, HDP’nin Kürt vatandaşlarımız üzerinde oluşturmaya çalıştığı oy tekeli, çok daha etkin bir şekilde kırılmalı ve bu oy potansiyelinin, en az HDP kadar tehlikeli bir yapı olan CHP’ye kaymasının engellemesi açısından da etkin bir siyasi blokaj uygulanmalıdır. Ayrıca içinde bulunduğumuz andan itibaren HDP’nin terörizme çanak tutan siyasetine hiçbir taviz verilmeden, HDP siyaseten etkisiz bir parti konumuna getirilmelidir.
 
Milliyetçi söylemlerle ortaya çıkmış olsa da içi boş bir milliyetçilik söyleminin temsilcisi olan, Ülkücü kimliğiyle ise uzaktan yakından ilgisi bulunmayan, kendisini dini ve milli değerlerden uzak sol bir milliyetçilik ile küresel güçlerin taşeronluğu konumuna yerleştirmeye çalışan İyi Parti’nin ise arkasına almış olduğu sahte rüzgarın FOS demesiyle ulaştığı zirve noktasından aşağıya aynı hızla düşüşe geçtiğini söyleyebilmek mümkündür. 
 
Ancak bu partinin CHP’den kaçan oyları toplama noktasında niteliksiz de olsa aldığı konum itibariyle siyasi bir zemini bulunmaktadır. Bu durum ise kanaatimce zillet ittifakının siyasi altyapısını kuran üst akıl tarafından fark edilmiş bulunulmaktadır. Bu nedenle İyi Parti üzerine yüklenerek bu parti ile HDP arasında açık ve gizli ittifakı imkansız kılacak bir denklem oluşturmak büyük önem taşıdığı gibi, CHP’den kaçan oyların bu partiye kanalize olmamasını engelleyecek tedbirleri almak da stratejik bir önem taşımaktadır.
 
Bu arada Saadet Partisi’nin temsil ettiği siyasi çizginin, Abdülhamid Han’ı tahtan indirmeye çalışan ve kendini Müslüman zanneden kişilerin durumunda olduğu gibi tam bir ihanet ve vahamet çizgisi olduğunu göremeyecek kadar beyinleri örümcek ağı bağlamış ve gözlerine at gözlüğü takmış destekçilerini silkeleyerek uyandırmak için, zor da olsa elimizden geleni yapmalıyız…
 
Kalleşlikte ve ihanette doktora yapan diğer fukaraların ise adını bile almaya gerek yoktur ki hepsi hiçlik içinde, etkisiz eleman olarak yok olup gideceklerdir. İsimlerini kendi çocukları bile hatırlamayacaktır. Bu nedenle kendilerini ön plana çıkarmak için yırtınsalar da gereksiz reklamdan uzak durmak asıl olmalıdır.
 
İşte bu siyasi zemine eklenecek ; yükselen bir ekonomi, gelişen ve başarıdan başarıya koşan bir ordu, artan kişisel kazançlar, sağlanan mali olanaklar, iyileştirilen maaş ve ücretler, düşen faiz ve enflasyon, ortadan kaldırılan terör, artan üretim ve ihracat, azalan borç ve ithalat, gelişen turizm, dünyanın gözdesi haline gelme noktasında hızla ilerleyen bir ülke, siyaseten ve stratejik açıdan güçlenen bir Türkiye ve küresel düzeyde etkinlik kazanmış çok tecrübeli bir başkanla seçimlere ulaştığımızda, seçimlerin ilk turunda % 60 oy potansiyelinin zorlanacağı tarihi bir sonuca ulaşacağımızı söyleyebilmek mümkündür.
 
Sayın Erdoğan'ın toplumun tüm kesimlerine uzak durmayan, dışlamayan, derinlikli eleştiri getirmeyen tutumunun altında ileriyi hedefleyen bir stratejik yaklaşımın olduğunu, bu hususa ilişkin olarak kalıplara saplanmış bir zihniyetle eleştiri getirenlere de önemle hatırlatmak isterim...
 
İşte bu bilincin oluşturmuş olduğu birlik ruhu ile hareket ederek ; milletine, tarihine , dinine, geleceğine ve en önemlisi Aziz ve Muktedir olan Allah'a hizmet edenler, kutlu bir devletin yükselişinde varlıklarına altın harflerle kazınacak bir payın sahibi olacakları gibi gerçek anlamda da kurtuluşa erenler ve kutlu sancağın altında toplananlar safına dahil olacaklardır...
 
Gerçek yarın unutmayınız ki bir gün SİZİNDİR, BİZİMDİR…


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler