loader

Köprülü Kanyon Zirvesinde Zeybek Oynadı...

Köprülü Kanyon Nedir? Köprülü Kanyonda Neler Yapılır? Köprülü Kanyon’a Nasıl Gidilir? Köprülü Kanyon Nerede? Gazipaşa haberler 'de Köprülü Kanyon...

Köprülü Kanyon Zirvesinde Zeybek Oynadı...
GH-Sadi GÜR
 
Aslen Gazipaşanın Yeşilyurt mahallesinden olup Antalyada ikamet eden ve esnaf olan Mustafa Gilik geçtiğimiz günlerde yasakların bitmesiyle Hafta sonunu Değerlendirip Antalyaya 107 km uzaklıktaki su sporları ve raftingleriyle ünlü Köprülü Kanyonun tadını çıkardı.
 
Mustafa Gilik esnaf arkadaşı gözlükçü Cihan Biber ile birlikte motorla doğa gezelim hemde de bol bol oksijen almak için Gittikleri Kanyonun zirvesinde manzara eşliğinde yörük Ali zeybeği oynayan Gilik çekmiş olduğu videoyu sevenleri ile paylaştı.
 
Köprülü Kanyon Zirvesinde Zeybek Oynadı...
Konuyla ilgili bir açıklama yapan gilik pandemi sürecince evdekal çağrısına uyduk ve şu haftalarda normalleşme sürecine girdiğimiz için havaların güzel olmasıyla bizde esnaf arkadaşlarla  hem doğa manzara ve oksijen Almak maksadıyla Köprülü Kanyona gittik.
 
Antalya Gazipaşa haberler konuşan Mustafa Gilik;
Antalyaya 107 km uzaklıktaki  Köprülü Kanyonda hava ve manzara varken bizlerde bu güzelliğin cazibesine katılıp Kanyonun 350 metre yüksekliğindeki zirvede halay çekmek hayalimi gerçekleştirdim. o anki heyecanımı anlatmam çok zor. Dedi.
 
Antalya Gazipaşada gezilecek yerlerden (Gazipaşaya yakın) olan Köprülü Kanyona hayran kaldığını belirten Mustafa Gilik hem Türkiyemizin değerleri olan Kanyonu tanıttık hemde yöremize özgü  yörük Ali zeybeğini oynadık ne mutlu bize değerlerimize sahip çıkalım dedi.
 
Köprülü Kanyon Nedir?
Köprülü Kanyon, rafting yapmayı seven kişilerin uğrak noktalarından birisidir. Ünü o kadar çoktur ki dünyanın çeşitli bölgelerinden her yıl milyonlarca kişi burayı ziyaret eder. Köprülü Kanyon’una böylesine bir can veren değer ise Köprüçay’dır. Türkiye’de özelikle Milli Park statüsüne alınması ile birlikte daha fazla bakım ve onarım çalışmaları yapılarak turizme açılmış olan Köprülü Kanyon, rafting başta olmak üzere pek çok doğa sporu için uygun bir bölgedir. Ayrıca kamp yapmak ya da bölgede tatilini geçirmek isteyen kişiler için dahi idealdir.
 
Köprülü Kanyon Zirvesinde Zeybek Oynadı...
Köprülü Kanyon’da Neler Yapılır?
Köprülü Kanyon’da eğer farklı ve heyecanlı etkinliklere katılmak isteniyorsa ilk olarak rafting denenmelidir. Bölgedeki farklı bölümlerin olması ve akıntıların farklılık göstermesi sayesinde küçük çocukların dahi rafting denemesi mümkündür.
 
Özellikle kamp yapmayı seven kişiler için de idealdir. Hazırlana farklı kamp bölgelerinden birisini tercih ederek, kamp kurabilirsiniz. Kamp için ideal yerler ise Karabük Köyü,  Beşkonak Köyü ve Olukköprü’dür. Ayrıca doğa gezileri ve trekking için de sayısız rota tercih edilebilir.
 
Köprülü Kanyon Zirvesinde Zeybek Oynadı...
Köprülü Kanyon Nerede? Köprülü Kanyon Haritası ve Köprülü Kanyon Yol Tarifi
Köprülü Kanyon Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunmaktadır. Antalya şehir merkezine 85 km uzaklıkta.
 
Köprülü Kanyon’a Nasıl Gidilir? 
Köprülü Kanyon’a gitmek isteyen kişilerin Manavgat ilçesi Beşkonak Beldesi’ne gitmesi gerekir. Antalya’nın pek çok farklı noktasından özel seferler ve turlar düzenlendiği için ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.
 
Köprülü Kanyon Zirvesinde Zeybek Oynadı...
Antalya merkeze 85 km uzaklıkta yer alan bölgeye ulaşım 1.5 saate kadar uzayabilir. Toplu taşıma ile gidecek kişiler bölgeden düzenlenen direk hatları kullanabilir. 
 
Kendi aracını kullanmak isteyen kişilerin ise Serik bölgesine gitmesi gerekmektedir. Serik bölgesinde özel tabelalar ile yönlendirme yapılmaktadır.
 
Köprülü Kanyon Zirvesinde Zeybek Oynadı...
Antalya merkezden toplu ulaşım ile gitmek isteyen kişiler Manavgat veya Alanya otobüslerine binip Köprülü Kanyon, Beşkonak sapağında inmeli. Bu sapaktan tekrar minibüse binip ulaşımı sağlayabilirsiniz.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler