loader
Kudret Narı Nedir?

Kudret Narı Nedir?

İşte kudret narının faydaları, Kudret Narı Kalori Değeri Nedir? Kudret Narının besin değerleri nelerdir? Kudret Narı Nerelerde Yetişir? Kudret Narı Neye İyi Gelir? Kudret Narı Çayı Nasıl Hazırlanır?

Tropik iklim bölgelerinde Şifalı ve Faydalı Bitkilerden Kudret Narı Nedir? 
 
Tropik iklim bölgelerinde çokça yetiştirilen kudret narı, özellikle Asya ve Doğu Afrika'da kendiliğinden yetişmesi nedeniyle oldukça revaçta. İlaç endüstrisinde en çok kullanılan doğal ürünlerden olan bu bitki, Türkiye'de çok bilinmese de yaygın olarak Bursa ve Yalova çevresinde yetiştiriliyor.
 
Hamken yeşil, olgunlaştığında sarı ile turuncu arası bir renge sahip olan ve görüntüsüyle dikkat çeken meyve, halk arasında acayip elma olarak da biliniyor. İçinde ise tıpkı nar gibi kırmızı ve çok taneli küçük meyveler bulunuyor. Tadına gelince, ne yazık ki pek iyi değil. Ama insan, adı gibi kudretli bu bitkinin faydalarını öğrenince tadı pek de önemli olmuyor.
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Yaptığımız Araştırmada İşte kudret narının faydaları…
 
Kudret Narı Nedir?
kudret narı Kan şekeri seviyesini korumaya yardımcı olur.
kudret narı Kötü kolesterol seviyelerini düşürür.
kudret narı Kilo vermeye destek olur.
Kudret narı doğal bir enerji kaynağıdır.
kudret narı Astım, öksürük, soğuk algınlığı gibi solunum yolu problemlerine iyi gelir.
kudret narı Kanı toksinlerden arındırır.
kudret narı Bağışıklık sistemini güçlendirir.
kudret narı Alkolün verdiği karaciğer hasarını önler.
kudret narı Yanık tedavisinde kudret narının iyileştirici etkisinden yararlanılır.
kudret narı Antibiyotik etkisi vardır ve tümörlerin büyümesini engeller.
kudret narı Kanı temizler ve kan dolaşımını artırır.
kudret narı Egzama, çıban ve sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Akne tedavisi ve cilt lekelerine karşı etkilidir.
kudret narı Kalp krizi ve inme riskini önemli ölçüde azaltır.
 
Kudret Narı Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 30 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Adet yani 50 gramlık miktarında Kudret Narı 15 kalori bulunmaktadır.
 
Besin Değeri 100 gramda % Günlük Değer;
 
Kudret Narı Nedir?
Kalori 30 kcal % 1.5
Karbonhidrat 3.3 g % 1.1
Lif 0.0 g % 0.0
Protein 5.3 g % 10.6
Yağ 0.7 g % 1.1
Kolesterol 0.0 mg % 0.0
A Vitamini 87.0 IU % 1.7
C Vitamini 88.0 mg % 146.7
Potasyum 0.0 mg % 0.0
Kalsiyum 0.0 mg % 0.0
Demir 0.0 mg % 0.0
 
Yüzdelik günlük değerler, günlük 2000 kalorilik bir diyeti baz alarak hesaplanmıştır. Bu değerler sizin günlük kalori ihtiyacınıza göre daha fazla veya daha az olabilir.
 
Kudret Narının besin değerleri nelerdir?
 
%92 daha az kalori
%29 daha az protein
%86 daha az karbonhidrat
%100 daha az yağ
içermektedir.
 
En iyi Tropikal meyveler nelerdir dediğimizde Kudret Narı Nerelerde Yetişir?
 
Kudret Narı Nedir?
Asya, Karayip Adalarında, Amazon havzasında, Doğu Afrika’da doğal olarak yetişir. Uzak Doğu ve Güney Amerika'da ise özellikle yetiştirilmektedir.
 
Kudret Narı Neye İyi Gelir?
Kudret narı vücuttaki birçok hastalığa iyi gelmektedir. Mantar enfeksiyonları romatizma, gut hastalığı, sıtma, ateşli durumlar, adet problemleri, şeker hastalığı, bağışıklık sistemi, göz hastalıkları ve görüşe, karaciğer temizliği, tiroid, guatr hastalıklarına iyi gelir.
 
Kudret Narı Çayı Nasıl Hazırlanır?
Kudret narı çayını hazırlamak için öncelikle kudret narı meyvesinin yapraklarından edinmelisiniz. Bunları isterseniz kendi yetiştirdiğiniz meyveden koparabilirsiniz, isterseniz aktarlardan edinebilirsiniz. Eğer kendi yetiştirdiğiniz meyveden kopararak kullanacaksanız öncelikle yaprakları birkaç gün güneşte kurumaya bırakmalısınız. Aktardan aldığınız yapraklara bu işlemi uygulamanız gerekmez çünkü oralarda hazır kurutulmuş olarak satılır. 
 
Kudret Narı Nedir?
Kudret narı çayını hazırlamak için 2-3 çay kaşığı kurutulmuş yaprağı ya da 2 yemek kaşığı taze kudret narı yaprağını ince ince dilimleyerek 10 dakika demlikte demleyin. Demlendikten sonra süzgeçten geçirerek içebilirsiniz. Çayınızı tatlandırmak için bal veya pekmez kullanabilirsiniz. Kudret narı çayını faydasını görebilmek için günde 3 kere yemeklerden sonra içmenizi öneriyoruz.
 
Kudret Narının Olası Yan Etkileri;
Kudret narının aşırı tüketimi, ishale ve karın ağrısına yol açabilir. Kudret narı tohumunun aşırı kullanımı da ateş ve baş ağrısı yapabilir. Hipoglisemi, düşük kan şekerine sahip olanların ve hamilelerin kullanması tavsiye edilmez. Bunların haricinde ciddi bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza danışarak tüketmelisiniz.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • avatar
    Yorumlayan: Seda Özdemir
    5.12.2020

    Oglumun mide rahatsizligina çok iyi gelmişti. Çok şifalı bir bitkidir.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler