loader
Karabağ Cephesinin Anlattıkları...

Karabağ Cephesinin Anlattıkları...

Azerbaycan topraklarındaki Ermeni işgalinin ortadan kaldırılmasıyla ilgili olarak, Azerbaycan’ın stratejisini zayıflatan en önemli unsur olarak da varlığı...

Karabağ Cephesinin Anlattıkları...Karabağ Cephesinin Anlattıkları...
Av. Sedat ÇETİNKAYA
 
Ermenilerin, savunmasız Azerbaycan topraklarının bir bölümünü ele geçirmesinde ve ele geçirdikleri bu topraklarda katliama girişmelerinde, Ermenileri korumayı ve onlar eliyle bölgeyi şekillendirmeyi hedefleyen bir güç olarak Rusya ön planda bulunmaktaydı... 
 
Rusya’nın bu pozisyonu ; Azerbaycan topraklarındaki Ermeni işgalinin ortadan kaldırılmasıyla ilgili olarak, Azerbaycan’ın stratejisini zayıflatan en önemli unsur olarak da varlığını korumaktaydı...
 
Ancak görülebileceği üzere Rusya, Ermenistan içinde Rusya aleyhine gelişen ve açık bir Rus karşıtlığı olarak addedilebilecek siyasi yönelimlere bir cevap olarak, Azerbaycan’ın karşısında etkili bir cephe açmamış ve Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarmaya yönelik karşı saldırısına göz yumar bir pozisyon içine girmiş bulunmaktadır. Rusya’nın bu pozisyonunun mutlak olmadığını ve mutlaka değişeceğini şimdiden görmek ve bu gerçeklik doğrultusunda stratejik anlamda hazırlıklı olmak da gerekmektedir. 
 
Rusya, bir süre için Ermenistan’ın yalnızlığını ve kendisinin değerini anlamasını bekleyecek, gizliden gizliye kendisine yalvarmasını isteyecek ve sonrasında ağırlığını hissettirme yolunu seçecektir. Bu bağlamda Ermenistan ile Rusya ilişkilerini olumsuz yönde etkileyecek olayların yaşanması için güzel bir zaman olduğunu da önemle belirtmek isterim.
 
Önemli olan, sahanın büyük oranda boş olduğu ve uluslararası anlamda ateşkes baskısının yoğun olarak hissedilmediği zaman süreci içinde Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarının ne kadarını kurtaracağı ve Ermenistan üzerinde nasıl bir baskı oluşturacağıdır.
 
Ruslar, Ermeniler için savaşmazlar ancak Ermenistan’ın ezilmesine müsaade ederek,  kendileri için tüm Kafkasya’yı etkileyecek bir zafiyetin doğmasını da istemeyeceklerdir.
 
Yine Ruslar, bu bölgede Türkiye ile karşıya karşıya gelmeyi istemeyecek olmakla birlikte, Türkiye- Rusya güç gösterimi açısından en uygun bölgenin burası olduğunu da gözden kaçırmamak gerekmektedir. Yani Rusya, soğuk savaş gerilimi oluşturarak, bu bölgenin hakimi ve patronu benim havasına bürünüp, Ermenistan üzerinden dünyaya güç gösteriminde bulunabileceği gibi bu meseleyi,  Suriye ve Libya bağlamında Türkiye’ye karşı siyasi bir koz haline de getirebilir.
 
Diğer taraftan Türkiye’yi sınırlamak ve konsantresini bozmak için çalışanlar, Yunanistan’dan sonra Ermenistan’ı sahneye sürmüş olsalar da hiçbir zaman istediklerini elde edemeyecek, eninde sonunda ve yakın zamanda tüm maşalarını kaybedeceklerdir.
 
Azerbaycan topraklarının diğer bir deyişle vatanımızın işgalden kurtarılmasını sağlamak için, uluslararası söylemlere ve baskılara kulaklarımızı kapatarak Ermenilerin üzerine yıldırım hızıyla inmeli ve bir karabasan gibi çökmeliyiz... 
 
Haklı ve savaşmayı göze almış Büyük Türk Milleti ile hiçbir gücün savaşmayı göze alamayacağını, bir savaş stratejisi olarak değerlendirmeyi bilmeli ve mutlak bir kararlılık içinde neticeye ulaşmayı başarmalıyız.
 
Ve bu arada müslüman görünümlü yılan konumundaki bir ülkenin, Ermenistan sevgisi üzerinden şekillenen ve Azerbaycan aleyhine gelişen faaliyetlerine geleceğe yönelik olarak not düşerken, ileride hiçbir müslümanın,  bu rejimi ve devleti savunmak için karşımıza dikilme cesaretini göstermemesini de şimdiden ilan etmek isterim.
 
Soyun kurusun İran... Seni tarihin tozlu sayfaları içine gönderirken, her sendelemenden çok büyük bir zevk alacağız... Yeni bir Selim, kağanlık ufkunda belirmiştir. Haşhaşi zihniyetinin devamı ve siyonizmin asli yaveri soyunuzun çöküşü için biraz daha beklemeniz yeterli olacaktır... Sıra size gelmek üzeredir...
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Tavsiye Linklerimiz;
Bu Linkleri Tıklayarak Gazipaşanın Tarihi Ve Özellikleri ve Gazipaşada Âdet Ve Gelenekler Haberlerimizi'de İnceleyebilirsiniz…

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler