loader
Nikol Paşinyan; Azerbaycan ile Aynı Kapasiteye Sahip Değiliz!!!

Nikol Paşinyan; Azerbaycan ile Aynı Kapasiteye Sahip Değiliz!!!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazır olduklarını duyurdu. Paşinyan'dan...

Nikol Paşinyan; Azerbaycan ile Aynı Kapasiteye Sahip Değiliz!!!
 
Son dakika: Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan: Taviz vermeye hazırız!
 
Son dakika haberi... Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda verilen büyük kayıplar sonrası geri adım attı. Nikol Paşinyan, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız" mesajını verdi.
 
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazır olduklarını duyurdu.
 
Fransız haber ajansı Agence France-Presse'e (AFP) konuşan Paşinyan, Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda verilen ağır kayıplar sonrası geri adım attı. Paşinyan, "Karabağ konusunda Azerbaycan ile karşılıklı tavizler vermeye hazırız" açıklamasında bulundu.
 
"Azerbaycan'la Aynı Kapasiteye Sahip Değiliz"
Azerbaycan ve Ermenistan hattında çatışmalar devam ederken Ermenistan ordusunun uğradığı hezimetle ilgili Paşinyan'dan bir itiraf gelmişti. Paşinyan "Azerbaycan'ın kullandığı yüksek teknolojili silahlara karşı bir şansınız var mı" sorusuna, "Aynı kapasiteye sahip olmayabiliriz. Ancak bu teknolojileri öz savunmamız için de geliştirmeyi planlıyoruz" şeklinde cevap vermişti.
 
Neler Yaşanmıştı?
 
Nikol Paşinyan; Azerbaycan ile Aynı Kapasiteye Sahip Değiliz!!!
Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın dün ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan mevzileri ile sivil yerleşim yerlerini havan ve topçu sistemleri ile yoğun ateş altına almasının hemen ardından karşı ateş, sonrasında ileri harekat başlattı.
 
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan mevzileri ile sivil yerleşim yerlerine yönelik havan ve muhtelif çaplı topçu sistemleriyle yoğun ateş altına almasından hemen sonra Azerbaycan ordusu tarafından karşı ateş başlatıldı. Azerbaycan ordusu, misilleme olarak gerçekleştirdiği ateşlerin ardından ise ileri harekat başlattı.
 
Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine ait Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) da aktif görev aldığı harekatta, hava unsurlarının yanı sıra roket, füze ve topçu silahlarıyla yapılan atışlar sonucunda 400'den fazla hedef ateş altına alındı.
 
Öte yandan Azerbaycan ordusu, 25 bölgeyi Ermenistan'ın işgalinden kurtardı.
 
İşte Ahmet Hakan'ın yazısındaki ilgili bölüm; 
 
"Paşinyan" sözcüğünü duyunca nedense aklıma ilk gelen şey kafiye uydurmak.
 
- Mesela "Paşinyan / Perişan" gibi...
 
- Mesela "Paşinyan / Pişman" gibi...
 
Nikol Paşinyan; Azerbaycan ile Aynı Kapasiteye Sahip Değiliz!!!
Küçümsüyorum bu uğraşı ama yine de kendimi alamıyorum kafiye uydurmaktan. 
 
Neyse...
 
Konumuz bu değil.
 
Konumuz Paşinyan’ın son demeci...
 
Şöyle demiş son demecinde Paşinyan:
 
“Türkiye’nin Türk imparatorluğu kurmak gibi bir hedefi var. Bu politika burada başarılı olursa şaşırmayın. Sadece Yunan adaları değil, Avrupa’da da yayılmaya çalışırlarsa şaşırmayın. Türkleri Viyana’da bekleyin”.
 
Benim bu demeçten çıkardığım cümle şudur:
 
Bir Paşinyan ağlıyor gözleri yaşlı.
 
Ağlarken de şunları söylüyor:
 
“Azerbaycan bizi fena dövüyor Avrupa... Kurtar bizi Avrupa... Bizi kurtarmazsanız Türkler, sizin kapınıza dayanır Avrupa...”
 
Şu Avrupa Birliği’nde zerre dürüstlük olsa Paşinyan’a “Ağlayıp sızlayarak öcü masalı anlatacağına işgal ettiğin toprakları terk etmeyi dene” diye cevap verir.
 
Ama neredeeee!
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Tavsiye Linklerimiz;
Bu Linkleri Tıklayarak Şifalı ve Faydalı Bitkiler Nelerdir?  ve Tropikal Meyveler Nasıl Yetiştirilir? Haberlerimizi'de İnceleyebilirsiniz…

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler