loader
KKTC Cumhurbaşkanı E.Tatar: Herkesin Cumhurbaşkanı Olacağım

KKTC Cumhurbaşkanı E.Tatar: Herkesin Cumhurbaşkanı Olacağım

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu, resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar kazandı...

KKTC Cumhurbaşkanı E.Tatar: Herkesin Cumhurbaşkanı Olacağım
 
KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Ersin Tatar kazandı. Tatar oyların yüzde 52.12'sini, Mustafa Akıncı ise yüzde 47.88'ini aldı.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu, resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar kazandı. Tatar, KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı oldu.
 
11 Ekim'de yapılan seçimin ilk turunu Ersin Tatar oyların yüzde 32,34'ünü alarak birinci, Cumhurbaşkanı ve bağımsız aday Mustafa Akıncı ise yüzde 29,80'ini alarak ikinci sırada tamamlamıştı. 
 
Bugün saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 18.00'de tamamlandı ve oy sayımına başlandı.
 
KKTC Cumhurbaşkanı E.Tatar: Herkesin Cumhurbaşkanı Olacağım
YSK'den yapılan açıklamada, ülke genelinde seçime katılım oranının yüzde 61,03 olduğu belirtildi. Kayıtlı 199 bin 29 seçmenin bulunduğu seçimde vatandaşlar 738 sandıkta oy kullandı.
 
Sonuçlar saat 19.00’dan itibaren YSK tarafından açıklanmaya başladı. Oy sayımının tamamlanmasının ardından resmi olmayan sonuçlara göre, cumhurbaşkanlığı seçimin 2. turunun galibi UBP adayı Ersin Tatar oldu. Tatar oyların yüzde yüzde 52.12'sini (67 bin 385 oy), alarak KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı seçildi.
 
Bağımsız aday ve mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise oyların yüzde 47.88'ini (62 bin 858 oy) aldı.
 
Tatar yaptığı ilk açıklamada, "Oy veren, vermeyen herkese teşekkürler. Önemli olan kutuplaşmak değil, birlik içinde KKTC'yi güzel günlere taşıyabilmek. Kıbrıs Türk'ü her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor. Verdiğim her sözü tutacağım. Herkesin cumhurbaşkanı olacağım" dedi.
 
Erdoğan'dan Tebrik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonucuna ilişkin "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar'ı şahsım ve Türk Milleti adına tebrik ediyorum. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun korunması için gereken her türlü çabayı göstermeyi sürdürecektir" açıklamasını yaptı. 
 
Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Başbakan Ersin Tatar’ın seçimleri kazandığı bildirildi. Tatar’ı tebrik ediyor, seçildiği bu yüce makamda başarılar diliyoruz" ifadeleri kullandı. 
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Tavsiye Linklerimiz;
Bu Linkleri Tıklayarak Gazipaşa Restoranları ve Antalya Ve İlçeleri Gündemi Haberlerimizi'de İnceleyebilirsiniz…

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • avatar
    Yorumlayan: Kader YILMAZ
    21.10.2020

    HEH HEEEE:)) Oldu bu iss

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler