loader
“Gazipaşa” İsminin Verilişinin 98. Yılı Kutlu Olsun...

“Gazipaşa” İsminin Verilişinin 98. Yılı Kutlu Olsun...

Antalya Gazipaşa haberler olarak edindiğimiz bilgiye göre başkan Yılmaz basın açıklamasında; İlçemize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından...

“Gazipaşa” İsminin Verilişinin 98. Yılı Kutlu Olsun...
 
Gazipaşa belediye başkanı Mehmet Ali Yılmaz İlçemize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Gazipaşa” isminin verilişinin 98. Yılı vesilesi ile bir basın açıklaması yaptı. 
 
Antalya Gazipaşa haberler olarak edindiğimiz bilgiye göre başkan Yılmaz ‘ın basın açıklamasında;
 
Değerli hemşerilerim;
İlçemize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Gazipaşa” isminin verilişinin 98. yılı kutlu olsun.
 
Kurtuluş Savaşı yıllarında, Delibaş isyanının bastırılmasında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına yardım eden, o zamanki ismiyle Selinti halkını ödüllendirmek isteyen Bakanlar Kurulu 21 Ekim 1922 tarihinde Selinti Bucağını ilçe yapmış ve ismini “Gazipaşa” olarak değiştirmiştir.  
 
İlçemize, Gazipaşa isminin veriliş günü anısına 21-22 Ekim tarihleri arasında düzenlediğimiz “Çekirdeksiz nar ve tropikal meyve festivalimizi ne yazık ki bu yıl tüm dünyamızı olduğu gibi bizi de etkisi altına alan pandemi nedeniyle kutlayamıyoruz.  
 
İnanıyorum ki içinden geçtiğimiz bu zor günleri bir an önce atlatırız ve önümüzdeki yıllarda hep birlikte “çekirdeksiz nar ve tropikal meyve festivalimizi” daha görkemli bir şekilde kutlarız.
 
Sağlıklı, güzel günlerde buluşabilmemiz için maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat ederek tedbirimizi elden bırakmamamız  gerekiyor. Dedi.
 
“Gazipaşa” İsminin Verilişinin 98. Yılı Kutlu Olsun...
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Tavsiye Linklerimiz;
Bu Linkleri Tıklayarak Gazipaşa Restoranları Haberlerimizi'de İnceleyebilirsiniz…


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler