loader
Gazipaşa'da 700 Kilo Avokado 'dan 30 Kilo Yağ Çıktı...

Gazipaşa'da 700 Kilo Avokado 'dan 30 Kilo Yağ Çıktı...

Gazipaşa'nın Beyobası Mahallesi ’nde yıllardır fidan üretimi yapan ve avokado bahçesi olan İsmail Oğuz adlı çiftçi, Gazipaşada Ziraat Ve Tarım'da üretilen...

Gazipaşa'da 700 Kilo Avokado'dan 30 Kilo Yağ Çıktı...
 
Gazipaşa'nın Beyobası Mahallesi’nde yıllardır fidan üretimi yapan ve avokado bahçesi olan İsmail Oğuz adlı çiftçi, Gazipaşada Ziraat Ve Tarım'da üretilen Tropikal Meyvelerden Avokado meyvesini bir zeytinyağı fabrikasına götürerek sıkıştırarak yağını çıkardı. Oğuz, Gazipaşa'da bu konuda bir ilke imza atarak tüm çiftçilere de örnek oldu.
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Yaptığımız Araştırmada 700 Kilo Avokado'dan 30 Kilo Yağ Çıktı...
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak edindiğimiz bilgiye Gore Beyobası mahallesinden  İsmail Oğuz Daha önce çekirdeğini çıkardığı avokadonun meyveleri telef etmemek için Avokado meyvelerini bir fabrikaya götürerek yağ sıkımını gerçekleştirdi ...
 
Beyobası mahallesinden  İsmail Oğuzun açıklamasında:
Çekirdeği alınmış yaklaşık 700 kilo meyveden 30 kilo yağ çıktı. Avokado yağın kilosu hesaplandığı zaman 400-500 TL çıkıyor. Biz kilosu çok pahalı olduğu için her vatandaşın alabilmesi için 100 ml cam şişelerde 50 TL karşılığında isteyenlere vermeyi düşünüyoruz.” dedi.
 
Cilt ve Saç Sağlığınız İçin Vitaminli Avokado Yağı
Pek bilinmeyen bir yağ olmasına karşın lezzeti ve faydaları ile evlerde yerini almaya başlayan avokado yağı, geniş bir kullanım alanına sahip. Mutfaktan kişisel bakıma kadar birçok alanda kullanılan yağ, faydaları ile tıbbı açıdan önemli bitkisel yağlar arasına girer.
 
Gazipaşa'da 700 Kilo Avokado'dan 30 Kilo Yağ Çıktı...
Avokado Yağı Nasıl Elde Edilir?
Avokado yağı, tropikal bir meyve avokado meyvesinden elde edilir. Mevsiminde olgunlaşmış avokado meyvesinin soğuk pres yöntemine tabi tutulması ile üretilen yağ, aromatik bir kokuya sahiptir. Asit bakımında zengin yapısı ile faydalı bitkisel yağlar arasında bulunur.
 
Ağırlıklı olarak soğuk pres yöntemiyle üretilmesine rağmen avokado yağı, rafine edilerek de üretilir. Rafine edilerek üretildiğinde içerisindeki vitaminlerin bir kısmını kaybeder. Soğuk pres yöntemiyle üretildiğinde ise ısıya maruz kalmadığı için içerisindeki etken maddeleri kaybetmeyen yağ, vitaminlerini korur ve tıbbı kullanımda tercih edilir.
 
Yalnızca bakım ürünü olarak değil, soğuk pres yöntemiyle üretilen yağlar mutfaklarda sıvı yağ gibi de kullanılır. Aynı zamanda avokado yağı, evde de hazırlanabilir ve genellikle zeytinyağı ile karıştırılarak belirli bir süre bekletilerek yapılır.
 
Avokado Yağı Faydaları Nelerdir?
Avokado yağı E, C, B3, D ve A vitaminleri ile cilt lekelerine ve cilt sorunlarına iyi gelir. İçerisindeki E vitamini ve C vitamini ile cildi yenilemeye yardımcı olur ve cildin dış etkenlere karşı direncini arttırır.
 
Gazipaşa'da 700 Kilo Avokado'dan 30 Kilo Yağ Çıktı...
Önemli bir antioksidan kaynağı olarak bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı vücudu korur. Lutein yönünden zengin olduğu için göz sağlığına iyi gelir ve gözlerin genç kalmasını destekler. Yaşlılıktan kaynaklanan göz hastalıkları riskini azaltır.
 
D ve A vitamini ile kemikleri güçlendirir. Aynı zamanda omega 3 ve 6 kaynağı olarak kalp sağlığını korumaya yardımcı olan yağ, içeriğindeki beta-sitosterol maddesi sayesinde kansere karşı koruma sunar. Kolesterol oranı sıfır olduğu için kalp hastalarına tavsiye edilir.
 
Sindirim sitemini düzenleyici ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Ayrıca avokado yağı faydası arasında detoks etkisi de bulunur ve bu sayede vücuttan zararlı toksinleri atmaya yardımcı olur.
 
Bol miktarda magnezyum ve potasyum içererek depresyon ile migrene iyi gelir. Yüksek tansiyon hastalarında tansiyon düşürücü etkiye sahiptir ve magnezyum sayesinde diyabeti önlemede etkilidir.
 
Kepek, egzama gibi cilt ve saç derisi sorunlarına karşı iyileştirici etkisi vardır. Saç derisini besler ve E vitamini ile saç dersinin iyileşmesini hızlandırır. Ayrıca saçları beslerken saç uçlarındaki kırıkların giderilmesinde etkili olur.
 
Böbrek taşı söktürücü etkiye sahiptir. İster aç karınla ister yemeklere katarak tüketildiğinde böbrek taşını düşürmeye yardımcı olur.
 
Avokado Yağı Ne İşe Yarar?
Avokado yağı, oldukça geniş bir alanda kullanılır. Soğuk pres yöntemiyle hazırlanan yağ, her şeyden önce gıda olarak tüketilir. Mutfakta zeytinyağı kadar lezzetli bir yağ olduğu için her türlü sebze yemeğine eklenir.
 
Gazipaşa'da 700 Kilo Avokado'dan 30 Kilo Yağ Çıktı...
Aromatik kokusu ve lezzeti ile damak zevkine göre farklı yemeklere eklenebilen yağ, besinlerin emilimini arttırdığı için normal sıvı yağ gibi kullanılabilir. Soğuk çorbalara eklenir ya da aromatik kokusu ve tadı ile birbirinden lezzetli kurabiye ve keklerin içine katılabilir.
 
Mutfakta kullanımı söz konusun olduğunda çiğ halde “avokado yağı içilir mi” diye merak edilir. Soğuk presle üretilen avokado yağının içilmesinde hiçbir sakınca yoktur ve tıbbı amaçla kullanılabilir. Cilt ve saç bakımında faydaları ile kullanılan yağ, kozmetik sanayide ve ilaç sanayisinde de ham madde olarak yerini alır. İçindeki E, C ve A vitaminleri ile yaşlanma belirtilerini azaltarak cildi besler. Cilde sağlıklı bir parlaklık kazandırır ve cildi temizleme de oldukça etkilidir.
 
Özellikle ölü hücrelerden cildi arındırarak yenilenmiş bir cilde kavuşmaya imkan verir. Kilo verme üzerinde de etkisi olduğu bilinen avokado yağı ile zayıflama için kullanılacaksa diyet yemeklerine eklenebilir.
 
Avokado Yağı Saça Nasıl Uygulanır?
Cilt bakımına faydaları ile kadın erkek herkesin dikkatini çeken avokado yağı saça faydaları ile de beğenileri toplar. Avokado yağı saç bakımında kullanılacağını zaman doğrudan saça uygulanabilir. Saç derisine masaj yapılarak uygulandığında saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırır. Banyo sonrası birkaç damla şeklinde saçlara sürüldüğünde saç kremini gibi yumuşak saçlara kavuşmanızı sağlar. Düzenli kullanımda yıpranmış saçları onarır ve saçlara doğal bir ışıltı katar.
 
Gazipaşa'da 700 Kilo Avokado'dan 30 Kilo Yağ Çıktı...
Kepekli saçlar için kullanılacağı zaman ise badem ve limon yağı gibi yağlarla karıştırılarak saç kürü olarak uygulanması gerekir. Kepek dışında saç derisi problemlerine karşı da etkili olan avokado yağının lavanta yağı gibi yağlar ile karıştırılarak saça sürülmesi ve 15 dakika bekletildikten sonra yıkanması gerekir. Ayrıca saçta bekletildiği sürece saçı nemlendirir.
 
Avokado Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?
Cilde faydaları saymakla bitmeyen avokado yağı, kullanılacağı bölgeye göre farklı yöntemlerle cilde uygulanır. Avokado yağı göz çevresi kırışıklıkları için kullanılacağı zaman doğrudan cilde sürülebilir. Cilt tarafından emilimi oldukça kolay olduğu için göz çevresindeki kırışıklıklar üzerine parmak uçları ile hafifçe masaj yapılarak cilde yedirilir.
 
Göz altı morlukları için ise göz altı kremi gibi sürülmesi yeterli olur. Yüz bölgesine uygulanacaksa meyvesi ile birlikte avokado yağı maskesi yapılarak sürülebileceği gibi tek başına da kullanılmasında bir sakınca yoktur. Avokado yağı cilt lekeleri için kullanılacaksa eğer yatmadan önce cilde sürülüp sabah yıkanması daha etili sonuçlar alınmasını sağlar. Kırışıklarına ve lekelere iyi gelmesi için avokado yağı faydaları İbrahim Saraçoğlu tarifine göre cilde maske yapılarak uygulanabilir.
 
Vücutta masaj yağı olarak kullanılacağı zaman ise banyodan bir iki saat önce sürülmesi yeterlidir. Kas gevşetici etkisiyle masaj yağı olarak cilde uygulayabilir ve yağı, selülit tedavisinde kullanabilirsiniz. Selülit olan bölgelere masaj yaparak sürebilirsiniz.
 
Faydaları ve kolay kullanımı ile beğenilen avokado yağı cilde ve yüz bölgesine uygulandığı için “avokado yağı bronzlaştırır mı” ve “avokado yağı tüylenme yapar mı” diye kullanıcılar tarafından merak edilebilir. Ciltteki gözenekleri açan avokado yağı bronzlaştırıcı etkiye sahiptir. Özellikle düzenli kullanımında cilde sağlıklı bir bronzluk kattığı görülür. Avokado yağının tüylenme yaptığı konusunda ise bir bilgi yoktur.
 
 
Avokado Yağı Fiyatları Ne Kadar? Nerede Satılır?
Avokado yağı, tıpkı diğer bitkisel yağlar gibi aktarlarda, doğal gıdalar satan marketlerde ve bulunur. 20 ml’lik ve 15 ml’lik küçük kutularda aktarlardan temin edeceğiniz yağ, cilt ve saç bakımı veya tıbbı amaçlı kullanım için uygundur. Daha büyük şişelerde de avokado yağı bulamak mümkün. 30 ml ve 50 ml’lik küçük şişelerde satılan yağları farklı markadan temin edebilirsiniz.
 
Mutfakta kullanmak için satılan avokado yağı çeşitleri ise 250 -300 ml’lik şişelerde ve 5 litrelik veya 1 litrelik büyük ambalajlarda satılır. Gurme marketlerde, online alışveriş sitelerinde, sadece bitkisel yağ satışı yapan özel dükkanlarda ve büyük marketlerde satılan avokado yağının fiyatı ise değişmektedir.
 
Küçük şişelerde satılan yağlar genellikle 7 TL ile 13 – 15 TL arasındadır. Mutfakta tüketim için üretilen 250 ml’lik ürünler 25 TL ile 30 TL arasında alıcıya sunulurken 5 litrelik büyük yağların 550 TL’den satıldığını 1 litrelik yağların ise 400 – 450 TL civarında satıldığını görürseniz şaşırmayın.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler