loader
Başkan Erdoğan'dan Ukrayna İçin Barış Çağrısı

Başkan Erdoğan'dan Ukrayna İçin Barış Çağrısı

Ukrayna-Güney Doğu Avrupa İşbirliği Zirvesi'ne yönelik gönderdiği video mesajı aktarıyoruz. Başkan Erdoğan, mesajında, barışın sağlanması adına İstanbul'da..

 
Antalya Gazipaşa Haberleri: Başkan Erdoğan'dan Ukrayna İçin Barış Çağrısı
 
Antalya Gazipaşa haberleri olarak, son dakika gelişmesi olarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna-Güney Doğu Avrupa İşbirliği Zirvesi'ne yönelik gönderdiği video mesajı aktarıyoruz. Başkan Erdoğan, mesajında, barışın sağlanması adına İstanbul'da daha önce kurulan müzakere masasını yeniden aktif hale getirmeye hazır olduklarını belirtti.
 
"Ukrayna'nın Yeniden İnşasına Katkı Sağlamaya Hazırız"
 
Başkan Erdoğan, video mesajında, Türkiye'nin Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği desteğin altını çizdi. Kırım Tatarları da dahil olmak üzere, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için Türkiye'nin üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğunu ifade etti. Erdoğan, savaşın sona ermesi ve adil bir barışın tesis edilmesi için diplomasi ve diyalogun önemine dikkat çekti.
 
"Zelenskiy'in Barış Planına Destek"
 
Ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından önerilen 10 maddelik barış planının prensiplerini desteklediklerini belirten Erdoğan, bu planın uygulanması için gerekli diplomatik çabaların artırılmasının önemine vurgu yaptı.
 
"Karadeniz Güvenliği ve Gıda Güvenliği Önceliğimiz"
 
Başkan, Karadeniz Girişimi'nin önemine ve bölgede Barış Çağrısı için ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması için Birleşmiş Milletler ile iş birliği içinde yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını da ifade etti. Erdoğan, barış çağrısı ve istikrarın sağlanması için İstanbul'da kurulacak müzakere masasına hazır olduklarını tekrarladı.
 
Antalya Gazipaşa haberleri olarak, Başkan Erdoğan'ın barış ve diyalog çağrısını önemsiyor, zirveye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Bu önemli adım, bölgede kalıcı barışın sağlanması yolunda atılmış büyük bir adım olarak görülüyor.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler