loader
İlkokul  Yıllarımız...

İlkokul Yıllarımız...

Yağmur yağar ıslanırdık. Islanmayalım diye annem gübre poşetlerinden Yağmurluk yapar onunla giderdik. Tosalak 'tan baya kişi vardık. En büyüğümüz Nurcan Akbaş idi. Bir keresinde...

İlkokul  Yıllarımız...
Hasan Barışkan
 
Beyrebucak Tosalaktan sabah erkenden çıkardık yola yolumuz uzundu. 
 
O zamanlar yollardan çok az araç geçerdi.  Çoğunlukla da turist cipleri geçerdi biz de bay bay ederdik. Okula 9 a doğru varırdık kapıda gördüğümüz öğretmenlere ''Günaydın öğretmenim'' demek en büyük gururumuzdu. 
 
Zil çalar sıra olur içeri girerdik...
 
Öğle arası olur yanımızda getirdiğimiz azıkları bir zeytin dibinde bir galiptos gölgesinde yer etrafta dolanır oyunlar oynardık beyaz yakalı siyah önlükle. 
 
Akşam üzeri olur okul dağılır yine biz yollara düşerdik. Yol üstünde püren yakar ısınırdık. Murt yer açlığımızı yatıştırırdık. Taaa  Beyrebucak okulundan Tosalak'a kadar haftanın beş günü 8 ay gider gelirdi. 
 
Yağmur yağar ıslanırdık… 
 
İlkokul  Yıllarımız...
 
Islanmayalım diye annem gübre poşetlerinden Yağmurluk yapar onunla giderdik. Tosalak 'tan baya kişi vardık. En büyüğümüz Nurcan Akbaş idi. 
 
Bir keresinde rahmetli Şükrü Akbaş amcanın kızı Kadriye ’yi otobüs çarpmıştı. 
 
Çok korkmuştuk. 
Daha bir kenardan kenardan gider gelir olmuştuk. 
 
Karne günleri o iki üç km'lik yolu heyecandan koşarak giderdik. İçimiz içimize sığmaz heyecandan tir tir titrerdik. Biz çünkü kendimiz için alırdık o karneleri. 
 
Kimse bize karne hediyesi söz vermez karne hediyesi almazdı. Yine de karnelerimiz çok değerliydi. Sert kartondan el yazısı ile yazılır dı. 
 
Geçti kaldı yerine bakardık önce. Hep güzel karne götürürdüm eve… 
 
Çünkü bu benim yapmam gereken bir şeydi zaten, ödül karşılığı karne getirmek bizde yoktu.  
 
İyi ki böyle yetiştirmişiz...
 
Bu yıl karneler dijital ortamda verildi. Kimseye de zayıf not vermedik. Bu zorlu dönemde biraz tebessüm etsinler dedik. 
 
Bolca bolca not verdik. Lütfen sevgili çocuklar ara dönemde bol bol kitap okuyun, soru çözün. En önemlisi de yine maske mesafe ve hijyene uyalım...
 
Antalya Gazipaşa haberler not:
Gazipaşada Okul Ve Eğitim Haberlerine bir çok fedakar çalışmasına rastladığmız Tarihi Gazipaşada kültürü yaşatmaya yönelik sosyal destekleri için Sn. Hasan Barışkan hocamıza teşekkür eder başarılar dileriz...


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler