loader
İlksan Seçimleri

İlksan Seçimleri

Kampanyalar nasıl düzenleniyor? Personel alımları nasıl yapılıyor? Çalışanlar, işinin ehlimi? Uzman kişi ve kurumlardan profesyonel destek alınıyor mu? Daha bir çok aklıma takılan soruları ve sizin sorduk...

İlksan Seçimleri
Mustafa Gazioğlu
 
1943 yılında kurulmuş olan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) ülkemizde kurulan, tamamlayıcı mesleki emeklilik sandıklarının en ilk kurulanıdır. Daha sonra POLSAN (Polis bakım ve Yardım Sandığı) 1952’de, OYAK (Ordu yardımlaşma Kurumu) 1961’de kurulmuştur. 
 
Bu sandıklar , ister-istemez aylık maaşlarda yapılan kesinti ve emeklilikte ödenen ikramiye tutarları, mal varlıkları, sosyal ve sağlık hizmetleri ile kendi aralarında kıyaslanıyorlar. Üyelerinin maaşından aylık; İlksan’a %2, Oyak’a %10, Polsan’a %8  kesinti uygulanıyor.  Hal böyle olunca da sandığı yönetenler; ne kadar ekmek, o kadar köfte ; deyip işin içinden çıkıyorlar.
 
Ama kazın ayağı öyle değil. 30 yıl aktif olarak çalışan bir ilkokul öğretmeninin maaşından bugünkü şartlarda yaklaşık 36.000 (otuz altı bin) lira kesinti yapılıyor. Geçen yıl emekli olan arkadaşlara sordum; emekli olurken İlksan’dan aldıkları para yaklaşık 36.000 (otuz altı bin) lira. Neredeyse anca kendi maaşlarından kesilen anaparayı alabilmişler. 
 
E bu kurumun başka gelirleri de var. Üyelerine, aynı banka gibi kredi (ikraz) veriyor. Üstelik faiz oranları da bankalardan aşağı değil.  Verdiği krediyi geri alamama durumu hiç yok. Sorgusuz sualsiz direkt maaştan kesiyor. Bu yüzden hiç batık kredisi yok.  B
 
Ankalar gibi; personel gideri yok, kira gideri yok. Zaten bildiğim kadarıyla gelirlerinin büyük bir kısmını faiz gelirleri oluşturuyor. Ayrıca bir sürü oteli-moteli, taşınırı-taşınmazı var. 
 
Hal böyle olunca İlksan, üyelerini mutlu edemiyor. Şu anda üyeler arasında sandığa karşı bir teveccühün olmadığını görüyorum. Son yapılan İlksan delege seçimlerine %20 dolayında bir katılım olmuş.  Görünen o ki İlksan’a yeni bir kan, yeni bir heyecan lazım. 
 
Ben de 24 yıldır üyesi olarak bu kurumun yönetiminde yer alarak, bu güzide sandığın çalışmalarına kendi çapımda omuz vermek istedim. İlçemizde uzun zamandır bu işi yürüten bir arkadaşımız var. 
 
Ancak adaylık sürecimde gördüm ki; İlksan denince, birçok üyenin aklına; maaştan kaç lira kesildiği ve emekli olunca ne kadar ikramiye alacağı geliyor. Sıradan vatandaşlar ise İlksan kelimesini hiç duymamışlar.  Ben iddialı bir adamım.
 
Bu seçimlerde (en azından ilçemizde ) katılımın %80 lere varacağını ve birçok insanın da İlksan’ı tanımış olacağını düşünüyorum.  İlksan’ı ilgi odağı haline getirmek, hem seçim sandığına hem de İlksan sandığına katma değer katmak için İlçe delege adayı oldum. 
 
Eğer üyelerimizin desteği ile burada ki seçimden galip çıkarsam,  yine üye arkadaşlarımızın teveccühü ile ilde de adayım, orayı da geçersem genel merkeze kadar gidip yönetime girmek istiyorum. Allah’ın taktiri sizlerin desteği ile yönetim kademesinde görev alırsam;
 
1. Sandığın imkanlarından üyelerin ayrıcalıklı faydalanması
2. Hesapların, hizmetlerin, hizmet alımlarının şeffaf olması
3. Sandığa bağlı kurulacak yan şirketlerle kurumun üretime katılması ve mali yapısının güçlendirilmesi…
 
Önceliklerim olacak...
 
Uzaktan yazılıp çizilenlere, açıklanan bilançolara, hazırlanan projelere çok itibar etmiyorum. Ben işin mutfağına kadar girip, orada olup bitenleri görmek ve buradan sizlere anlatmak istiyorum. Örneğin İlksan yönetimindeki bir öğretmen yıllık ne kadar maaş, yolluk ve yevmiye almış, merak ediyorum. 
 
Kampanyalar nasıl düzenleniyor? Personel alımları nasıl yapılıyor? Çalışanlar, işinin ehlimi? Uzman kişi ve kurumlardan profesyonel destek alınıyor mu? Gibi . Daha bir çok aklıma takılan soruları ve sizin sorduklarınızı cevaplamak istiyorum.
 
Bildiğiniz gibi yarın (3 Nisan Cumartesi Günü) yapılacak olan İlksan İlçe Temsilciliği seçimleri salgın hastalık nedeni ile ileri bir tarihe ertelendi. Ben bu ertelemeyi de doğru bulmadım. Şimdi en azından ivedi olarak bir seçim takvimi belirlenip, kamuoyuna açıklanmalıdır.
 
287 bin aktif üyesi, birçok çalışanı, sahip olduğu taşınır-taşınmaz malları ile İlksan devasa bir kurumdur. 80 yıla yakın geçmişi ve bugünlere gelmesinde sayısız insanın emeği ve katkısı vardır. Bugüne kadar iyi niyetle, dürüstçe işini yapan, emeği olan herkese teşekkür ediyorum.  
 
Ölenlere Allah’tan rahmet, emekli olanlara sağlık-sıhhat, çalışanlara kolaylıklar diliyorum.  Yapılacak ilk seçimde başta kendime sonra çok sevdiğim rakibim Muhammed Kalaycı Hocam’a ve tüm adaylara başarılar diliyorum. Önümüzdeki seçimleri kim alırsa alsın, kazanan İlksan olacaktır. Umarım adaylar arasından en hayırlı olanları seçilir.
 
Mustafa Gazioğlu - İlksan Gazipaşa İlçe Temsilcisi Adayı
 
Gazipaşa haberler not:
İlgili yazı sn. Mustafa Gazioğlu hocamızın sosyal ağından alınmıştır.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler