loader
Bakan Soylu, Ağar Ve Sedat Peker 'den Suçlamalar Büyüyor

Bakan Soylu, Ağar Ve Sedat Peker 'den Suçlamalar Büyüyor

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Peker, Soylu'ya yönelik, "süslü süleyman, saat akşam altıda sana bir hediyem var. Dediğim gibi, etlerini parça parça kopara...

Bakan Soylu, Ağar Ve Sedat Peker 'den Suçlamalar Büyüyor
 
Suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik, "Süslü Süleyman, saat akşam altıda sana bir hediyem var" dedi. Peker, kardeşi Atilla Peker'in Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatmak istediklerinin kayda geçilmediğini belirtti.
 
Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yeni bir açıklamada bulundu.
 
Twitter hesabından yaptığı açıklamada Peker, Soylu'ya yönelik, "süslü süleyman, saat akşam altıda sana bir hediyem var. Dediğim gibi, etlerini parça parça koparacağım (mecazi anlamda)" dedi.
 
Bakan Soylu, Ağar Ve Sedat Peker 'den Suçlamalar BüyüyorPeker, bir diğer paylaşımında ise dün gözaltına alınan kardeşi Atilla Peker'in adli kontrol şartıyla serbet bırakıldığını söyledi.
 
Peker açıklamasında, "Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatmak istedikleri kayda geçirilmemiştir" ifadelerini kullandı.
 
Atilla Peker Adli Kontrol Şartıyla Serbest
 
Muğla'nın Fethiye ilçesinde gözaltına alınan Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker ile koruması, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Gazipaşa haberler.
 
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlanan Atilla Peker (52) ile koruması olduğu belirtilen Yunus O, "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan Fethiye Adliyesine sevk edildi.
 
Şüpheliler çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Polis ekipleri 23 Mayıs'ta, Sedat Peker'in kardeşinin Kayaköy Mahallesi'nde kiraladığı villada kaldığını belirlemiş, Atilla Peker ile koruması olduğu belirtilen Yunus O'yu gözaltına almıştı.
 
Atilla Peker'in aracında ve kaldığı villada yapılan aramada ruhsatsız tabanca ile iki şarjör ele geçirilmişti. Gazipaşa haberler.
 
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan gözaltına alınan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay, çıkarıldığı mahkemece yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, kamuoyunda Sedat Peker organize suç örgütü olarak bilinen yapıya üye olmaktan hakkında önceki tarihlerde adli işlem yapılan, örgüt liderinin kardeşi Atilla Peker´in Muğla'nın Fethiye ilçesinde olduğu bilgisine ulaştı.
 
Bakan Soylu, Ağar Ve Sedat Peker 'den Suçlamalar BüyüyorRuhsatsız Silah Ele Geçirildi
 
Bunun üzerine polis ekipleri, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan adli arama izni talep etti. Alınan izin doğrultusunda Atilla Peker'in içerisinde olduğu otomobil, pazar günü yol kontrolünde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ile 2 şarjör mermi ele geçirildi.
 
Kısıtlama İhlalinden Ceza
 
Gözaltına Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay'a sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten 3 bin 150'şer lira ceza uygulandı. Gazipaşa haberler.
 
Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan Atilla Peker ve Yunus Olcay, yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
 
Kutlı Adalı Cinayeti
 
Bu arada, Atilla Peker'in emniyetteki sorgusunda, ağabeyi Sedat Peker'in gazeteci-yazar Kutlu Adalı'nın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamalarla ilgili bilgisine başvurulduğu belirtildi.
 
Bakan Soylu'nun Açıklamaları
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Atilla Peker'in gözaltına alınmasıyla ilgili dün açıklamalarda bulunmuştu. Şüphelinin gözaltına alınma nedeninin Kutlu Adalı cinayetine yönelik iddialar olmadığını söyleyen Soylu, "Yapılan ihbarla, ruhsatsız tabanca sebebiyle alındı. (Kutlu Adalı cinayeti) Tam da bunun için alınması lazım. Bugün bunun için, alınması için Emniyet Genel Müdürlüğüne, KOM Dairesine yazı yazdırdım. Benim mi yazdırmam lazım. Resen devreye girilmesi lazım değil mi?" ifadelerini kullanmıştı.
 
Sedat Peker'den Mehmet Ağar'a suçlama...
 
Suç örgütü lideri Sedat Peker paylaştığı bir videoda kendisine ve ailesine yönelik operasyonlara tepki göstererek, "Şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronu Mehmet Ağar ve Pelikancılardır" diye konuştu.
 
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker YouTube kanalından paylaştığı 42 dakikalık videoda kendisine ve ailesine yönelik operasyonları eleştirerek tehdit içerikli mesajlar verdi. 
 
Bakan Soylu, Ağar Ve Sedat Peker 'den Suçlamalar Büyüyor9 Nisan'da lideri olduğu organize suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlara tepki gösteren Sedat Peker, özellikle eşi ve iki çocuğunun yaşadığı eve yapılan polis operasyonunu eleştirdi. Operasyonla kendisine mesaj verilmek istendiğini savunan ve tehditlerde bulunan Peker, "Kızlarımın bir damla gözyaşı için dünyayı yakarım dedim. Gazipaşa haberler. Vallahi de yakacağım billahi de yakacağım. Beni çocuklarım üzerinden sindirip korkutmak istediniz. 
 
Ama dünyadaki en hatalı şeyi yaptınız! Allah'a yemin olsun, bunu hep beraber yaşayıp göreceğiz" dedi.
 
Kendisine yönelik operasyondan eski bakan ve eski emniyet genel müdürü Mehmet Ağar ile Pelikancıları sorumlu tutan ve "Şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronu Mehmet Ağar ve Pelikancılardır" diyen Peker şöyle devam etti:
 
"Bana yapılan operasyon, derin devletimizin sayın başı olarak bilinen Mehmet Ağar ve de Pelikancılar olarak adlandırılan, şu an hiçbir aktiviteleri olmadığı söylenen grup tarafından koordine edilmiştir. Ama taşeronluğu bunlar tarafından yapılmıştır. Düşünsenize Akit'ten Ulusal Gazete'ye kadar yazıişleri müdürlerinin kardeşim gibi onların da beni abi gibi sevdiği basın organlarında bile beni suç örgütü lideri olarak yazdırabilecek güç, basındaki Pelikancıların oluşturabileceği o gruba ait. Bunu herkes biliyor. Benim kafama takılan en önemli sorulardan birisi şu: Mehmet Ağar yılların kurdu, yani hiçbir işinde iz bırakmaz. 
 
Onun yönettiği, onun yönlendirdiği her şeyiyle o kadar açık ki... Peki bunu neden yaptı? Bunun da elbette vardır bir sebebi. 
 
Taşeronluğunu yapmış olduğu bu organizasyonlar ona bu taşeronluğu verenleri belki mutlu etmiştir: Ya da kendisini hedefe koyup payeler almak istemiştir. Çıkarımlarda bulunmak istemiştir. Derin devletimizin başı ya! Ama ben bir tek devlet tanırım TC Devleti. Öyle derini derinsizini anlamam…. Gazipaşa haberler. Ben bu olayların içinde yaşadım gençliğimin ilk yıllarından beri. Birçok şeye şahit oldum, içindeydim zaten. Beni mi korkutacaksınız? Derin devletmiş, vay! Göreceğiz derinliğinizi. Ne kadar derinmişsiniz hep beraber göreceğiz."
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 9 Nisan'da Sedat Peker ve adamlarına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde operasyon düzenlemişti. 
 
Sedat Peker'in lideri olduğu, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "gasp", "rüşvet", "yaralama", "tehdit" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi birçok suça karıştığı belirlenen 63 kişinin yakalanmasına yönelik 121 adrese eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Peker'in eşi ve çocuklarının yaşadığı İstanbul'daki evinde ve aracında da arama yapıldığı bildirilmişti.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler