loader
Gazipaşa Sahillerinde Betonlaşma Mahkemeden Döndü

Gazipaşa Sahillerinde Betonlaşma Mahkemeden Döndü

Çevrecilerin Mücadelesi Sonuç Verdi. Antalya’nın Gizli Cenneti Gazipaşada Betonlaşmaya Mahkeme Engeli. Kamu Yararına Uygun Değil! Ranta Ve Beton..

Gazipaşa Sahillerinde Betonlaşma Hayalleri Mahkemeden Döndü
 
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde doğal-arkeolojik koruma alanları ve nitelikli tarım alanlarının olduğu ‘Selinti’ bölgesinin betona ‘gömülmesi’, çevrecilerin mücadelesiyle durduruldu..
 
Mücadele Sonuç Verdi. Antalya’nın Gizli Cennetinde Betonlaşmaya Mahkeme Engeli...
 
Gazipaşa’da yer alan ve Selinti olarak bilinen bölgedeki Kahyalar kıyısından Akdeniz akan çayın bulunduğu, 2. ve 3. derece doğal sit alanı olarak kabul edilen Gazipaşada Gezilecek Yerlerden Kahyalar Kıyı Bandı’na daha önce Gazipaşa Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayıyla hazırlanan, ‘doğal miras’ olarak adlandırılan alanın imara açılmasına yönelik plan Antalya 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 
 
Gazipaşa Sahillerinde Betonlaşma Hayalleri Mahkemeden Döndü
Çevrecilerin Gazipaşa turizmi ve daha doğal Gazipaşa otelleri için hukuk mücadelesinde sürecin en başından itibaren dahil olan Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nden yapılan açıklamada, “bu alanların ranta ve beton alanlarına dönüşmemesi için çalışacağız” denildi.
 
Kamu Yararına Uygun Değil! Ranta Ve Beton Mezarlara Dönüşmemesi İçin…
 
3. Derece Doğal Sit olarak tescilli, doğal nitelikte, üzerinde yapılaşma bulunmayan Gazipaşa İlçesi, Burhan ve Sarıağaç Mahalleleri (KAHYALAR) kıyı sahil şeridi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ve 1/5000 ölçekli koruma amaçlı Nazım İmar Planı revizyonu yapılarak “Turizm Tesis Alanı” olarak planlanmıştı.
 
Antalya Gazipaşa Belediyesi, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi uyarınca, 27/11/2019 tarih ve 355 sayılı aldığı karar ile Kahyalar bölgesinde, 1/1000 ölçekli koruma amaçlı Uygulama İmar Planını yürürlüğe soktu.
 
Gazipaşa Sahillerinde Betonlaşma Hayalleri Mahkemeden Döndü
Gazipaşa Sahillerini betona gömecek bu plana karşı, Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin 10 vatandaş ile birlikte açtığı davada mahkeme, Gazipaşa Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uygun gördüğü; 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı,
 
1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planlarının yürütmesini durdurarak dünya çapında çekim merkezi olarak bilinen alanların ranta kurban edilmesinin önüne geçmiş oldu.
 
Antalya 2. İdare Mahkemesi, planların İmar Mevzuatına, Planlama Tekniğine, Şehircilik İlkelerine ve Kamu Yararına uygun olmadığı sonucuna vararak planları iptal etti.
 
Kaynak: akdenizgercek.com.tr


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler