loader

Silahlı Deniz Aracı Sida "Ulaq" Testlerden Başarıyla Geçti

Silahlı Deniz Aracı Sida nedir? Ulaq nedir? Silahlı Deniz Aracı Sida neler yapabilir? Savunmada Ulaq hangi amaçlar ile kullanılır? "Sida" ne zaman denize indirildi...

Silahlı Deniz Aracı Sida "Ulaq" Testlerden Başarıyla Geçti...
 
Silahlı Deniz Aracı Sida nedir? Ulaq nedir? Silahlı Deniz Aracı Sida neler yapabilir? Savunmada Ulaq hangi amaçlar ile kullanılır? "Sida" ne zaman denize indirildi? 
 
Türk savunma sanayinin başarısı olan insansız silahlı deniz aracı Ulaq testlerden başarıyla geçti. Ulaq seri üretime hazırken yılda 50 tane üretme kapasitesi bulunuyor.
 
Silahlı Deniz Aracı Sida "Ulaq" Testlerden Başarıyla Geçti...
Antalya Gazipaşa haberler olarak Türkiye gündeminde edindiğimiz bilgiye göre :
 
ARES Tersanesi ve Meteksan Savunma tarafından yaklaşık üç yıl önce başlatılan araştırma-geliştirme çalışmaları sonunda Antalya'da üretimine başlanan Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracının prototip üretimi tamamlandı. 
 
Silahlı Deniz Aracı Sida "Ulaq" Testlerden Başarıyla Geçti...
Denize indirilerek mavi sularda tecrübe seyirlerine başlayan SİDA,ilk defa görüntülendi.
 
Yerli ve milli savunma sanayi açısından "heyecan verici" olarak nitelenen SİDA, üstün yetenekleriyle dikkati çekiyor. 
 
Türkiye'nin deniz gücüne büyük katkı sağlaması planlanan SİDA, 400 kilometre seyir menzili, saatte 65 kilometre sürati, milli kriptolu haberleşme altyapısı, gündüz ve gece görüş kabiliyetine sahip.
 
Silahlı Deniz Aracı Sida "Ulaq" Testlerden Başarıyla Geçti...
Gelişmiş kompozit malzemeden üretilen SİDA, keşif, gözetleme ve istihbarat, su üstü harbi, asimetrik harp, silahlı eskort ve kuvvet koruma, stratejik tesis güvenliği gibi görevlerin icrasında karadan mobil araçlarla ve karargah komuta merkezinden veya yüzer platformlardan kullanılabilecek.
 
Silahlı Deniz Aracı Sida "Ulaq" Testlerden Başarıyla Geçti...
Araç, milli füze sistemleri üreticisi ROKETSAN'ın ürünleri 4'lü lazer güdümlü füze Cirit podu ve 2'li Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi (L-UMTAS) lançeri ile de donatıldı...


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler