loader
Gazipaşa ‘da Yatırımcı Ne İster...

Gazipaşa ‘da Yatırımcı Ne İster...

Gazipaşa’ya yerleşmek isteyen 50 yaş üstü yatırımcı insaların misafir -perverliğini, gecenin sessizliğini ve doğanın verdiği enerjiyi görmek ve yaşamak ister. Doğal hayatı bozulmamış, caddelerin..

Gazipaşa Yatırım Danışmanlığı...

Gazipaşa ‘da Yatırımcı Ne İster...
Ahmet Özdemir
 
Akdeniz’in incisi Gazipaşa özellikle 2021 yılında pandemi süreci ile birlikte başlayan emlak & gayrimenkul taleplerini adeta karşılayamaz oldu. Özellikle Türkiye’de yaşayan yabancılar tarafından vazgeçilmez bir yer olan Gazipaşa’da ev arsaları ve villa arsaları için tercih edilen yerler çoğunlukta sahil kesimleri olsa da dağlık kesimlerde tercih edilen yerler arasında.
 
Antalya’nın en sessiz ilçelerinden olan Gazipaşa şehrinin sırtı doğaya dayalıdır, ve öyle kalmalıdır düşüncesi içerisindeyim. Çünkü Gazipaşa ’nın yerli ve yabancılar tarafından tercih edilmesindeki sebeplerden biri de sessiz cennet Gazipaşa ismi üzerinde sesiz olmasıdır.
 
Gazipaşa halkı estetiğini bozan şehrin estetiğini bozan 10-12 katlı inşaatlar istemiyor!!!
 
İmar yasaları ve devletin orman arazilerindeki kontrolünün özellikle Gazipaşa halkı tarafından tetkik edilmesi şahsen Gazipaşa’mızın geleceği için çok önemli. Çünkü sessiz cennet Gazipaşa’nın 10 yıl sonra yemyeşil olan sırtlarının yakılarak otel yada siteler ile dolmasını ben şahsen bir Gazipaşalı olarak istemiyorum. 
 
Antalya Gazipaşa Yatırım Danışmanlığı kısa bir süre içerisinde yeni ve popüler mesleklerden biri haline gelecek...
 
Gazipaşa’da şu anda eskiden köy idi ama şimdi mahalle olan alanlarda Gazipaşa halkından tapu sahibi olan mükemmel yerler var. Antalya Gazipaşa’da Emlak Fiyatları açısından da sınırlı sayıda olan bu tapulu araziler yerli ve yabancı yatırımcıların gözünde adeta bir yıldız gibi parlıyor. Resmî kurumlar tarafından bu arsaların sınırlandırılması hem arsa sahipleri için, hem de turizm şehrimizin geleceği için çok önemli…
 
Gazipaşa ‘da Yatırımcı Ne İster...
 
Türkiye’de villa yapılabilecek en sessiz yerlerden olan Gazipaşa’da; doğa dostu, yeşili koruyan ve doğal materyaller kullanılarak doğaya uygun villa ve evleri tercih eden tatilcilere kucak açmış durumda. Gazipaşa’da denize araçla 20-30 dakikalık mesafede denizi gören ve denizi görmeyen tapulu villa arazileri keşfedilmeyi bekliyor.
 
Şahsen 16 yıldan fazla bir süredir mesleki çalışmalarım dan dolayı Avrupa ülkeleri ve Amerika ‘da ikamet eden biri olarak son zamanlarda şehrimde kalmayı tercih ediyorum. Çünkü Gazipaşa yaşamaya değer bir yer ve Gazipaşa halkı öyle kalmasını istiyor.
 
Tabi bu arada Gazipaşa’da hazineden işgal edilen villa ve site arazisi diye satışa sunulan yerler olduğunu ‘da kamuoyundaki bazı söylentilerde duymuş durumdayım. Gazipaşa’da resmi dairelerin bu konuda gerekli kontrolleri yaptığına inanıyorum. Gazipaşa’ya yatırım yapacak olan kişilerin de bu tür alışverişler de dikkatli olmasını umut ediyorum.
 
Gazipaşa belediye başkanımızın da Gazipaşa’nın doğa ve tabiatını mevcut hali ile korumak istediği düşüncesi içerisindeyim…
 
Gazipaşa’da villa ya da ev almak isteyen yatırımcılar ya da yaptırmak isteyen yatırımcılar acaba ne isterler? Nasıl bir şehre yerleşmek düşüncesindelerdir? Kısaca yurt dışı deneyimlerimi dikkate alarak bu konudaki şahsi düşüncelerimi Gazipaşa kamuoyu ve uluslararası yatırımcılar ile paylaşmak istiyorum:
 
* Doğal hayatı bozulmamış, caddeleri ve sokakları temiz bir Gazipaşa,
* Düzgün imarı olan ve standartların korunduğu bir Gazipaşa,
* Planlı, bakımlı ve temiz yolları olan bir Gazipaşa
* En azından 20 yıllık bir plan doğrultusunda yapılanan ve kontrollerin en üst düzeyde olduğu bir Gazipaşa,
* İhtiyaç duyulan tüm resmi dairelerin olduğu bir Gazipaşa,
* Emniyet ve asayiş açısından güven duyulan bir Gazipaşa,
* Sahilleri korunan bir Gazipaşa,
* Doğal hayata önem veren ve doğal hayatı koruyan bir Gazipaşa,
* Yapılan inşaatlarda her türlü resmi kontrollerin olduğu bir Gazipaşa,
* Tüm inşaat ve yapılanmada yüksek katların olmadığı bir Gazipaşa,
* Maliyetlerden dolayı Yüksek katlara teşvik değil, engel olan bir Gazipaşa,
* Özellikle yeni yapılan inşaatlarda yatay mimariye öncelik veren ve teşvik eden bir Gazipaşa,
* Hazine ve orman arazilerini koruyan bir Gazipaşa,
* Şimdiki zaman için değil, Gazipaşa’nın geleceğini düşünen ve ona göre imar ve inşaat planları yapan bir Gazipaşa,
* Sahilleri dev otellerin sınırına terk edilmemiş halkın hizmetinde olan en iyi Gazipaşa plajları,
* En fazla 50- 70 odalı doğaya uygun butik otellerin olduğu bir Gazipaşa,
* Betondan değil, ahşap ve taştan oluşan bahçeler içerisinde Türkiye’nin en iyi villa yada evlerin oluşturduğu bir Gazipaşa,
 
Gazipaşa ‘da Yatırımcı Ne İster...
 
* Gazipaşamım kazanç sağlayabileceği yatırımcı, Gazipaşada ziraat ve tarım da yetiştirilen; Şifalı ve Faydalı Bitkiler, Tropikal Meyveler ve çeşitleri ile birlikte alışılagelmiş meyve ve sebzeleri görmek ister.
* Doğanın içerisinde en fazla iki yada üç kattan oluşan ve yine en fazla 20 işyerinin işgal ettiği yöresel ürünlerin satıldığı küçük çarşıların olduğu bir Gazipaşa,
* Deniz kenarında ve Gazipaşa’nın sırtlarında Antalya mutfak kültürünün yaşatıldığı yöresel yemeklerin servis edildiği bir Gazipaşa,
* Şehrimize tatile gelen insanların Arabalar ve otobüsler ile değil atlarla ve eşeklerle Gazipaşa’da gezilecek yerlerin keşfedilip tanıtılacağı programların yapıldığı bir Gazipaşa,
* Turistlere Fabrikasyon hizmetin verileceği dev restoranların yerine küçük köy evlerinden oluşan ve bu coğrafyada yenilen yemeklerin servis edileceği bir Gazipaşa,
* Devamlı yada geçici süre burada olan yerli ve yabancı misafirlere hayatları boyunca anlatabilecekleri hikayeler veren yöresel işletmelerin olduğu bir Gazipaşa,
* Gazipaşa’ya yatırım yapmak isteyenler zaten yüksek katlı binaları fazlası ile gördüğü gibi bir  modernlik göstergesi olmadığını bilir. 
* Gazipaşa’ya gelecek yatırımcı Lüksü ve göstergesi olan şahşaha’nın aksine şehrimizde doğallığı, tabiatı, denizin temizliğini ve soluduğu oksijenin damarlarındaki sağlığını hissetmek ister.
* Yatırımcı deniz kenarında tahta sandalye ve tahta masada Gazipaşa’nın denizinden çıkmış çipura ya da levrek balığının yanında yediği yerel yemekleri anlatıp yazmak ister,
* Mantıklı yatırımcı sabahın beşinde deniz kenarında nasıl güvenle yürüdüğünü, aldığı temiz havanın kendisini nasıl dinç hissettirdiğini dostları ile paylaşmak ister.
* Gazipaşa’ya yerleşmek isteyen 50 yaş üstü yatırımcı insaların misafirperverliğini, gecenin sessizliğini ve doğanın verdiği enerjiyi görmek ve yaşamak ister.
* Gazipaşa’da yatırımcı penceresi açık dağdan ve denizden gelen esintiyi ile uyurken güvende olduğunu hissederek uyanmak ister.
 
Eğer Gazipaşa’da gerek iş insanı gerek Gazipaşalı esnaflar, tüm Gazipaşalılar ve dışarıdan gelip te şehrimizde yaşayanlar ve Gazipaşa’yı yönetenler olarak hep beraber Türkiye’de parmakla gösterilen yaşanabilecek bir şehir olarak Gazipaşa’mızın gösterilmesini istiyorsak bunu hep beraber tesis edebiliriz.
 
Şu anda Gazipaşa; konumu, coğrafi şartları, iklimi, denizi, karayolu, hava yolu ve yat limanı ile yukarıda belirtmiş olduğum tüm şartlara uygun olduğu gibi gelinlik bir kızın elinde işlenmeyi bekleyen ipek bir mendil gibi lekesiz, emsal değeri olmayan sadeliktedir. 
 
21. yy. ‘da insanlar doğayı koruyan projelere önem verdikleri gibi, günlük yaşamlarında da kullandıkları materyalleri doğal olanlarından seçmektedirler. Yüzyılımızda yöresel ürünler kullanarak doğal beslenip yine doğa içerisinde yaşayarak sağlıklarına önem vermektedirler.
 
Zaten şehrimizde Zengin yatırımcı yat limanı, Akıllı yatırımcının istediği şehirlerarası yol, Mantıklı yatırımcının istediği hava limanı ‘mız var hamdolsun. Bu üç varlık bir şehrin gelişmesinde en önemli unsurdur. Gün gelecek Alanya’daki villa fiyatlarının 2-3 misli olacak Gazipaşa’daki villalar. Gün gelecek Alanya otellerinin belki de 2 katı daha pahalı olacak Gazipaşa otellerinin gecelik fiyatları.
 
Gazipaşa ‘da Yatırımcı Ne İster...
Ama bunlar öyle kolay kolay gerçekleşecek konular değil. Bunların gerçekleşebilmesi için tabiat ’tan kaynaklanan şartlar gerekli. Doğal olanı tercih etme trendi giyim kuşamdan beslenmeye ve dijitalden özellikle uzaklaşmaya başlayan grup Gazipaşalılar olarak bizim tercih etmemiz gereken yatırımcı grubudur. 
 
İşte burada önce kendi sağlığımız, daha sonra sevdiklerimizin sağlığı ve şehrimizin sağlığı açısından Gazipaşa’mızın gelişimine bu yönde geliştirdiğimiz takdirde zaten her şey apaçık ortaya çıkarak tercih edilmemize vesile olacaktır. 
 
Yatırım deyince sadece oteller, villalar, apartman daireleri yapılacak anlamında değildir. Gazipaşada makul ve mantıklı bir şekilde anlatıldığı takdirde bir çok alanda yatırım yapılabilir. Burada kısaca belirtmem gerekirse;
 
* Gazipaşa’da Turizm Yatırımları,
* Gazipaşa’da Gayrimenkul Yatırımları,
* Gazipaşa’da Tropikal Bahçe Yatırımları,
 
Gazipaşada yapılabilecek yatırımlar arasındadır. Burada Gayrimenkul Yatırımları, Tropikal Bahçe Yatırımları yönlendirmeye açık son limiti gökyüzü olan civar ilçelerimizinde dikkate alınabileceği yatırımlar arasındadır. Turizm Yatırımları ise kesinlikle Gazipaşanın doğasına uygun yukarıda belirtmiş olduğum standartları taşmayacak ölçüde olursa Gazipaşanın geleceği açısından çok daha verimli olur.
 
Şahsen Ahmet Özdemir olarak zamanla yukarıda bahsettiğim konuların Gazipaşa' mız da tek tek gerçekleşeceğine inanıyorum. Gazipaşada doğanın korunduğu takdirde geleceğin gazipaşa turizmi, Gazipaşalılar ve Gazipaşa da yaşayanlar ile birlikte Gazipaşada Emlak & Gayrimenkul açısından çok daha mutlu ve kazançlı günler bizi bekliyor olacak.
 
Ahmet Özdemir
+90 532 100 18 22
ahmetabidoglu@gmail.com
Uluslararası Emlak & Gayrimenkul Yatırımcı Danışmanı
 
Gazipaşada Emlak & Gayrimenkul


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler