loader
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Osmanlı Tuğrasını Ne Yaptı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Osmanlı Tuğrasını Ne Yaptı?

Sultan 2’inci Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, “Bunun adı ecdadımıza ve tarihimize düşmanlıktır” diyerek tepki gösterdi. Yetkililerden..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Osmanlı Tuğrasını Ne Yaptı?
 
CHP'li İBB'den ecdadımıza düşmanlık! Restorasyon yapılan Hamidiye Çeşmesi’nde Abdülhamid Han’ın tuğrası silindi.
 
CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Yıldız’da bulunan Hamidiye Çeşmesi’nde restorasyon çalışması sonunda orijinalinde bulunan 2’nci Abdülhamid Han’ın tuğrası yenilemedi. Sultan 2’inci Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, “Bunun adı ecdadımıza ve tarihimize düşmanlıktır” diyerek tepki gösterdi. Osmanoğlu, yetkililerden bunun hesabının ağır bir şekilde sorulmasını talep etti.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Osmanlı Tuğrasını Ne Yaptı?İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Koruma Daire Başkanlığı, Beşiktaş Yıldız'da bulunan Hamdiye Çeşmesi için restorasyonunu tamamladı. 1902 yılında Sultan 2'nci Abdülhamid tarafından Hamidiye Su kaynağı üzerindeki güzergahta yaptırılan çeşme 2013 yılında Vandallar tarafından tahrip edildi.
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Türkiye Gündeminde Edinmiş Olduğumuz Bigiye Göre Çeşme Üzerinde Bulunan Abdülhamid Han Tuğrası Da Vandallar Tarafından Kazındı.
 
İBB Kültür Varlıklarını Koruma Daire Başkanlığı Çeşmenin restorasyon çalışmalarını temmuz ayının başında tamamlandı. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında ise ortaya şok eden görüntüler çıktı. Çeşmenin üst kısmında Osmanlıca Hamidiye Çeşmesi yazıyor, ancak orta kısmında üst tarafında bulunan 2nci Abdül Hamid Han'ın tuğrasını yenilenmediği görüldü. Aslına uygun olarak düzenlenmeyen restorasyon çalışması tepki topladı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Osmanlı Tuğrasını Ne Yaptı?4. Kuşak Torunundan Sert Tepki
 
Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) restore edilen Hamidiye Çeşmesi'nde, orijinalinde bulunan Abdülhamid tuğrasına yer verilmemesine tepki gösterdi.
 
Osmanoğlu, Türkiyede Siyasi Gündem'de yaptığı yazılı açıklamada, İBB'nin, Beşiktaş Yıldız'da Sultan Abdülhamid Han'ın 1902 yılında yaptırdığı Hamidiye Çeşmesi'nin üzerindeki tuğrayı restorasyon bahanesiyle yerine koymadığını aktardı.
 
Bu uygulamaya tepki gösteren Osmanoğlu, şunları kaydetti:
 
"Bunun adı barbarlıktır, bunun adı vandallıktır, bunun adı ecdadımıza ve tarihimize düşmanlıktır. Yetkililerden bunun hesabının kanun nezdinde ağır bir şekilde sorulmasını kamuoyu ve Osmanoğlu ailesi adına talep ediyorum. Sizin gücünüz ancak taşlardan dedemin tuğrasını silmeye yeter, bu necip milletin yüreğinden dedemin sevgisini silmeye asla ve kat'a yetmez."
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Koruma Daire Başkanlığı, Beşiktaş Yıldız'da bulunan Hamdiye Çeşmesi için restorasyon süreci başlattı. 1902 yılında Sultan 2'nci Abdülhamid tarafından Hamidiye Su kaynağı üzerinde bulunan güzergahta yaptırılan çeşme 2013 yılında Vandallar tarafından tahrip edildi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Osmanlı Tuğrasını Ne Yaptı?
Çeşme üzerinde bulunan Abdülhamid Han tuğrası da şahıslar tarafından kazındı. İBB Genel Sekreteri, Kültür Varlıklarını Koruma Daire Başkanı Mahir Polat'ın başkanlığında çeşme için iyileştirme çalışması başlatıldı. Bu kapsamda başlatılan restorasyon çalışmaları temmuz ayının başında tamamlandı. 
 
Ancak ortaya çeşmenin tahrip edilmesinden ve Abdülhamid Han'ın tuğrasının silinmesinden daha da büyük bir skandal çıktı. İBB yönetimi sağında ve solunda Osmanlıca Hamidiye Çeşmesi yazan yapının üst tarafında bulunan 2nci Abdül Hamid Han'ın tuğrasını görmezlikten geldi. 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Osmanlı Tuğrasını Ne Yaptı?
Aslına uygun olarak gerçekleştirilmeyen restorasyonda, tuğra kısmının boş bırakıldığı görüldü. Çeşmenin üstünde bulunan Abdülhamid Tuğrası yerine konmadığı gibi restorasyon adı altında tuğra ihya edilmediği ortaya çıktı.
 
Tuğra kısmının ise tamamen kazındı ve İBB yönetimi tarafından boş bırakıldı.
 
Yıldız Hamidiye Çeşmesi Hakkında
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Osmanlı Tuğrasını Ne Yaptı?
Sultan 2. Abdülhamid tarafından 1902 yılında yaptırılan çeşme, Beşiktaş Yıldız Caddesi'nde yer alıyor. Yıllar içerisinde tahrip olan ve orijinalinde bulunan Abdülhamid tuğrası silinen çeşme, İBB tarafından restore edildi. Restorasyonu tamamlanan çeşmede, orijinalinde bulunan tuğraya yer verilmediği görüldü.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler