loader
Ekrem İmamoğlu'na Yunanistan Niye Bu Kadar İlgi Gösteriyor?

Ekrem İmamoğlu'na Yunanistan Niye Bu Kadar İlgi Gösteriyor?

Ege'yi tamamının neredeyse kendi karasuları gibi gören, Akdeniz'de kendisi at koştururken, bizim doğal gaz ve petrol aramamıza bile tahammül edemeyen, Kıbrıs..

Ekrem İmamoğlu'na Yunanistan Niye Bu Kadar İlgi Gösteriyor?Ekrem İmamoğlu'na Yunanistan Niye Bu Kadar İlgi Gösteriyor?
Fatih YILMAZ
 
Siyasi konular üzerine yazmayı pek sevmem, çünkü yazdıklarınız bir kesimin hoşuna gitmezse toplumumuz çok ayrıştığı için hemen üzerinize bir gömlek giydiriyorlar. 
 
Ama kafamdaki soruları da sormadan edemiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Atina ziyaretinin şimdi sırası mı? Bir belediye başkanı gibi değil de adeta başbakan gibi karşılanması, en üst düzeyde ağırlanmasının altında yatan sebepler neler?
 
Ege'yi tamamının neredeyse kendi karasuları gibi gören, Akdeniz'de kendisi at koştururken, bizim doğal gaz ve petrol aramamıza bile tahammül edemeyen, Kıbrıs'ın tamamını adeta Yunan toprağı gibi gören Atina hükümeti değil mi? 
 
Türkiye'yi düşman gibi gören Yunan Başbakanı'nın bir belediye başkanını bu kadar sıcak ve samimi karşılaması sizce normal mi? İmamoğlu değil de Antalya belediye başkanı Atina'ya gitseydi acaba Yunan başbakanla görüşebilir miydi?
 
Atina hükümeti, Amerika Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu aslen Bakırköylü olan Elpidoforos’un New York'taki Türkevi’nin açılışına katılmasına bile tahammül edemedi. New York’ta bulunan Kıbrıs Rum lideri Anastasiadis görüşmesini iptal etti. Yunan medyasında "Derhal özür dile" çağrısı yapıldı. 
 
Mavi Vatan Türkiye’nin deniz yetki alanları demektir. Bu deniz yetki alanlarındaki hak ve menfaatlerinin korumak için Türkiye bütün baskılara rağmen gereğini yapmaktadır. Her fırsatta Türkiye'yi AB'ye şikayet eden, hiçbir şekilde uzatılan dost elini tutmayan Yunanistan'ın Ekrem İmamoğlu'na karşı olan tavrı fazlasıyla dikkatimi çekti.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler