loader
Gazipaşa Belediye Başkanı M. Ali Yılmaz'dan Duyuru

Gazipaşa Belediye Başkanı M. Ali Yılmaz'dan Duyuru

Kombi, Pazarcı Mahallesi sahil kenarında, 1996 yılında Gazipaşa Turizm Limited Şirketi ve Belediye ortaklığıyla, 5 katlı 16 blok olarak ruhsatlandırılan, devre-mülk..

Gazipaşa Belediye Başkanı M. Alli Yılmaz'dan Duyuru...Gazipaşa Belediye Başkanı M. Alli Yılmaz'dan Duyuru...
 
Sevgili hemşehrilerim, bugün sizlere uzun yıllardır bahsi geçen Kombi Davası ile ilgili gelişmelerden söz edeceğim. İlçemizdeki neredeyse herkesin bildiği bir konu ama süreçle ilgili yaptıklarımızı anlatmadan önce kısaca Kombi Davası geçmişinden de bahsetmek istiyorum.
 
Kombi, Pazarcı Mahallesi sahil kenarında, 1996 yılında Gazipaşa Turizm Limited Şirketi ve Belediye ortaklığıyla, 5 katlı 16 blok olarak ruhsatlandırılan, devre-mülk şeklinde planlanmış bir tatil sitesi inşaatıdır. 
 
Tatil sitesinin inşası başladıktan sonra yapılan incelemelerde, inşaatın yapı uygunluğu bulunmadığı için 09.10.1997 tarihinde şirkete ruhsatın iptali ile ilgili yazı gönderilmiş ve İnşaat daha sonra yine aynı dönemde mühürlenmiş. İnşaat mühürlendiği halde Kombi tatil projesinin şirket temsilcisi devre-mülk satışlarına devam etmiş. İnsanlar da belediye garantörlüğünde bir inşa olduğu için, ruhsat işlemleri değişebilir düşüncesiyle devre-mülk satın almaya ve paralarını ödemeye devam etmişler. 
 
Eski Belediye Başkanları Kombi'nin tapu iptali için dava açmış ve dava sonucunda Kombi inşaatının yapıldığı arazinin tapu tescili belediye adına yapılmış. Kombi'den daire satın alan vatandaşların itirazları üzerine; Gazipaşa Belediyesi’nin alıcılarda haklı bir güven oluşturduğu, o dönemin belediye başkanının belediyeyi garantör olarak gösterdiği ve daha birçok gerekçeyle Konya 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin direnme kararını onayarak dava, devre-mülk bedelleri açısından Gazipaşa Belediyesi aleyhine kesinleşmiş. Dolayısıyla belediyenin devre-mülk sahiplerine geri ödeme yapması kararı çıkmış.
 
Geçmiş yıllardan bu yana Kombi Tatil Sitesiyle ilgili belediyemiz aleyhine 647 tane dava açılmış. Söz konusu davalardan mahkeme ilamlarıyla hissesi oranında değil de şirketle birlikte müştereken ve müteselsilen sorumlu tutulan Gazipaşa Belediyesi, şirketin herhangi bir mal varlığı bulunmadığından bütün borcu cebren ödemek zorunda bırakılıyor, hatta ödemelerin bir kısmı onay bile alınmadan banka hesaplardan haciz yoluyla tahsil ediliyor. 2004 yılında mahkeme kararıyla kombi arazisi tekrar belediyemize geçiyor. Bu tarihten itibaren de devre-mülk sahiplerine ödemeler yapılmaya başlanıyor. Geçmiş yıllarda devre-mülk sahiplerine yapılan ödemelere bakacak olursak;
 
▪️2004-2014 yılları arasında 7 milyon 440 bin 476,08 TL ödenmiştir. (10 yılda)
▪️2014-2019 yılları arasında 6 milyon 509 bin 705,16 TL ödenmiştir. (5 yılda)
▪️2019’dan bu yana yani biz göreve geldiğimizden bu yana da 2,5 yılda toplamda 5 milyon 443 bin 935,01 TL kombi borcu ödedik. 
 
Bugüne kadar toplamda 19 milyon 394 bin 116,25 TL kombi borcu ödenmiştir.
 
Göreve geldiğimizden beri, bize toplamda 130 dava dosyası geldi. Davası biten, bize ulaşan ve ödemesi kesinleşen bütün dosyaların ödemesini yaptık. Yargıtay’da devam eden bir tane dosyamız var. O dosyanın da takibini yapıyoruz. En başında da ödemeleri yapıp, Gazipaşa’mız için kanayan yara olan Kombi Davası konusunu bitireceğimizi söylemiştik. 
 
Sözümüzü tutmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ve çok önemli bir noktaya daha değinmek istiyorum; belediyemize ait taşınmazların üzerindeki Kombi ile ilgili bütün hacizleri kaldırdık. Sadece Kombi davası değil şu anda Gazipaşa Belediyesi’nin taşınmazlarının üzerinde hiçbir haciz yoktur. Bu durum bizim için çok önemliydi. Hacizlerin kaldırılması Gazipaşa Belediyesi’nin kurumsal imajı için çok önemliydi. Bu konuyu başardığımız için de oldukça mutluyuz.
 
Biz bu ödemeleri yaptık ama kamu yararını gözettiğimiz için Gazipaşa Turizm Limited Şirketi’ne karşı rücu davamızı da açtık. Sonuçlanmasını bekliyoruz. Başta söylediğimiz gibi, belediyemizde mali disiplini sağladık. Artık hizmetlerimizi yaparken daha rahat hareket edebileceğiz. Hizmetlerimizi daha hızlı bir şekilde artırabileceğiz. Gazipaşa’mızın daha iyi hizmetler hak ettiğini düşünüyorum. Planladığımız birçok projemiz var. Sırayla, planla ve özveriyle, hizmetlerimizi artırarak Gazipaşa’mız için çalışmaya devam edeceğiz. 
 
Mehmet Ali YILMAZ
Gazipaşa Belediye Başkanı


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler