loader
Rusları Çıldırtan Türk Silahı Elektronik Harp

Rusları Çıldırtan Türk Silahı Elektronik Harp "Koral"

Aselsan tarafından özgün olarak geliştirilen Koral Elektronik Harp Sistemi, Barış Pınarı Harekâtı’nda önemli rol oynuyor. Peki Koral Elektronik Sistemi nedir? İşte Koral’ın detayları. Türkiye..

Rusları Çıldırtan Türk Silahı Elektronik Harp "Koral"Rusları Çıldırtan Türk Silahı Elektronik Harp "Koral"
 
Koral Elektronik Harp Sistemi nedir?
 
Aselsan tarafından özgün olarak geliştirilen Koral Elektronik Harp Sistemi, Barış Pınarı Harekâtı’nda önemli rol oynuyor. Peki Koral Elektronik Sistemi nedir? İşte Koral’ın detayları...
 
Türkiye gündeminde savunma silahlarından koral elektronik harp sistemi nedir? 
 
Koral, askeri araçlara entegre edilen ve geniş frekans bandında görev yapabilen bir radar sistemidir. Milli ve yerli olan Koral Elektronik Harp Sistemi radarları kör etmek, iletişimi kesmek ve diğer bilgisayarlı sistemleri işlevinden uzaklaştırmak için kullanılıyor.
 
Koral Elektronik Harp Sistemi Nedir?
 
Koral, askeri araçlara entegre edilen ve geniş frekans bandında görev yapabilen bir radar sistemi. Milli ve yerli sistem olan Koral, radarları kör etmek, iletişimi kesmek ve diğer bilgisayarlı sistemleri işlevinden uzaklaştırmak için geliştirildi. Koral, bir elektronik destek aracı ve 4 elektronik taarruz aracından oluşuyor. 
 
Elektronik destek aracı, hedefi çok sıkı bir şekilde takip edip hangi bantta yayın yaptığını bulduktan sonra o banttaki elektronik taarruz aracına gereken bilgileri aktarılıyor. Ve hedef, elektronik taarruz aracı tarafından hedef işlevini yapamayacak hale getirilir. 
 
Yerli hava savunma sistemi Koral, Suriye sınır hattına sevk edilerek aktif hale getirilmişti. Sistemin menzilinin yaklaşık 200 kilometre olduğu belirtiliyor.
 
"Elektronik destek" ve "elektronik taarruz" sistemlerinden oluşan KORAL Mobil Elektronik Harp Sistemi, hedef radarların karıştırılması, aldatılması ve iş yapamaz hale getirilmesini sağlıyor. Böylelikle dost birliklerin hava ve kara harekatında düşman unsurlar içine girmesine olanak yaratılıyor.
 
Hedefi takip ediyor, düşman silahlarını etkisiz hale getiriyor
 
Bir elektronik destek aracı ve 4 elektronik taarruz aracından oluşan Koral, askeri araçlara entegre ediliyor, geniş bir frekans bandında çalışabiliyor.
 
KORAL nedir? KORAL sistemi özellikleri…
 
Rusları Çıldırtan Türk Silahı Elektronik Harp "Koral"
200 kilometreye kadar etkili olabilen Koral, hedefi sıkı bir şekilde takip ediyor, düşman unsurların silahlarını etkisiz hale getiriyor. Ayrıca, modern teknoloji ile haberleşip bilgi almalarını engelliyor.
 
Helikopterlerin konum belirleme ve telsiz sistemlerini karıştırıyor
 
Helikopterlerin kullandığı konum belirleme ve telsiz sistemlerini karıştırabiliyor.
 
Tuzaklanmış el yapımı patlayıcıların cep telefonu ve internet üzerinden patlatılmasının da önüne geçiyor.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler