loader
Asgari Ücret Ne Olacak?

Asgari Ücret Ne Olacak?

Antalya Gazipaşa Haberler Olarak AHaber Kaynağından Edindiğimiz Bilgilere Göre Diplomatik Temaslar. Salgında Son Durum, Başkan Erdoğan Asgari Ücret İçin Ne Demişti? Stokçulara Müdahale Edilecekmi?

Kabine Toplantısı Başkan Erdoğan Önderliğinde Toplanıyor! Asgari Ücret Ne Olacak? Salgında Son Durum Ne?
 
Kabine Toplantısı yarın Başkan Erdoğan önderliğinde toplanacak. Kritik toplantıda asgari ücretten gıda fiyatlarındaki fahiş artışa, diplomatik temastan salgındaki son duruma kadar çok sayıda önemli konu ele alınacak. Peki asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...
 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde düzenlenecek Kabine Toplantısı yarı toplanacak.
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak aHaber Kaynağından Edindiğimiz Bilgilere Göre Diplomatik Temaslarda...
 
Türkiye'nin son bir ay içerisinde Dünyadan Haberlerde oldukça önemli dış temaslar var. Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Ankara'ya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Katar ziyaretinde bulunuyor. Körfez ülkeleri ile karşılıklı temaslar ve sonuçları da görüşülecek.
 
Salgında Son Durum...
 
Koronavirüs salgınında 20 binli rakamlar konuşuluyor. Sayıların düşürülmesi için atılabilecek adımlar ve aşılama sayısında son durum değerlendirilecek. Kabine toplantısında alınan kararları ise millete sesleniş konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak.
 
En Çok Konuşulan Konulardan Olan Türkiye Gündeminde Ve Ekonomi Haberlerinde Merak Edilen Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?
 
Asgari Ücret komisyonu görüşmelerine bu ay başlanmıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bugün ikinci toplantı gerçekleşecek. Kabine toplantısında bu konu da görüşülecek. Asgari ücret için 3 bin 500 liradan 4 bin 500 liraya kadar pek çok rakam konuşuluyor.
 
Başkan Erdoğan Asgari Ücret İçin Ne Demişti?
 
Yurt dışı ziyaretinden dönünce, bu görüşmelerde ne yaptılar, tarafların teklifleri nedir, bunları göreceklerini ifade eden Erdoğan, "Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da inşallah en uygununu, en ideal olanını gerek brüt gerek net, masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. Bu nihai kararla birlikte de temenni ediyorum ki sadece işçi kesiminin buradaki memnuniyeti değil, iş verenin de bu alınan kararla memnun olması lazım.
 
Çünkü hep söylüyoruz ya yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme... Şimdi bizim burada hem işçinin emeğine, iş verenin de bu noktadaki yatırım gücüne ihtiyacımız var. Bu iki gücün ayakta durması bizim için büyük önem arz ediyor. İnşallah sadece bu dönemde alınacak karar değil, bir de önümüzdeki yıl seçim öncesi alınacak olan karar da var. Bütün bunları düşünerek bir karar vereceğiz. Bu kararla beraber yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Stokçulara Müdahale Edilecek Mi?
 
Kabine toplantısında Ticaret Bakanlığı'nın stokçulukla mücadele kapsamında yaptığı çalışma görüşülecek. Herhangi bir yasal düzenleme yapılıp yapılmayacağı da görüşmelerde ele alınacak. Toplantıda bütün detaylar masaya yatırılacak.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler