loader

Terör Örgütleri İle Bağlantılı 557 Kişi İBB'de Çalışıyor' mu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olmasının ardından belediyeye aldığını açıkladığı PKK, DHKP-C, MLKP gibi örgütlerle bağlantılı kişilerin kimlikleri..

Terör Örgütleri İle Bağlantılı 557 Kişi İBB'de Çalışıyor' mu?
 
PKK'dan CHP'nin yönetttiği İBB'ye! İşte belediyedeki görevleri ve kim oldukları...
 
Antalya Gazipaşa haberler olarak Türkiyede siyasi gündeme bomba gibi düşen iddiaya göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İBB'de çalışan terör örgütü bağlantılı kişilerin kimlikleri ortaya çıktı.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olmasının ardından belediyeye aldığını açıkladığı PKK, DHKP-C, MLKP gibi örgütlerle bağlantılı kişilerin kimlikleri ortaya çıktı. Belediyeye alınan PKK bağlantılı birçok ismin dağ kadrosunda faaliyet gösterip yakalanan isimlerden olduğu ortaya çıktı. 
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'te yaptığı konuşmasında Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında belediyeye 33 bin kişi alındığını bunun 12 bininin güvenlik kayıtlarına bakıldığını, 557 kişinin PKK, DHKP-C, MLKP gibi örgütlerle bağlantılı olduğunu söyledi.
 
Soylu, "İstanbul'a yaklaşık 33 bin kişi alındı ve bu 33 bin kişiden ancak 14 bin kişinin bilgisi bize intikal ettirildi ve 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı, 455'inin PKK ve KCK kaydı var, 80'inin DHKP-C kaydı var, 20'sinin de MLKP kaydı var, 2'sini MKP kaydı var ve diğerlerinin de kayıtlarını her birinize gönderebilirim" ifadelerini kullandı.
 
Son günlerde Türkiye gündeminde Bakan Soylu'nun terör örgütler ile bağlantılı olan kişilerin belediyede çalıştığını ve kayıtlarının bulunduğunu söylemesinin ardından SABAH o isimlere ulaştı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketlerinden olan İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği şirketinde kaydı bulunan Ömer Keleş'in 2013'de PKK/KCK adına faaliyet göstermek amacıyla dağ kadrosuna katıldığı, 2017'de de güvenlik güçleri tarafından yakalanan isimlerden olduğu öğrenildi.
 
Aynı şirkette kaydı bulunan Mustafa Kılıç'ın da 2013'de kırsal alana katılım yaptığı tespit edildi. 2014'de Irak'ta faaliyet göstermek üzere PKK/KCK'nın kırsal alanına katılım yapan Serbun Yurtsever'in ise İSPER İstanbul Personel Yönetim A.Ş'de çalıştığı kaydedildi.
 
Terör Örgütleri İle Bağlantılı 557 Kişi İBB'de Çalışıyor' mu?
2001'de Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından Gercüş Düzmeşe Köyü kırsal alanında yapılan arazi arama tarama sırasında PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca kullanılan sığınaklar içerisinde kimlik bilgileri bulunan Hüdeydan Ece'nin ise belediye iştirakı Boğaziçi Konut Hizmet Yönetimi şirketinde görev yaptığı, İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği şirketindeki Emrullah Ataman'ın ise 2015'de Irak'ta faaliyet göstermek üzere Ağrı Dağı'ndan PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosuna katılan isimlerden olduğu öğrenildi.
 
PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın resmi bulunan paçavralarla HDP ve DBP il binası önünde basın açıklaması ile yürüyüş eylemlerine katılan, 'Önderliğin Özgürlüğü Özgürlüğümüzdür' şeklinde Özgür Kadın Kongresi (KJA) ibareli pankartlarla eylemelere katılan Osman Bozan ile ilgili bilgiler çok çarpıcı...
 
Bozan, İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği şirketinde çalıştığı, aynı şirkette çalışan Nurettin Kaya'nın da KCK/TM içerisindeki faaliyetlerinden dolayı 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan hakkında bulunan yakalama kararı nedeniyle 2012'de yakalanıp cezaevine gönderildiği belirtildi.
 
 
YENİ ŞAFAK GAZETESİNİN HABERİNE GÖRE;
 
İBB kadroları terör örgütlerine tahsis edilmiş: İşte belediyede işe alınan PKK'lılar
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne alınan kişilerden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı olduğuna dikkat çekmişti. PKK/KCK'nın dağ kadrosunda yer aldığı ve illegal eylemlere katıldığına dair kayıtları olan örgüt mensuplarının İBB'de işe alındığı belirlendi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, göreve gelir gelmez ilk iş olarak AK Parti döneminde belediyede çalışan 13 bin 312 emekçiyi işten çıkarmıştı. Ardından ise belediyeye 33 bin civarı işçi alımı yapmıştı.
 
Terör Örgütleri İle Bağlantılı 557 Kişi İBB'de Çalışıyor' mu?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada, İmamoğlu döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne alınan kişilerden bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı olduğuna dikkat çekmişti.
 
2013'TE ÖRGÜTE KATILDI
 
O isimlerden bazılarına ulaşıldı. Belediyeye bağlı İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği San. Tic. A.Ş’de çalışan Ömer Keleş’in, 2013’de PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet göstermek üzere kırsal alanına katılım yaptığı ortaya çıktı. 2017’de güvenlik güçlerince yakalanan Keleş’in ayrıca örgütün gençlik yapılanması içerisinde birçok illegal eylemlere katıldığı öğrenildi.
 
Ömer Keleş ile İBB'de işe alınan ve aynı şirkette görevlendirilen örgüt bağlantılı diğer isimler:
 
Terör Örgütleri İle Bağlantılı 557 Kişi İBB'de Çalışıyor' mu?
Nurettin Kaya: KCK/TM içerisindeki faaliyetlerinden dolayı “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hakkında bulunan yakalama kararına istinaden 14 Temmuz 2012’de yakalanıp cezaevine gönderildi.
 
Mustafa Kılıç: 2013’de PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet göstermek üzere kırsal alanına katılım yaptı. Ayrıca örgütün gençlik yapılanması içerisinde birçok illegal eyleme katıldığı tespit edildi.
 
Osman Bozan: 2015 yılında HDP ve DBP il binası önünde basın açıklaması ve yürüyüş eylemine katılmak üzere 250 kişilik bir grup toplanmıştı. Osman Bozan’ın, “Önderliğin Özgürlüğü Özgürlüğümüzdür” şeklinde Özgür Kadın Kongresi (KJA) ibareli pankart ve çok sayıda teröristbaşı Abdullah ÖCALAN’ın resmi bulunan dövizlerin açıldığı eyleme katıldığı tespit edildi.
 
Emrullah Ataman: 2015 yılının başında Irak’ta faaliyet göstermek üzere Ağrı Dağı’ndan PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanına katılım yaptığı tespit edildi.
 
TERÖRİST SIĞINAĞINDA KİMLİĞİ BULUNDU
 
Terör Örgütleri İle Bağlantılı 557 Kişi İBB'de Çalışıyor' mu?
Boğaziçi Konut Hizmet Yönetimi İşletim ve Ticaret A.Ş.'de çalışan Hüdeydan Ece'nin 26 Ocak 2001'de Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından Gercüş Düzmeşe köyü kırsal alanında yapılan arazi arama-tarama sırasında PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca kullanılan sığınaklar içerisinde kimlik bilgileri bulundu.
 
2014'TE ÖRGÜTE KATILMIŞ
 
İSPER İstanbul Personel Yönetim A.Ş’de ev cihazları teknikeri olarak çalışan Serbun Yurtsever’in 2014’ün başında Irak’ta faaliyet göstermek üzere PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanına katılım yaptığı tespit edildi. Ayrıca örgütün gençlik yapılanması içerisinde birçok illegal eyleme katıldığı tespit edildi.

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler