loader
Son Dakika; Asgari Ücret 4 Bin 253 Liraya Çıkarıldı

Son Dakika; Asgari Ücret 4 Bin 253 Liraya Çıkarıldı

Türkiyede Siyasi Gündemini de etkileyen Son dönemin en önemli Türkiye Gündemi maddesi olan asgari ücrette 2022 yılında uygulanacak tutar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep..

Son Dakika; Asgari Ücret 4 Bin 253 Liraya Çıkarıldı
 
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammını açıkladı! İşte 2022 asgari ücretin yeni zam oranı...
 
Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren 2022 yılı için geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Erdoğan, asgari ücretin yüzde 50.54 seviyesinde artırılarak 4 bin 253 TL olduğunu duyurdu. Erdoğan söz konusu artışın son 50 yıldaki en yüksek artış olduğunu ifade etti. Öte yandan asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisi de kaldırıldı.
 
Son Dakika haberlerinde Türkiyede Siyasi Gündemini de etkileyen Son dönemin en önemli Türkiye Gündemi maddesi olan asgari ücrette 2022 yılında uygulanacak tutar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete yüzde 50.44 oranında zam yapıldığını belirterek tutarın 2 bin 825 TL'den 4 bin 253 liraya çıkarıldığını açıkladı.
 
Antalya Gazipaşa haberler olarak edinmiş olduğumuz bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomi Haberlerinde açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:
 
-İşçi ve işveren temsilcileri kıymetli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bir sonraki yılın asgari ücreti her yılın aralık ayında çalışan ve işveren kesimleri ile belirlenmektedir.
 
Nasıl aralık başında başladıysak, önümüzdeki yıl da yine çalışmalarını sürdürecek ve seçim öncesi o görüşmelerle seçime gideceğiz.
 
Asgari Ücret 4 Bin 253 Tl Oldu
 
Biz de asgari ücreti belirledik. Buna göre 2022'de asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 253 TL olarak uygulanacak. Çalışanın evli olması ve çocuk sayısına göre yükselmektedir.
 
Son 50 yılın en yüksek rakamı olan asgari ücret artışı yüzde 50.54 seviyesinde gerçekleşmiştir.
 
Yeni asgari ücretimiz çalışan işveren ülkemize hayırlı olsun. Çalışanlarımızı fiyat artışı karşısında ezdirmeme kararlılığını ortaya koyduk. Elbette çalışanlarımız fazlasını hak ediyor. Çalışan olmadan işveren olmaz. İşveren olmadan çalışan olmaz.
 
Devletin güçlü olması noktasında taraflar olarak bizim sırtımızı dayadığımız 2 önemli unsurdur. Türkiye büyüdükçe çalışanlarımız hak ettiği payı alacaktır. Kimse ne işveren ne de işçi üzerinden spekülasyona girmemeli. Bunların istismarını yapmamalı.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler