loader
Almanya 4 Bin Euro Maaşla İşçi Arıyormuş!

Almanya 4 Bin Euro Maaşla İşçi Arıyormuş!

Sözcü haberinde bir iki ufak hata yapmış, işçilere verilen maaş net 4.000 Euro değil yaklaşık 6.000 Euro. Bir garsonun ay sonunda eline geçen para da en az 5.000..

Almanya 4 Bin Euro Maaşla İşçi Arıyormuş!Almanya 4 Bin Euro Maaşla İşçi Arıyormuş!
Fatih YILMAZ
 
Sözcü gazetesi, Almanya'nın çeşitli sektörlerdeki 1.5 milyonluk işçi açığını kapatmak için yuva öğretmeni, hasta bakıcı, hemşire, su tesisatçısı, tır şoförü, garson ve hizmet sektörüne eleman aradığını ve her çalışana 4 bin Euro maaş vereceğini yazdı. Sözcü'ye göre Almanya'da bir garsonun aylığı bahşişlerle birlikte net 3.000 Euro’dan fazla. 
 
Sözcü haberinde bir iki ufak hata yapmış, işçilere verilen maaş net 4.000 Euro değil yaklaşık 6.000 Euro. Bir garsonun ay sonunda eline geçen para da en az 5.000 Euro. Çünkü Almanya'da bahşiş vermek yasal bir zorunluluk. Restoranda 50 Euro'ya yemek yiyen her Alman bir o kadar da bahşiş bırakıyor. Çünkü çok zenginler, insanlara yardım ederek kendileri de mutlu oluyor. 
 
Evet, Almanya ekonomisi o kadar güçlü ki her yıl milyarlarca Euro bütçe fazlası veriyor. Bu parayı da hayrına yurtdışından gelecek işçilere yüksek maaşlar vererek harcamayı planlıyor. Çünkü hazinesi tıka basa dolu. Almanya'da bir öğretmen net 5.500 Euro, polis 6.500 Euro, devlet memuru 7.000 Euro, fabrika işçisi 6.500  Euro'ya yakın maaş alıyor. 
Burada hiç çalışmayanlar da insanca yaşamayı hak ediyor tabi ki. Onlara da aylık ortalama 1.500 Euro para veriliyor. Yaptıkları tek şey ay sonunda bankaya gidip bankamatikten paralarını çekmek. 
 
Bu ülkeye iltica etmek de çok kolay, en zoru schengen vizesi almak. Onu aldığınız anda artık hayatınız baştan sona değişecek demektir. 
 
Almanya'ya geldikten sonra en yakın yabancılar şubesine gidiyorsunuz, iltica etmek istediğinizi belirtiyorsunuz. Sonraki süreç tıkır tıkır işliyor. Önce size güzel bir ev ayarlanıyor, kirası, elektriği, suyu, gazı her şeyi devletten. Eğer ailenizle gelmişseniz size bir iş buluncaya kadar en az 4.000 Euro maaş bağlanıyor. 
 
Geldiğiniz ülkede çok hırpalanmış olabileceğinizi düşünerek Alman hükümeti sizi hemen çalışmaya zorlamıyor. İsterseniz aylık sabit 4.000 Euro maaşla 24 ay hiç çalışmadan yaşayabilirsiniz. Ama ben oturmaktan sıkıldım, 4.000 Euro değil 8.000 Euro kazanmak istiyorum dediğiniz anda da size birçok farklı iş teklifleri sunuluyor. Birinden birini kabul edip çalışmaya başlıyorsunuz. 
 
İşte Almanya böyle bir ülke. Sözcü tüm gerçekleri yazmamış, sadece her çalışana aylık 4 bin Euro kuru maaş verdiğini belirtmiş. Gazeteciliğin de bir adabı olur, insanları yanlış bilgilendirmek gazetecilik değildir.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler