loader
Türk Hava Kuvvetleri Yunanistan 'a Karşı Üstünlük Sağlıyor

Türk Hava Kuvvetleri Yunanistan 'a Karşı Üstünlük Sağlıyor

Dünya medyasında savunma sanayi üzerine yayım yapan kuruluşlar, Türkiye'nin savunma gücünün üzerine yazılar yayımlamaya devam ediyor. Son olarak savunma sanayi

Roketsan KARA Atmaca devreye giriyor: Yunanistan Türkiye'nin yeteneklerini yakalayamayacak
 
Türk savunmasının gözdesi Roketsan'ın KARA ATMACASI, Türkiye sınırları korumak için hazırlanıyor. Askeri ve savunma sanayi konularında yayım yapan Oryx Blog, Yunanistan'ın Türkiye donanmasının gerisinde kaldığına dair bir analiz yayımladı.
 
Yazıda, Karadan karaya seyir füzesi olan KARA Atmaca'nın devreye girmesiyle birlikte Ege'de, Türkiye'nin askeri yeteneklerinin Yunanistan'ın asla yakalayamayacağı bir noktaya çıkacağı vurgulandı.
 
Dünya medyasında savunma sanayi üzerine yayım yapan kuruluşlar, Türkiye'nin savunma gücünün üzerine yazılar yayımlamaya devam ediyor.
 
Son olarak savunma sanayi ve askeri konularla ilgili içerik üreten Oryx Blog isimli sitede 2025 yılında devreye girecek KARA Atmaca'nın (karadan karaya seyir füzesi) Ege denizinde güçleri değiştireceğine dair bir analiz yayımladı.
 
Yazıda şu ifadelere yer verildi:
 
"Yunanistan Bir Siha Çıkaramadı"
 
"Halihazırda Türkiye tarafından yürütülen çok sayıda askeri proje, Ege Denizi'ndeki askeri dengeyi Yunanistan'ın nitelik ve nicelik farkını asla azaltamayacağı bir noktaya götürme ve değiştirme potansiyeline sahip.
 
Yunanistan, kiralık olan 4 Heron TP'den oluşan İHA envanteriyle henüz herhangi bir SİHA sahaya çıkaramadı."
 
"Türk Hava Kuvvetleri Yunanistan'a Üstünlük Sağlıyor"
 
"Buna karşılık, Türk Hava Kuvvetleri, kara ve deniz kuvvetlerine ateş desteği sağlamak için yaklaşık 150 UCAV ve yaklaşık 70 saldırı helikopteri ile F-16'larının çok daha büyük bir bölümünü hava savunma sortilerine ayırabilir.
 
Ne yazık ki Yunanistan için, Türkiye'nin UCAV'lerini, F-16'larını ve gelecekteki TF-X savaş uçaklarını silahlandırmak üzere hazırlanan mühimmatın büyük bir kısmı, neredeyse tüm Yunan hava savunma sistemlerini geride bırakıyor."
 
"Türkiye kıyılarındaki fırlatma alanlarından fırlatıldığında KARA Atmaca, Ağustos 2021'de Atmaca gemisavar füzesinin bir kara saldırısı türevi olarak görücüye çıktı.
 
Yunan hava savunma tesisini vurmak için yeterli olan KARA Atmaca, araziyi kucaklayan doğası nedeniyle engellenmesi çok daha zor bir hedef olacak.
 
Ege'nin topografyası da füzenin lehinde çalışacak, hedefini uzun mesafeden çarpmadan önce tespit edilmekten kaçmak için dağların etrafında ve kanyonlar boyunca seyredecek."
 
"İhracat Başarısı Olan İlk Seyir Füzesi Olabilir"
 
"2025 yılında KARA Atmaca'nın devreye girmesiyle Türk Kara Kuvvetleri ilk kez seyir füzesi kabiliyetine sahip olacak.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler