loader
Gazipaşa'da Çanakkale Zaferi İçin Özel Program Düzenlenecek

Gazipaşa'da Çanakkale Zaferi İçin Özel Program Düzenlenecek

Kültür ve sanat konusunda yaptığı çeşitli etkinliklerle sık sık gündeme gelen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı ve Şehitleri anma günü dola..

Gazipaşa Belediyesi ve Yedi Bilim Koleji, 18 Mart tarihine adını altın harflerle kazıyan Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü dolayısıyla özel etkinlik düzenlenlişor
 
GAZİPAŞA Belediyesi, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.18 Mart Cuma Günü, Gazipaşa Belediyesi ve Yedi Bilim Koleji iş birliğinde "Çanakkale Destanı Oratoryosu" düzenleyecek. Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek gösteri, saat 19.00’da başlayacak. Gazipaşa Belediyesi, etkinliğe tüm ilçe halkını davet etti.
 
Başkan Yılmaz’dan Davet
 
Kültür ve sanat konusunda yaptığı çeşitli etkinliklerle sık sık gündeme gelen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı ve Şehitleri anma günü dolayısıyla, ilçede eğitim alanında hizmet veren Yedi Bilim Koleji ile birlikte Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen Çanakkale Destanı Oratoryosu’na tüm ilçe halkını davet etti.
 
Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı sebebiyle bir mesaj yayımlayarak, Çanakkale Destanı Oratoryosu’na tüm Gazipaşalıları davet etti. Başkan Yılmaz, yayınladığı davetinde şu ifadelere yer verdi, ‘’Bu öyle bir destandır ki tüm dünyanın insanlık tarihine bağımsızlık ve özgürlük ilhamı veren, Türk askerinin yenilmez gücünü dilden dile dolaştıran ve vatanımızın geleceğiyle itibarı mevzubahis olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. 
 
107 yıl önce Çanakkale’de yazılan bu destan, Türk tarihinin belki de en önemli zaferi olarak hafızalarda yer edinmiştir. 
 
18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk milletini yenilmez yapmıştır. Çanakkale’nin bağımsızlık mücadelesinin önemini vurgulamak amacıyla böyle bir oratoryo düzenledik. 18 Mart, şehitlerimizin cephede vermiş oldukları hayatta kalma mücadelesi, ilçemizde eğitim alanında hizmet veren Yedi Bilim Koleji’nde eğitim gören öğrencilerimiz tarafından, hikâyeler ve şiirler eşliğinde, o dönemin kıyafetleri ve dekoru sahneye yansıtılarak ‘’Çanakkale Destanı Oratoryosu’’nda sergilenecek. 
 
Tüm Türk halkının Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart tarihinde bize bu toprakları emanet eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman askerlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. 
 
Türk milletine güvenli bir gelecek bırakmak için canını feda etmekten çekinmeyen cesur şehitlerimizi gelecek nesillerimize de anlatabilmek ve aktarabilmek maksadıyla Yedi Bilim Koleji öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte hazırladığımız, “Çanakkale Destanı Oratoryosu”na tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum." ifadesiyle, tüm Gazipaşa halkını oratoryoya davet etti.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderine yön veren Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü ve bu mücadelede can veren aziz şehitleri, Gazipaşa Belediyesi ve Yedi Bilim Koleji iş birliğinde Belediye Kültür Merkezi’nde hazırlanan ‘’Çanakkale Destanı Oratoryosu’’nda anılacak”


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler