loader
Gazipaşa'da En Güzel Sazı Çalmak İçin Yarıştılar

Gazipaşa'da En Güzel Sazı Çalmak İçin Yarıştılar

Hikmet Özkaya, gençlere önem verdiklerini belirterek, “Bu etkinliğimizle, gençlerimizin kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak, geliştirmek ve yeni Neşet Ertaş’lar, yeni Musa Eroğlu..

Gazipaşa'da En Güzel Sazı Çalmak İçin Yarıştılar
 
GAZİPAŞA’NIN Korubaşı Mahallesi’ndeki Özel Kültürevi tarafından 20 yaş altı gençlere yönelik saz çalma yarışması düzenlendi. Korubaşı Özel Kültürevi kurucusu Emekli Öğretmen Hikmet Özkaya’nın önderliğinde düzenlenen yarışmaya ilgi oldukça yüksekti. 
 
Pazar günü 13.00’te başlayan yarışmaya, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selçuk Özdemir, Tarım ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şubesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saz çalma yarışması öncesi Hikmet Özkaya ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz konuşma yaptı.
 
KÜLTÜRÜMÜZÜ GENÇ KUŞAKLARA AKTARMALIYIZ
 
Hikmet Özkaya, gençlere önem verdiklerini belirterek, “Bu etkinliğimizle, gençlerimizin kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak, geliştirmek ve yeni Neşet Ertaş’lar, yeni Musa Eroğlu’lar çıkarmak amacıyla böyle bir yarışma başlattık. 
 
Gazipaşa’da ilk defa böyle bir organizasyonun burada gerçekleşmesinden dolayı kendimle ve mahallemle gurur duyuyorum. Kültürümüzdür bizi birleştirecek olan. Biz, o yüzden türkülerimizle, masallarımızla, ninnilerimizle bir bütünü oluşturmak durumundayız. 
 
O nedenle bu Kültürevini açtım. Kültürevi ve müze şekline geldi. Aynı zamanda yılda bir defa bir sanat etkinliği yapmak istiyoruz. Kimi zaman şiir, kimi zaman kitap ve imza günleri ile resim çalışmaları yapacağız. Kültürümüzü genç kuşaklara daha hızlı aktarabilme çabasındayız. Dedi. 
 
TÜRKÜLERİMİZ HEP VAR OLSUN
 
Belediye Başkanı Yılmaz ise yaptığı konuşmada, yarışmayı organize edenlere, katılanlara ve genç müzisyenlere teşekkür etti. Belediye Başkanı Yılmaz, “Bugün Korubaşı Kültür Evi’nde düzenlenen Saz Çalma Yarışması’na katıldık.  Yarışma sonucunda dereceye giren gençlerimiz Hüseyin Sert, Emre Oğuz ve Ahmet Kaya’yı tebrik ediyor, yarışmaya katılan bütün gençlerimize müzik yaşamlarında başarılar diliyorum. 
 
Kültürümüzün yeni nesile aktarılması için çaba gösteren Korubaşı Kültür Evi yöneticilerimize, jüri üyelerimize ve programa katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Teke yöresi halk sanatçımız Özay Gönlüm'ün de söylediği gibi, Türkü dediğin halk dilinde dizile dizile, saz telinde süzüle süzüle gelir. Türkülerimiz ve sazlarımız hep var olsun” dedi.
 
YARIŞMAYI HÜSEYİN SERT KAZANDI
 
Saz çalma yarışmasına 20 yaş altındaki 14 genç katıldı. Genç müzisyenler birinci olmak için saz ile hünerlerini sergiledi.  Yarışmada birinciliği Hüseyin Sert kazandı. Emre Oğuz ikinci olurken Ahmet Kaya ise üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılara para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler