loader
Başkan Yılmaz; Gazipaşa'nın Turizm Geleceği Değişecek

Başkan Yılmaz; Gazipaşa'nın Turizm Geleceği Değişecek

Belediye Başkanı Yılmaz, yıllardır 18. Madde sorunu çözülmeyen Yeni Mahalle’de mutlu sona yaklaştık 'larını söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Yılmaz, “Yeni Mahalle..

Başkan Yılmaz; Gazipaşa'nın Turizm Geleceği Değişecek
 
Belediye Başkanı Yılmaz, Selinus ve Kahyalar sahillerindeki imar planlarına açılan davaların belediye lehine sonuçlandığını açıkladı
 
GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Yeni Mahalle ve Korubaşı Mahallesi’nde yapılan 18. Madde uygulamaları ile Selinus ve Kahyalar sahillerindeki imar uygulamaları ile ilgili açıklama yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Yeni Mahalle’de yapılan 18. Madde uygulamasına bitti gözüyle baktığını belirterek, “Yapılan itirazları değerlendirdik. İmar uygulama dosyasını kontrol ve onay için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne göndereceğiz” dedi. Belediye Başkanı Yılmaz, Selinus ve Kahyalar sahillerindeki imar planlarına açılan davaların ise belediye lehine sonuçlandığını söyledi.
 
Yeni Mahalle’nin Önünü Açtık
 
Belediye Başkanı Yılmaz, yıllardır 18. Madde sorunu çözülmeyen Yeni Mahalle’de mutlu sona yaklaştıklarını söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Yılmaz, “Yeni Mahalle’de yaptığımız 18. Madde uygulamasında sona yaklaştık. Yapılan 18. Madde uygulaması için 21 Ocak-21 Şubat tarihleri arasında ilk askıya çıkarıldı. İlk askıda vatandaşlarımız tarafından 154 itiraz geldi. Bu itirazları değerlendirdikten sonra 14 Mart-12 Nisan 2022 tarihleri arasında ikinci kez askıya çıkarıldı. 
 
İkinci askı süresinde ise 64 itiraz geldi..
 
Belediye encümeni bu itirazları değerlendirdikten sonra imar uygulama dosyasını kontrol ve onay için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdik. 18. Madde uygulaması Antalya Büyükşehir Belediye Encümen kararı ile kesinleştikten sonra parselasyon planları teknik kontrol için Antalya Kadastro Müdürlüğü Gazipaşa Birimine iletilecek. Sonrasında Gazipaşa Tapu Müdürlüğü’nde tapu tescilleri yapılıp vatandaşlarımıza tapuları teslim edilecektir. 
 
Yapılan imar uygulaması ile Yeni Mahalle ve Korubaşı Mahallelerimize, belediye hizmet alanı (Pazar yeri), sağlık tesis alanı, okul alanları, cami alanları, resmi kurum alanı, ticaret ve konut alanları,  çocuk bahçeleri, park alanları ve imar yollarını kazandırıp, vatandaşlarımızın daha düzenli bir mahallede yaşamalarını sağlayacağız. Vatandaşlarımızın daha iyi faydalanması için Atatürk Parkında düzenlemeler yapacağız. Aynı zamanda İlçe merkezimize konforlu bir yaşam alanı kazandırmış olacağız.  Sağlıklı kentleşmeyle, daha modern bir Gazipaşa inşa edeceğiz” dedi.
 
Otel Ruhsatında Son Aşamaya Geldik
 
Belediye Başkanı Yılmaz, Selinus Sahili’nde yapılan imar uygulamasında ise son noktaya geldiklerini söyledi. Belediye Başkanı Yılmaz, “Kızılin Mevkii 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı revizyonu Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 22 Şubat 2019 tarih ve 45217 sayılı makam oluru ile onandı. 
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 11 Mart 2022 tarih ve 3164699 sayılı yazısı ile Kahyalar kıyı bandı 2. ve 3. derece doğal sit alanı iken Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu sonucunda bakanlık makamının 16 Aralık 2021 tarih ve 2478021 sayılı oluru ile onaylanan Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı ve Nitelikli Koruma Alanı ile 22 Şubat 2022 tarih ve 5145 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanan Kesin Korunacak Hassas Alan kararı kapsamında, Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’nun 25 Şubat 2022 tarih ve 644 sayılı kararı alındığından, imar uygulama dosyasının bu hususlara dikkat edilerek hazırlanması gerektiği bildirilmiştir. 
 
Pazarcı ve Cumhuriyet Mahallesi Kızılin mevkii imar uygulama çalışmasının parselasyon haritası ve eki dosyası Gazipaşa Belediye Encümenin 28.03.2022 tarih 097 sayılı kararı ve Antalya Büyükşehir Belediye Encümeninin 07 Nisan 2022 tarih ve 377 sayılı kararı ile uygun bulunarak 12 Nisan 2022 ila 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında ilan edilecek. İlan askı süresi sonunda kesinleşecek olan parselasyon haritası ve eki dosyasının teknik kontrolü için Antalya Kadastro Müdürlüğü Gazipaşa Birimine ve tapu tescili için Antalya Gazipaşa Tapu Müdürlüğü’ne gönderilerek vatandaşlarımıza tapuları teslim edilecek” dedi.
 
Platformcular Davayı Kaybetti
 
Belediye Başkanı Yılmaz, Gazipaşa Hepimizin Platformu tarafından açılan davaların belediye lehine sonuçlandığını söyledi. Belediye Başkanı Yılmaz, “Platform üyeleri tarafında açılan davalar sonuçlandı. Şunu açıkça söyleyebilirim şu ana kadar platformcuların kazandığı bir dava yok. Selinus sahilinde yapılan imar planına dava açmışlardı. Antalya 5. İdare Mahkemesi’ndeki dava lehimize sonuçlanmıştı. Platformcular daha sonra istinaf mahkemesine başvurdular, burada da kazanan Gazipaşa Belediyesi oldu. Şimdi de Danıştay’a gittiler. 
 
Danıştay ne kadar bilmiyorum. Mahkemenin vereceği kararın sonucunu bekleyeceğiz. Kahyalar Sahili’ndeki yaptığımız imar planı açılan dava sonucunda Antalya 2 İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Belediye avukatlarımız bu karara itiraz ettiler. 
 
Konya Bölge İdare Mahkemesi itirazımızı değerlendirdi ve sonucunda Antalya 2 İdare Mahkemesi’nin verdiği kararı bozdu. Platformcular kararı Danıştay’a götürürler mi götürmezler mi bilmiyorum. Platformcular şuana kadar bir dava kazanamadılar. Ama Gazipaşa zaman kaybetti. Bundan sonra turizm için daha umutlu konuşabiliriz. Gazipaşa’nın önü açılıyor, hayırlı olsun” dedi.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler