loader
Gazipaşa'da Sokak Hayvanları Sahipsiz Kalmadı

Gazipaşa'da Sokak Hayvanları Sahipsiz Kalmadı

Gazipaşa Belediyesi, Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi kazandırdı. Daha önce ilçede atıl vaziyette bulunan mezbaha binası, kısa bir süre önce Gazipaşa Belediyesi ekipleri..

Gazipaşa'da Sokak Hayvanları Sahipsiz Kalmadı
 
Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi hizmete açıldı. Belediye Başkanı Yılmaz ve yardımcıları, tesiste inceleme yaptı. Yaralı sokak hayvanlarının bakım ve tedavisi yapılacak.
 
Gazipaşa Belediyesi tarafından açılan Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi, sokak hayvanlarına hizmet verecek
 
GAZİPAŞA Belediyesi hizmetlerini bir yenisini daha ekledi. ‘Hayvan Dostu Belediyecilik’ anlayışıyla, sokak hayvanlarının yaşam ve sağlık şartlarının iyileştirilmesi çalışmalarını sürdüren Gazipaşa Belediyesi,  Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi kazandırdı. Daha önce ilçede atıl vaziyette bulunan mezbaha binası, kısa bir süre önce Gazipaşa Belediyesi ekipleri tarafından düzenlenerek,  Belediye veterinerlik hizmet binasına dönüştürüldü.  
 
Belediyenin veterinerlik hizmet binası içinde yer alan Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi,  ilçedeki sahipsiz sokak hayvanlarına hizmet verecek. Sahipsiz sokak hayvanlarının aşı uygulaması, kısırlaştırma, acil durum ve rehabilitasyon işlemleri, belediyenin veteriner hekimi kontrolünde tam donanımlı veterinerlik hizmet binasında düzenli olarak yapılacak. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon merkezinin hizmete girmesiyle kentteki kimsesiz sokak hayvanları rahat bir nefes alacak.
 
Ela Duru’nun Hayalleri Gerçek Oldu
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Belediye Başkanı Makamına oturan İstiklal İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinden Ela Duru Çelik’in hayvanların bakım ve tedavilerinin gerçekleştirilmesini ve hayvanların daha iyi koşullarda bakılmasını istemişti. Kısa bir süre önce belediye ekipleri tarafından yapımına başlanan merkez hızlı bir şekilde tamamlanarak hizmete açıldı. Böylelikle Ela Duru’nun hayalleri gerçek oldu. Sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini sürekli olarak yapan Belediye ekipleri, Bakım ve tedavi merkezinin kurulmasından sonra daha aktif bir şekilde çalışmalarına devam edecek. 
 
Eski Mezbahayı Bakım Ve Tedavi Merkezine Dönüştü
 
Gazipaşa'da Sokak Hayvanları Sahipsiz Kalmadı
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 28 Nisan Perşembe günü sabah saatlerinde Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezini Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Kalaycı ve Serkan Özkurt’la birlikte ziyaret etti. Her zaman Hayvan Dostu Belediyecilik anlayışıyla, hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, göreve gelince ilk yaptığı işlerden birinin ilçeye veterinerlik hizmet birimini kazandırmak olduğunu belirterek “Bu güzel güne 23 Nisan’da Belediye Başkanı Koltuğuna oturan sevgili Ela Duru Başkanımızın hayallerini gerçekleştirerek başladığımız için çok mutluyum. Eskiden mezbaha olarak kullanılan bu binayı, ekip arkadaşlarımız büyük bir özveriyle düzenledi. Buraya yeni odalar ilave edildi. Atıl haldeki binamızı, kısa bir süre içerisinde Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi’ne dönüştürdük” dedi.
 
Kimsesiz Sokak Hayvanlarının Kimsesi Olmak İçin Yola Çıktık
 
Can dostlarımız için her şeyi düşündük. Muayene odamızdan ameliyathaneye, Veteriner Hekim odamızdan kedi ve köpek odalarımıza kadar merkezimizi tüm donatılarıyla hazır hale getirdik.  Bizler kimsesiz sokak hayvanlarının kimsesi olmak için bu yola çıktık. Sokakta yaralanan, zor durumda kalan ve bakıma ihtiyacı olan dostlarımızı buraya getirip tedavilerini yapıyoruz. Aynı zamanda bünyemizde oluşturduğumuz beslenme ekibimiz ile hayvan dostlarımızı sokaklarda yalnız bırakmıyor, belirli noktalara koyduğumuz mama ve su kapları ile düzenli olarak beslenmelerini sağlıyoruz. 
 
Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezimiz hepimiz için hayırlı olsun diyorum. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sokaktaki canlarımızı çok seviyoruz. İçiniz rahat olsun. Bizler sokaktaki dostlarımızın her zaman yanındayız” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi ünitesi içerisinde; Operasyon odası, operasyon sonrası bakım odası, ameliyathane ünitesi bulunduğunu ve tam donanımlı bir veterinerlik binasında hizmet verdikleri belirten Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Sinem Polat, “Yeni kurulan Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezimizde sokakta yaşayan dostlarımızın bir an önce kısırlaştırmalarını tamamlayıp hem onların hem de sizlerin sokakta daha huzurlu bir yaşama sahip olmanız birinci önceliğimiz. 
 
Bunun yanında acil müdahale gerektiren durumlar ile maalesef ki sokakta yaşayan minik dostlarımızda sıkça karşılaştığımız viral hastalıklar, göz ve kulak hastalıkları, deri problemleri gibi pek çok rahatsızlığın tedavileri Merkezimizde yapılacak ve sevimli dostlarımız sağlıklarına kavuşuncaya kadar misafirimiz olacaklar. Tedavileri tamamlanmış ve eski sağlığına kavuşmuş olan dostlarımızın yaşadıkları ortamlara geri dönmelerini sağlayacağız. 
 
Merkezimizin bugünlere ulaşmasında bizden desteklerini esirgemeyen başta Tabiat ve Hayvan sevenler Derneği olmak üzere, Gazipaşalı hayvan severlerimizden Beko İşletmesi sahibi Ünal Keskin’e, değerli Diş Hekimimiz Murat Özçelik’e, yine değerli hayvan severlerimizden Mürüvvet Yılmaz ile arkadaşlarına ve az çok demeden can dostlarımıza yardımını esirgemeyen herkese ve bizlere bu imkânı sağlayan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezimiz kimsesiz dostlarımızın hizmetindedir” dedi.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler