loader
Lise Durağı

Lise Durağı "Antalya"

Çünkü o durak herkesin, Lise tüm şehrindir. Fark ettiniz mi, Lise sözcüğünü büyük harfle yazdım çünkü özel isimler büyük harfle yazılır. Antalya Lisesi öylesine özel ki sadece Lise dediğinizde nereyi kast ettiğinizi tüm şehir bilir...

Lise DURAĞI "Zeyyat ŞAHİN"
 
Evet, Antalya'da herkes bilir lise durağını ve herkes beklemiştir o durakta mutlaka. Çünkü o durak herkesin, Lise tüm şehrindir. Fark ettiniz mi, Lise sözcüğünü büyük harfle yazdım çünkü özel isimler büyük harfle yazılır.
 
Antalya Lisesi öylesine özel ki sadece Lise dediğinizde nereyi kast ettiğinizi tüm şehir bilir.
 
Ve şimdi tüm şehrin bildiği, tüm şehrin her gün önünden geçtiği ve tüm şehrin kendi okulu saydığı Liseyi şehirden koparmak istiyorlar. Şehrin hafızasına, tarihine, şehrin ruhuna taarruz ediyorlar. Oysa kadim şehirler kadim kurumlarla anılır ve bunlardan en önemlisi de okullardır. 
 
Ben de farkındayım bu okulun o müthiş binalarına her şey yakışır ama en çok Lise yakışır. O binalar olmadan Antalya Lisesi, Antalya Lisesi olmadan o binalar sadece birer binadır; en önemlisi de Antalya Lisesi olmadan Antalya eksiktir. 
 
Tanpınar'ın okuludur Antalya lisesi ve de daha nice ünlünün, elbet önemlidir ünlü kişilerin mezun olduğu ve çalıştığı bir okul olmak ama asıl önemli olan burası herkesin, koca bir şehrin okulu. Hatta koca bir bölgenin okulu.  Buradaki her tuğla, her taş, her ağaç, her köşe bu şehrin o büyülü hikâyesinden bir izler taşıyor. 
 
Ve şimdi, siz kalkmış ilk gençlik hikayelerimizi elimizden almak istiyorsunuz. Hayır, buna izin vermeyeceğiz. Sizin umurunuzda olmayabilir ama biz şehrimizi ve şehrimize değer katan her şeyi çok seviyoruz. Antalya Lisesini daha çok seviyoruz çünkü Lise bizim hafızamız, Lise bizim düş ülkemiz ve çağdaş Türkiye düşümüzün inşa edildiği ve edileceği yer. 
 
Ne yani İlk gençlik hikayelerimizin yurdundan ve çağdaş Türkiye düşünden vazgeçecegimizi mi sanıyorsunuz?
 
Yanılıyorsunuz hem de çok yanılıyorsunuz. İnsan sevdiğinin peşini bırakmaz. Bir Lisemizi seviyoruz, peşini bırakmayacağız. Lise bu şehrin yari, yarimizi size yar etmeyeceğiz. 
 
Şehir hafızasına, hikâyesine, lisesine sahip çıkacaktır ve eninde sonunda Antalya Lisesi bu şehrin öğrencilerinin ve öğretmenlerinin olacaktır her köşesiyle. Kusura bakmayın kimseyle bir çakıl taşı bile vermeye niyetimiz yok. Bu kararı alan yöneticiler umarım bir kez daha düşünürler. 
 
Lise Durağı şehrin en güzel yeri çünkü Antalya Lisesinin önünde. O durak daha nice sevdalara, nice hikayelere tanıklık edecek. Ve Antalya Lisesi ebedî şehrin lisesi olarak kalacak. 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler