loader
Gazipaşa'da Acilen Yabancılara Ev Satışına Sınırlama Getirilmeli!

Gazipaşa'da Acilen Yabancılara Ev Satışına Sınırlama Getirilmeli!

Gazipaşa, bir sahil beldesi olmasına rağmen Alanya'nın aksine beton yığınına dönüşmemiş, uzun yıllar doğallığını korumayı başarmıştı. Ancak bu güzel şehir gittikçe değişiyor, gelişiyor ama doğa..

Gazipaşa'da Acilen Yabancılara Ev Satışına Sınırlama Getirilmeli!
Fatih Yılmaz
 
Tatil dolayısıyla 17 gün boyunca memleketimdeydim. Gazipaşa'yı, güzel köyüm Doğanca'yı, Alanya'yı gezdim. 
 
Güzel ilçem Gazipaşa hiç abartmıyorum, Türkiye'nin bence en güzel yerlerinden birisidir. Üreten bir şehirdir, Türkiye'nin meyve, sebze, muz ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan, yurtdışına ihraç eden bir ilçedir.  Cuma günleri kurulan pazarı ziyaret ettiğinizde adeta ilçenin tüm köylerini gezmiş gibi olursunuz, üretilen onca sebze, meyveyi görünce şaşırıp kalırsınız. 
 
Gazipaşa, bir sahil beldesi olmasına rağmen Alanya'nın aksine beton yığınına dönüşmemiş, uzun yıllar doğallığını korumayı başarmıştı. Ancak bu güzel şehir gittikçe değişiyor, gelişiyor ama doğallığını da yitiriyor. 
 
Betonlaşma zirve yapmış, Pazarcı mahallesi başta olmak üzere her yerde binalar yapılıyor. Müteahhitler adeta her parseli kapışmış, fiyatlar uçmuş. Rusya-Ukrayna savaşı yüzünden Gazipaşa'ya bu ülkelerden müthiş bir akın var. Hal böyle olunca ev fiyatları da geçen yıla oranla en az 10 kat artmış. 50 m2 kare kibrit kutusu gibi evler için 1.5-2 milyon TL isteniyor.
 
Gazipaşa'daki emlakçılara sesleniyorum; evlere talep çok, işleriniz maşallah iyi. Ancak aç gözlü müteahhitlerin ve ev sahiplerinin ekmeğine yağ sürmeyin. İşinizi elbette yapın ancak hak, hakkaniyet gözetin. 
 
'Ben paramı, alacağım komisyonu düşünürüm, bana ne' diyerek her önünüze gelene ev satmayın. Evi için astronomik para isteyenlere, 'Yahu günahtır, ayıptır. Tamam maliyetleriniz çok arttı ancak ticaretin de bir ahlakı vardır, 5 liraya mal ettiğin ev, 50 TL'ye satılmaz. Bu fiyatlardan asgari ücretli vatandaş nasıl ev alır? 
 
Zaten sadece yabancılara satış yapıyoruz. Bu gidişle Gazipaşa 3-4 yıla kalmaz Rus ve Ukraynalı dolar. Toplumsal yapımız değişir, kültür farklılığından dolayı çatışma yaşanır' deyin. 
 
Hızla betonlaşan, yabancı sayısı sürekli artan Gazipaşa'nın bu hali beni çok tedirgin etti. 
 
Eskiden şehir merkezinde dolaşırken hep tanıdık simalara denk gelirdim şimdi yerli halktan çok yabancılar dolaşıyor. Ne olur Gazipaşa'mızı el birliği ile koruyalım, kontrolsüz betonlaşmaya, yabancılara ev satışına dur diyelim. Bunun öncülüğünü de siz emlakçılar yapın.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler