loader
 Adalet Bakanı Yeni Anayasa Vizyonunu Paylaştı

Adalet Bakanı Yeni Anayasa Vizyonunu Paylaştı

Türkiyenin geleceğine yönelik önemli bir mesaj verdi: "28 Şubat sürecinin açtığı derin yaraların sarılmasında önemli ilerlemeler kaydedildik. Şimdi amacımız, çocuklarımızın ve genç..

 
Antalya Gazipaşa haberlerinden: Adalet Bakanı Yeni Anayasa Vizyonunu Paylaştı
 
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiyede siyasi gündemde  Türkiyenin geleceğine yönelik önemli bir mesaj verdi: "28 Şubat sürecinin açtığı derin yaraların sarılmasında önemli ilerlemeler kaydedildik. Şimdi amacımız, çocuklarımızın ve gençlerimizin bu tür sorunlarla karşılaşmaması için ne yapılabilir sorusuna cevap bulmak. Anayasamızda yer alan vesayetçi ruhu ortadan kaldıracak düzenlemelerin, yeni ve daha demokratik bir anayasa ile kalıcı hale getirilmesi gerekmektedir."
 
Bu önemli açıklama, Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen "28 Şubat Postmodern Darbe" konulu bir söyleşi sırasında yapıldı. Etkinlik, Bakan Tunç'un yanı sıra Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci ve bir grup öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.
 
Bakan Tunç'un vurguladığı gibi, yeni anayasa çalışmalarında muhalefetle uzlaşma sağlanması büyük önem taşıyor. "Uzlaşma sağlandığında, bu sürece 'evet' diyen herkes kazanacak. Ancak 'hayır, darbe anayasasıyla devam edelim' diyenler, halk nezdinde puan kaybedecek." diyerek, parlamentoda bu uzlaşmanın sağlanmasının önemine dikkat çekti.
 
Yeni anayasa ihtiyacının sadece yurt içindeki vesayetçi yapıları değil, aynı zamanda uluslararası platformlarda da yaşanan sorunları ele alması gerektiğini belirten Bakan Tunç, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin işleyişi ve Filistin meselesi üzerinden örnekler verdi.
 
"28 Şubat'ın açtığı yaraların derinliğine" dikkat çeken Bakan Tunç, geçmişte yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için atılan adımları hatırlatarak, yeni anayasa ile Türkiye'nin demokratik standartlarını yükseltme ve vesayetçi yapıları tamamen ortadan kaldırma hedefine vurgu yaptı.
 
Antalya Gazipaşa haberleri olarak, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Türkiye'nin demokratik geleceğine dair vizyonunu ve yeni anayasa çağrısını önemsiyoruz. Bu gelişme, ülkemizin daha demokratik bir geleceğe adım atması adına önemli bir kilometre taşı olarak görülmektedir.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler